Yhdystie 1851

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Suikkilantie)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Finland road sign F28-18.svg Finland road sign F28-8.svg Finland road sign F28-63.svg
Suikkilantie
yhdystie 1851, Turun satamayhteys
Yhdystie 1851 Kustavintien risteyksen kohdalla.
Yhdystie 1851 Kustavintien risteyksen kohdalla.
Maa Suomi
Tieluokka maanteiden pääväylä, yhdystie
Omistaja Suomen valtio, Turun kaupunki
Tienpitäjä Väylävirasto (välillä Pansiontietie 8), Turun kaupunki (välillä tie 8 – Länsikeskus)
Alkupiste Länsikeskus (Turku)
Reitti Artukainen
Päätepiste Pansiontie
Päällyste asfaltti
Kaistaluku nelikaistainen (välillä Pansiontie - tie 8)

Yhdystie 1851 eli Suikkilantie on maanteiden pääväyliin lukeutuva yhdystie joka haarautuu Turun Pansiontiestä ja kulkee saman kaupungin alueella sijaitsevaan Länsikeskukseen.[1] Tien pituus on 4 kilometriä.[2] Se liittää Turun sataman valtatie 8:aan. Pansiontien ja valtatie 8:n välinen osuus kuuluu Liikenne- ja viestintäministeriön määrittämiin maanteiden pääväyliin.

Tie on suositeltu reitti Turun Satamaan raskaalle liikenteelle Turun ulkopuolelta.[3] Suikkilantien nelikaistaistaminen satamaliikennettä varten valmistui vuonna 2014,[4] jolloin myös eurooppatie E18 siirrettiin kulkemaan Suikkilantien kautta ja Ratapihankatu rauhoitettiin raskaalta liikenteeltä.

Tien kulku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tie saa alkunsa Vienolan lounaispuolella sijaitsevasta Pansiontien risteyksestä. Ensin tie ylittää 2+2-kaistaisena katuna Pansion satamaradan tasoristeyksen. Seuraavaksi tie ohittaa paikallisen Teboil-huoltoaseman sekä kohtaa Rautatehtaankadun risteyksen. Sen jälkeen tie myötäilee noin puoli kilometriä Vienolan sekä Pahaniemen alueiden länsireunaa ennen kuin kohtaa Messukentänkadun risteyksen. Seuraavaksi tie kohtaa Artukaistentien risteyksen sekä alittaa Uudenkaupungin radan. Tämän jälkeen tie saapuu Jyrkkälään, jossa se kulkee kerrostaloalueen ja Vesimyllynpuiston välistä ennen kuin ylittää seututien 185.

Seuraavaksi tie ohittaa Härkämäen kaupunginosan tämän kaakkoispuolelta ja ylittää pian sen jälkeen eurooppatien 8 ja valtatien 8 moottoritien. Välittömästi tämän jälkeen tie kohtaa Pläkkikaupunginkadun risteyksen sekä ohittaa Heisalanpuiston tämän pohjoispuolelta. Sen jälkeen tie kohtaa Göteborginkadun risteyksen ja muuttuu yksiajorataiseksi kaduksi. Seuraavaksi tie mukailee vielä kilometrin verran Suikkilan kaupunginosan luoteisreunaa sekä kohtaa Kustavintien risteyksen ennen kuin päättyy Länsikeskuksen etelälaidalla sijaitsevaan Satakunnantien risteykseen, josta eteenpäin jatkaa Markulantie kohti Halisten kaupungiosaa.

Tien osoitenimenä on Suikkilantie koko matkan ja sillä on yhteistä linjaa myös eurooppateiden E18, E8 ja E63 kanssa Pansiontieltä eurooppatien 8 ja valtatien 8 liittymään asti.[2]

[5]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]