Peter Runggaldier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Peter Runggaldier
Peter Runggaldier
Maa:  Italia
Miesten alppihiihto
MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Saalbach 1991 syöksylasku
Nuorten MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Bad Kleinkirchheim 1986 alppiyhdistetty

Peter Runggaldier (s. 29. joulukuuta 1968 Brixen, Etelä-Tiroli, Italia) on italialainen uransa lopettanut alppihiihtäjä.

Runggaldier sijoittui hopealle syöksylaskussa Saalbachin maailmanmestaruuskilpailuissa 1991, samoissa kisoissa hän oli alppiyhdistetyn seitsemäs. Lisäksi hän ylsi kymmenen parhaan joukkoon MM-kilpailuissa Sierra Nevadassa 1996, jossa sijoittui syöksylaskussa kahdeksanneksi sekä Sestrieressä 1997, jossa hän oli supersuurpujottelun yhdeksäs. Yhteensä Runggaldier osallistui urallaan viisiin maailmanmestaruuskilpailuihin.

Runggaldier sijoittui Lillehammerin talviolympialaisissa 1994 syöksylaskussa kahdenneksitoista ja supersuurpujottelussa viidenneksitoista. Naganon olympialaisissa 1998 hän keskeytti syöksylaskussa ja oli supersuurpujottelun yhdeksästoista.

Junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa Runggaldier saavutti alppiyhdistetyn pronssia Itävallan Bad Kleinkirchheimissä 1986.

Runggaldier voitti urallaan kaksi maailmancupin osakilpailua ja saavutti yhteensä seitsemän palkintokorokepaikkaa. Hän voitti supersuurpujottelun maailmancupin kaudella 1994–1995 ja oli parhaimmillaan maailmancupin kokonaiskilpailussa neljästoista kaudella 1995–1996.

Runggaldier lopetti uransa kauden 1999–2000 jälkeen.

Osakilpailuvoitot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päivä Paikka Laji
26. helmikuuta 1995 Kanada Whistler supersuurpujottelu
3. maaliskuuta 1996 Japani Happo One supersuurpujottelu

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.