Pansiontie

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finland road sign F28-18.svg Finland road sign F28-8.svg Finland road sign F28-63.svg
Pansiontie
Pansiontie ylittää sataman ratapihan Pahaniemensiltaa pitkin.
Pansiontie ylittää sataman ratapihan Pahaniemensiltaa pitkin.
Maa Suomi
Tieluokka katu
Omistaja Turun kaupunki
Tienpitäjä Turun kaupunki
Alkupiste Iso-Heikkilä, Turku
Reitti Turun satama
Päätepiste Pansio
Päällyste asfaltti
Kaistaluku pääosin nelikaistainen

Pansiontie on Turussa sijaitseva katu, joka alkaa Iso-Heikkilän kaupunginosan etelälaidalta ja päättyy Valmetinkadun risteykseen Pansion satamaan. Kadun pituus on kahdeksan kilometriä.

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pansiontie saa alkunsa Tukholmankadun päästä. Tukholmankatu kulkee Turun satamaan johtavan rautatien vieressä ja johtaa Ratapihankadun jatkeena Puistokadun risteyksestä lounaaseen. Katu erkanee rautatiestä Ratavahdinrinteen risteyksessä, ja nimi vaihtuu Pansiontieksi Juhana Herttuan puistokadun risteyksessä,[1] jossa tiehen yhtyvät satamasta tulevat eurooppatiet E8, E18 ja E63.

Pansiontie jatkaa sitten kulkuaan Iso-Heikkilän kaupunginosan länsipuolella noin kilometrin verran, minkä jälkeen tie ylittää Turun tavarasataman ratapihan ja sen rinnalla kulkevan Tuontikadun Pahaniemensiltaa pitkin. Sen jälkeen tien rinnalle haarautuu Pansion satamarata, ja samalla tie ohittaa Turun vapaavaraston autojen maahantuontialueen sen pohjoisreunaa pitkin, Suikkilantien risteyksessä eurooppatiet kääntyvät Suikkilantielle, minkä jälkeen Pansiontie jatkuu 2+2-kaistaisena Pansion satama-alueiden ohi Länsikaaren risteykseen asti. Sitten tie muuttuu kaksikaistaiseksi, sivuuttaa Pansion öljysataman ja muita Pansion sataman alueita kunnes päättyy Valmetinkadun risteykseen, josta suoraan mentäessä pääsee Pansion telakalle.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pansiontie pisimmillään Puutarhakadulta Turun laivastoasemalle - Turun kaupunkikartta 1965

Pansiontien rakentaminen aloitettiin 1930 yhdessä Pansion satamaradan kanssa ja ne valmistuivat 1932. Pansiontien alkupää lähti Puutarhakadun sekä Hansakadun risteyksestä ja se seurasi Pohjoissalmen rantaviivaa Pansion Öljysatamaan.[2]. Jo 1920-luvun lopulla Pansioon alettiin kaavailla laivaston tukikohtaa, ja Turun laivastoasema perustettiin vuonna 1939 [3] . Tämän vuoksi Pansiontietä jatkettiin Turun laivastoasemalle nykyistä Laivastokatua pitkin .

Entisen alkupään nimenmuutokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun matkustajasatamaan vievä raide ylittää Tukholmankadun, Pansiontien entisen alkuosan. Taustalla Port Arthurin puutaloja.

Aikaisemmin Pansiontie alkoi Puutarhakadun mutkasta, tämän kadun pitkän suoran osuuden päässä olevalta tasoylikäytävältä nykyisen Ratavahdinrinteen paikkeilta. Nykyisen Tukholmankadun paikalla, Turun satamaradan vierellä, oli tuolloin vain kapea katu nimeltä Rautatienkatu[4] (vastaavalla osuudella radan toisella puolella on edelleenkin Ratakatu).

Vuosituhannen vaihteessa Pansiontietä pidennettiin alkupäästään niin, että sen alkupiste siirtyi Ratapihankadun päähän. Pidennetyn Pansiontien alkuosa kulki nyt aikaisemman Rautatienkadun paikalla. Vuonna 2015 tämän tämän alkuosuuden nimi, Puistokadulta Ratavahdinrinteelle saakka, muutettiin Tukholmankaduksi. Alkujaan ehdotettiin, että katu jatkuisi tämän nimisenä Juhana Herttuan puistokadun risteykseen saakka, mutta tältä osin nimenmuutosta ei toteutettu.[5]

Nimenmuutosta perusteltiin alueen kadunnimistöllä, joka viittaa Ruotsin vallan aikaan. Samalla Pansiontien talonumerointia voitiin selkiyttää, sillä aiemmin Pansiontie 4 sijaitsi lähes kilometrin päässä kiinteistöistä Pansiontie 1 ja 3.[6][7]

Alueita ja paikkoja Pansiontien tuntumassa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Turun satama, Ruissalo, Iso-Heikkilä, Pahaniemi, Artukainen, Perno, Paakarla, Ankkurikylä ja Pansio

Historiallisia paikkoja Portsa, Iso-Heikkilän tähtitorni, Pikku-Berliini, Patterihaan tykkiasema [8], Artukaisten lentokenttä, Pansion Laivateollisuuden asuinalue ja Turun laivastoasema

Vesistöt Pansiontie kulkee Pohjoissalmen tuntumassa ja ylittää Kuninkojan sekä Raisionjoen.

Raisionjoen silta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Läppäsillan avausta testattiin vuonna 1933, mutta testistä unohdettiin ilmoittaa VR:lle. Juuri sillan noston alkaessa sitä lähestyi Pansiosta päin höyryveturi tuhoisin seurauksin.

Raisionjoen yli Crichton-Vulcan rakensi 1931 läppäsillan, koska alukset liikennöivät jokea pitkin sen varrella sijaitsevalle telakalle. Maantieliikenteen kahden kaistan lisäksi siltaan yhytettiin myös rautatie Pansion satamarataa varten. Telakan toiminta päättyi kuitenkin pian ja läppäsilta otettiin pois käytöstä 12. elokuuta 1933 tapahtuneen onnettomuuden jälkeen, jossa veturi ajoi ylösnostetulle sillalle ja kuljettaja että lämmittäjä saivat surmansa. Sillan nostokoneisto poistettiin 1976. Vanha silta on edelleen käytössä rautatien ja Pansioon johtavan liikenteen osalta.


Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Turun opaskartta, kaavakartta opaskartta.turku.fi. Viitattu 26.10.2020.
  2. Turun satama (Turun sataman ja Pansion öljysataman historia) laivakuvat.com. Viitattu 27.10.2020.
  3. Merivoimat (historia) merivoimat.fi. Viitattu 27.10.2020.
  4. Turun matkailukartta, julkaissut Turun kaupungin mittausosasto 1968
  5. Kadun nimen muuttaminen äärimmäisen harvinaista. Aamuset, 1.4.2015. Artikkelin verkkoversio.
  6. Pansiontien alkupäästä ehkä Tukholmankatu. Turun sanomat, 26.2.2015. Artikkelin verkkoversio.
  7. Turkuun on tulossa Tukholmankatu. Turkulainen, 26.2.2015. Artikkelin verkkoversio.
  8. Museovirasto, Patterihaan tykkiasema kyppi.fi. Viitattu 27.10.2020.