Painajainen Elm Streetillä 7: Uusi painajainen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Painajainen Elm Streetillä 7: Uusi Painajainen
Wes Craven's New Nightmare
ANightmareOnElmStreet7.jpg
Ohjaaja Wes Craven
Tuottaja Robert Shaye
Säveltäjä J. Peter Robinson
Pääosat Robert Englund
David Newson
Heather Langenkamp
John Saxon
Miko Hughes
Wes Craven
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö New Line Cinema
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 14. lokakuuta 1994
Suomen lippu 1995 (Video ensi-ilta)
Kesto 108 min
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Viimeinen painajainen Elm Streetillä: Freddyn kuolema
Seuraaja Freddy vs. Jason
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Painajainen Elm Streetillä 7: Uusi painajainen on yhdysvaltalainen kauhuelokuva vuodelta 1994. Elokuva on kuudes jatko-osa elokuvalle Painajainen Elm Streetillä ja sarjan seitsemäs osa. Sen on ohjannut ensimmäisen Elm Street -elokuvan ohjannut ja kirjoittanut, sekä kolmannen elokuvan kirjoittanut Wes Craven. Elokuvassa Heather Langenkamp näyttelee itse itseään ja Robert Englund sekä itseään että myös Freddy Kruegeria. Elokuva ei liity juoneltaan aiempiin Painajainen Elm Streetillä-elokuviin. Elokuva on silti epävirallisesti osa sarjaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvassa rikotaan ns. Neljäs seinä - Freddy Krueger (vaikka hänen pitäisi olla pelkkä kuvitteellinen elokuvahahmo) tulee vainoamaan elokuvan tekijöitä. Elokuva ei siis liity juoneltaan aiempiin elokuviin, vaan annetaan ymmärtää, että aiempien elokuvien tapahtumat ovat olleet pelkkää elokuvaa.

Elokuva alkaa Hollywoodista, jossa ollaan parhaillaan tekemässä uutta Wes Cravenin ideoimaa Painajainen Elm Streetillä -elokuvaa, jonka pääosassa olisi tarkoitus näytellä Heather Langenkamp Nancyna ja Robert Englund Freddyna. Mutta asiat eivät tule sujumaan, sillä pian Heather joutuu tekemissin outojen tapausten kanssa: hänen miehensä, joka on erikoistehosteita kehittämässä elokuviin, kuolee mystisesti auto-onnettomuudessa, ja hänestä löytyy viiltojälkiä. Hänen pieni poikansa taas käyttäytyy sekavasti, alkamalla esimerkiksi riimittelemään Elm Street -elokuvista turhan tutuksi tulleella riimillä. Heather ymmärtää pian kauhean totuuden: Freddy Krueger on kaiken takana, oli se pelkkää elokuvaa tai ei. Lopulta selvisi että murhaajana ei toiminutkaan Freddy Krueger, vaan paha muinainen demoni, joka vain esiintyi Freddy Kruegerina.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.