Tera (yhtye)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Minulle ei ole paikkaa)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TERA
Tera Ristirockissa vuonna 2007.
Tera Ristirockissa vuonna 2007.
Tiedot
Toiminnassa 2006–
Tyylilaji rockmusiikki, metallimusiikki, kristillinen metallimusiikki, kristillinen rock
Kotipaikka Tampere, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Petri Lassilalaulu, kitara
Jesse Riikonen, kitara
Juho Fabrin, rummut
Susanna Etelämäkibasso

Entiset jäsenet

Pike Määttä, basso
Matti Honkkila, rummut
Antti Honkkilakitara, taustalaulu

Aiheesta muualla
Kotisivut

TERA on suomalainen rock-yhtye, jossa soittavat Petri Lassila, Jesse Riikonen ja Juho Fabrin. Yhtyeen perustajajäsenet Petri Lassila ja Antti Honkkila soittivat aiemmin Terapia-yhtyeessä. Alkuperäinen rumpali Matti Honkkila soitti TERAn ohella Realismissa, jossa myös Teran ensimmäisen kokoonpanon basisti Pike Määttä soitti. Riikonen soitti lisäksi yhtyeissä Sacrecy ja A Day In Paradise. Nykyinen rumpali Juho Fabrin soittaa myös kokoonpanossa TAKOMO.

Teran musiikin vakaumusta ja sanomaa on kutsuttu kristilliseksi[1][2], mutta yhtye käsittelee kappaleissaan mitä tahansa aiheita.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

TERA perustettiin vuonna 2006. Yhtyeen kitaristi Antti oli leikkauttanut jalkansa yhdeksännen kerran ja laulaja-kitaristi Petri odotti selkäleikkaustaan. Sairaalassa miehet päättivät rampoina perustaa uuden bändin. Antti sanoi Petrille tietävänsä loistavan rumpalin, poikansa Matin, ja loistavan basistin, Matin bändikaverin Pike Määtän[3]. Pike ja Matti olivat olleet kovia Terapia-fanejalähde?, joten mukaan lähteminen ei tuottanut heille hankaluuksia.

TERAn ensimmäinen single "Kylmä Kaveri" ilmestyi kesällä 2007 ja albumi "Uusi Veri" ilmestyi Maata näkyvissä -festareiden yhteydessä marraskuussa 2007 ja nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisen albumilistan sijalle 26[4]. Vuonna 2008 Määttä lähti armeijaan, ja keikoilla heinäkuuhun asti bassonvarressa nähtiin suurimmalta osin Jesse Riikonen Sacrecy-yhtyeestä. Riikonen jatkoi vakibasistina vuoden 2008 lopusta eteenpäin.

Keväällä 2009 TERA oli studiossa muutaman jakson äänittämässä toista albumiaan, jonka ilmestyminen lykkääntyi useampaan kertaan. Lopulta keväällä 2010 levyn ilmestymispäiväksi varmistui 1. syyskuuta 2010. Levyn ilmestyttyä se nousi Suomen virallisen albumilistan sijalle 16[5]. Julkaisukeikka soitettiin Tampereella Ristirock-tapahtumassa 4. syyskuuta. TERA oli tehnyt kesäkuuhun 2010 mennessä sata keikkaa.

18.marraskuuta 2012 Maata Näkyvissä -festareilla Matti soitti jäähyväiskeikkansa yhtyeen rumpalina. Perhe ja opiskelukiireet veivät miehen ja uudeksi rumpaliksi otettiin Mattia monesti tuurannut Juho Fabrin.

Akustisessa kokoonpanossa TERAn riveissä 1.joulukuuta 2012 alkaen on bassoa soittanut Miikka Jokela (tuttu mm. Trinitia-yhtyeestä), joka muilla keikoilla toimii yhtyeen lavamiksaajana. Basisti Riikonen soittaa akustisilla keikoilla toista kitaraa.

Keväällä 2013 TERA alkoi äänittää kolmatta levyään. Albumi "Ai kuin en?" julkaistiin Tampereella Ristirock-tapahtumassa 24. elokuuta 2013.

Antti Honkkila luopui rock-kitaristin urasta vuonna 2016 ja soitti jäähyväiskeikkansa TERAn riveissä 14. toukokuuta 2016 Tampereella Tullikamarin Pakkahuoneella.

Vuonna 2020 TERA julkaisi singlen "Okei". Singlelle kuvattiin musiikkivideo.

Syyskuussa 2022 kokoonpanoon liittyi bassokitaristi Susanna Etelämäki. Riikonen siirtyi soittamaan kitaraa.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Levytykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Uusi veri (14. marraskuuta 2007)
  1. Kylmä kaveri
  2. Antaa kesän tulla
  3. Tämä maa
  4. Sieluun
  5. Ei menetettävää
  6. Uusi veri
  7. Jumalan kansaa
  8. Harvempien sanojen mies
  9. Kutsu
  10. Lähelläsi
  11. Aamu saa
  12. Unelmat
  • Minulle ei ole paikkaa (1. syyskuuta 2010)
  1. Minulle ei ole paikkaa
  2. Päästä
  3. Keneen minä luotan
  4. Siniset vedet
  5. Tule takaisin
  6. Kanttia
  7. Aurinko
  8. Joka sana
  9. Kauneus piirittää minut
  10. Tapa
  11. Bohemia
  12. Pelasta
  1. Kirkonkellot
  • Ai kuin en? (24. elokuuta 2013)
  1. Se riittää
  2. Kaksi sekuntia (me halutaan)
  3. Suutele minua nyt
  4. Sitä mä tarvitsen
  5. Pandora
  6. Tule tähän vierelle
  7. Levoton (toivo elää vielä)
  8. Katso vaan
  9. Ai kuin en?
  10. Akilleus
  11. Tulen hulluksi
  12. Minä olen Elvis

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teran toisen albumin singlet ovat saaneet jonkin verran radiosoittoa. "Päästä" julkaistiin kesäkuussa 2009, "Minulle ei ole paikkaa" kesäkuussa 2010 ja "Keneen minä luotan" elokuussa 2010. Kaikki singlet ovat saaneet soittokertoja ainakin Radio Rockilla. Radio SuomiPop otti singlen "Keneen minä luotan" päivittäiseen soittoon syyskuussa 2010.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.