Alppiyhdistetty

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alppiyhdistetty on alppihiihtolajeihin kuuluva urheilulaji.

Alppiyhdistetyssä (engl. Combined lyhenne:K) laskettiin kaudelle 2013–2014 asti yksi kierros syöksylaskua ja kaksi kierrosta pujottelua. Kaikkien kolmen kierroksen ajat laskettiin yhteen ja kilpailija, joka laski nopeimman yhteisajan, voitti.

Kaudelle 2014–2015 FIS päätti, että alppiyhdistetty (engl. Alpine combined lyhenne:AC) tarkoittaa yhden syöksy- tai supersuurpujottelulaskun ja yhden pujottelukierroksen kilpailua. Vauhtiosuuden ja pujottelukierroksen ajat lasketaan yhteen ja kilpailija, joka on laskenut nopeimman yhteisajan, voittaa. Alppiyhdistettyä laskevat yleensä ne, jotka osallistuvat alppihiihdon kaikkiin neljään erikoislajiin, mutta myös useat vauhtilajispesialistit.

Superalppiyhdistetty

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Superalppiyhdistetty (engl. Super Combined lyhenne:SC) oli alppiyhdistetyn muunnelma, jossa laskettiin yksi syöksy- tai supersuurpujottelulasku ja yksi pujottelukierros. Vanhanaikaista alppiyhdistettyä kritisoitiin siitä, että sen kaksi pujottelukierrosta suosivat pujottelijoita, minkä takia vauhtilajien erikoislaskijoilla ei ole siinä yhtäläisiä voittomahdollisuuksia. Superalppiyhdistetty oli ohjelmassa ensimmäisen kerran maailmancupissa kaudella 2004–2005, arvokisoissa superalppiyhdistetty on ollut ohjelmassa vuoden 2007 Åren MM-kilpailuista saakka, kunnes vuoden 2015 Beaver Creekin MM-kilpailuihin nimi muutettiin takaisin alppiyhdistetyksi.

Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.