Pekka Sivonen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elinkeinoelämän vaikuttajaa. Maanpuolustuskorkeakoulun professori Pekka Sivosesta on eri artikkeli.

Pekka Päiviö Sivonen (s. 1961 Heinävesi) on valtiotieteen ylioppilas ja Digian hallituksen entinen puheenjohtaja. Hän on toiminut 1980-luvulla ja 1990-luvulla erilaisissa tiedotus-, viestintä- ja mainosalan tehtävissä muun muassa toimittajana Urheilukalastus-lehdessä, toimitussihteerinä Talouselämä -lehdessä ja vastaavana päällikkönä SanomaPrintin yritysjulkaisuissa. Sivonen on ollut perustamassa Viestinnäntekijät Oy:tä, Mainonnantekijät Oy:tä ja Comma Finland Oy:tä. Hän on myös Commasta irronneen kuopiolaisen mainostoimisto FC Mainonnantekijöiden osakas. Viestinnäntekijät ajautui konkurssiin kesällä 1995.

Sivosen tähän astisen toiminnan tärkein vaihe alkoi vuonna 1997, jolloin hän perusti Digia Oy:n. Aluksi yhtiö keskittyi internet-markkinoinnin ja multimediasovellusten tuottamiseen yrityksille, mutta 2000-luvun vaihteessa yrityksen toiminta siirtyi ja keskittyi Symbian-käyttöjärjestelmän hyödyntämiseen ja sitä alustanaan käyttävien ohjelmistojen tuottamiseen. Tästä alkoi yhtiön ja Nokia Oyj:n välinen yhteistyö.

Sivosen luotsaamana yksityinen Digia Oy fuusioitui vuonna 2005 pörssiyhtiö SysOpen Oyj:n kanssa, jolloin muodostui SysOpen Digia Oyj, joka muutti nimensä Digia Oyj:ksi vuonna 2008. Johdettuaan Digia Oyj:n hallitusta viisi vuotta päätoimisesti, Sivonen ilmoitti jättäytyvänsä hallituksen rivijäseneksi maaliskuun yhtiökokouksessa 2010[1]. Keväällä 2012 Sivonen jäi kokonaan pois Digian hallituksesta.

Hän on laajentanut yritystoimintaansa vuonna 2005 matkailualalle perustamalla BlueWhite Resorts Oy:n, joka on ostanut yrityksiä muun muassa Tervosta, Nilsiästä, Kuopiosta, Puumalasta ja Lieksasta.

Sivosella on kolme lasta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koskinen, Jerri: Pekka Sivonen jättää Digian puheenjohtajuuden Savon Sanomat. 5.2.2010. Viitattu 6.2.2010.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.