Painajainen Elm Streetillä 3 – Unien soturit

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elokuvaa, joka kuuluu samannimiseen elokuvasarjaan. Elokuvasarjasta on erillinen artikkeli.
Painajainen Elm Streetillä 3 – Unien Soturit
A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Suomalainen elokuvajuliste.
Suomalainen elokuvajuliste.
Ohjaaja Chuck Russell
Käsikirjoittaja Wes Craven
Bruce Wagner
Frank Darabont
Chuck Russell
Tuottaja Robert Shaye
Säveltäjä Angelo Badalamenti
Dokken
Kuvaaja Roy H. Wagner
Leikkaaja Terry Stokes
Chuck Weiss
Pääosat Heather Langenkamp
Patricia Arquette
Larry Fishburne
Priscilla Pointer
Craig Wasson
Robert Englund
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Heron Communications
Smart Egg Pictures
Levittäjä New Line Cinema
Ensi-ilta Yhdysvaltain lippu 27. helmikuuta 1987
Suomen lippu 24. heinäkuuta 1987
Kesto 96 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 4,5 miljoonaa $
Tuotto 44,7 miljoonaa $
Edeltäjä Painajainen Elm Streetillä 2 – Freddyn kosto
Seuraaja Painajainen Elm Streetillä 4 – Unien valtias
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Painajainen Elm Streetillä 3 – Unien soturit (engl. A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors) on yhdysvaltalainen slasher-kauhuelokuva vuodelta 1987. Elokuvan on ohjannut Chuck Russell ja siinä näyttelevät Heather Langenkamp, Craig Wasson, Patricia Arquette, Jennifer Rubin ja Robert Englund. Yksi elokuvan käsikirjoittajista on alkuperäisen Painajainen Elm Streetillä-elokuvan ohjaaja Wes Craven.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elm Streetin viimeiset nuoret lukitaan mielisairaalaan, mutta tuttu Freddy Krueger (Robert Englund) palaa näiden uniin tekemään murhia. Muutaman Freddyn itsemurhiksi lavastaman murhan jälkeen, hoidettavat tietävät että lierihattuinen unisieppari on ollut asialla. Kaverukset yrittävät selittää asiaa hoitajilleen, mutta ilman tulosta. Ensimmäisestä osasta tuttu Nancy Thompson (Heather Langenkamp), joka on valmistunut unitutkijaksi, saapuu hoidettavien luokse. Kukaan paitsi Nancy ei usko nuorten puheita. Hänelle selviää, että vastikään sairaalaan tulleella potilaalla nimeltä Kristen Parker (Patricia Arquette), on kyky tuoda ihmisiä uniinsa. Tämä tulee esille, kun Kristen tuo uneensa Nancyn. Freddy yrittää tappaa Kristenin, mutta Nancy pelastaa hänet.

Nancy taivuttelee mielisairaalan lääkärin, Neil Gordonin (Craig Wesson) puolelleen, ja saa tämän antamaan nuorille kokeellista Hypnocil-nimistä lääkettä, joka estää unien näkemisen. Nancy kuitenkin tietää, että ainut keino päästä ongelmasta eroon on tappaa Freddy lopullisesti. Neil tapaa hautausmaalla mystisen nunnan, joka kertoo että Freddyn maallinen ruumis on saatettava rauhaan, ennen kuin hänestä voidaan lopullisesti päästä eroon. Nancy ja Neil taivuttelevat Nancyn isän, Donaldin, joka aikoinaan osallistui Kruegerin murhaan, kertomaan missä Freddyn luut ovat. Nancy palaa mielisairaalaan nuorten luokse, Neil lähtee Donaldin kanssa paikkaan jossa Donald kertoi Freddyn luiden olevan. Nancy ja eloonjääneet nuoret - Kincaid (Ken Sagoes), Taryn (Jennifer Rubin), Will (Ira Heiden) ja Max (Laurence Fishburne) sekä Kristen, menevät Kristenin uneen. Kaikilla heistä on jokin erityinen kyky unissaan, univoima. Samaan aikaan Neil käy hakemassa kirkosta vihkivettä ja krusifiksin, Freddyn luiden siunausta varten. Freddy tappaa suurimman osan nuorista, ja eloonjääneet, Kincaid, Kristen ja Nancy pelastavat Joeyn. Todellisuudessa Neil ja Donald saapuvat paikkaan, jossa Freddyn luut ovat. Neil kaivaa kuopan johon he aikovat haudata Freddyn ja siunata hänet. Freddyn luut muodostavat luurangon joka tappaa Donaldin ja heittää Neilin kuoppaan.

Unessa Freddy tulee nuorten luokse Donaldin valeasussa, ja lukitsee Kincaidin ja Joeyn ulos. Hän iskee Nancya veitsikädellään ja on tappamassa Kristenia, mutta Nancy tarttuu Freddyn käteen ja lyö häntä vatsaan. Freddy rimpuilee tuskissaan, mutta Nancy roikkuu kiinni hänen selässään. Neil nousee vaivalloisesti, loukkaantuneena ylös kuopasta ja heittää Freddyn luut hautaan. Hän ottaa vihkiveden ja heittää sen Freddyn luiden päälle siunaten samalla. Unimaailmassa, Freddyn kehosta alkaa hohtaa valojuovia, ja tämä alkaa kiljua tuskissaan ja huitoa ympäriinsä, ja Nancy päästää irti. Neil painaa krusisfiksin vasten Freddyn kalloa, ja mutisee Suo rauha hänen sielulleen. . .. Krusisfiksi ilmestyy Freddyn päähän ja tämä katoaa huutaen kirkkaaseen valonvälähdykseen - Freddy on kuollut.

Nancy kuolee vammoihinsa Kristenin käsivarsille, ja elokuvan loppukohtauksessa Kincaid, Neil, Kristen ja Joey ovat hänen hautajaisissaan. Neil näkee hautausmaalla saman nunnan, joka auttoi heitä, ja seuraa häntä. Hänelle selviää, että nunna oli Amanda Krueger, Freddyn äiti joka kuoli jo vuosia aiemmin ja hänen hautansa on samalla hautuumaalla. Myöhemmin Neil menee nukkumaan, ja hänen yöpöydällään olevaan pienoismalliin Nancyn vanhasta kotitalosta, syttyy valo yläkertaan, tämä on selvä viittaus siihen, että Freddy elää yhä.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Heather Langenkamp  … Nancy Thompson  
 Craig Wasson  … Neil Gordon  
 Patricia Arquette  … Kristen Parker  
 Robert Englund  … Freddy Krueger  
 Ken Sagoes  … Kincaid  
 Rodney Eastman  … Joey  
 Jennifer Rubin  … Taryn  
 Bradley Gregg  … Phillip  
 Ira Heiden  … Will  
 Laurence Fishburne  … Max  
 John Saxon  … Donald Thompson  

Soundtrack[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan soudtrackilla kuullaan Dokkenin kappale Dream Warriors. Kappaleelle tehtiin myös musiikkivideo, jossa käytettiin paria elokuvan kohtausta. Musiikkivideossa Kristen näkee painajaista Freddystä, mutta Dokken saa Freddyn voitettua.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.