Nihil Interit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Runoyhdistys Nihil Interit on vuonna 1993 perustettu valtakunnallinen runoyhdistys, joka pyrkii edistämään Suomessa tapahtuvaa runouden kirjoittamista ja esittämistä sekä runoudesta keskustelemista.

Yhdistys julkaisee Tuli & Savu-runouslehteä sekä ylläpitää digitaalisen, kokeellisen ja monitaiteisen runouden sivustoa Nokturnoa ja keväällä 2021 käynnistyvää Runografi-arvostelusivustoa.

Luovan kirjoittamisen kouluihin ja sanataideopetukseen suunnattu opetustuote Runopakki on Nihil Interitin tuotantoa. Runopakista otetaan jo neljäs painos alkuvuodesta 2021.

Nihil Interit myös jakaa vuosittain Turun kirjamessujen yhteydessä palkinnot vuoden parhaasta runokokoelmasta sekä runouden eteen tehdystä työstä (vuoden runoteko). Vuonna 2020 palkinnot myönnettiin Miia Toiviolle ja Tuomas Timoselle.[1]

Yhdistys järjestää ympärivuotisesti runokursseja ja -tapahtumia. Alueellisesti Nihil Interit vaikuttaa pääkaupunkiseudun ohella näkyvästi etenkin Turun, Lahden ja Tampereen kirjallisuuspiireissä.

Nihil Interit palkittiin työstään arvostetulla Suomi-palkinnolla vuonna 2008[2].

Yhdistyksen julkaisuista Tuli & Savu palkittiin Kultti ry:n laatulehtenä vuonna 2018[3]. Syksyllä 2019 Tuli & Savu palkittiin pohjoismaiden parhaana kulttuurilehtenä[4] Göteborgin kirjamessuilla. Lehden palkittu ulkoasu on Aalto-yliopiston mainonnan opiskelijoiden suunnittelema.

Yhdistyksen nimi tulee Ovidiuksen Muodonmuutoksista lainatusta lentävästä lauseesta: Omnia mutantur, nihil interit, joka on latinaa ja tarkoittaa Kaikki muuttuu, mikään ei katoa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.