Milla Saari

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Milla Marika Saari (o.s. Jauho, s. 10. heinäkuuta 1975 Nakkila) on entinen suomalainen maastohiihtäjä, joka edusti Nakkilan Virettä.

Saari on edustanut Suomea Naganon talviolympialaisissa 1998 sekä kaksissa MM-hiihdoissa. Lahden MM-hiihdoissa 2001 Saari oli mukana voittamassa naisten viestihopeaa, mutta mitali hylättiin, kun hän ja Virpi Kuitunen jäivät kiinni dopingtestissä Hemohesin käytöstä. Asiaa käsiteltiin Hiihtoliiton ja hiihtäjien välillä välimiesoikeudessa. Välimiehenä toiminut professori Ari-Matti Nuutila katsoi, että Saaren ja Kuitusen osalta ei ollut näyttöä, että nämä olisivat tienneet joukkueen lääkärin antaneen tiputuksessa kiellettyä ainetta.

Saari vapautui kilpailukiellostaan helmikuussa 2003 ja kilpaili sen jälkeen SM-tasolla sijoilla 4–10. Vuonna 2007 Saari valittiin Sapporon MM-hiihtoihin hänen sijoituttuaan Otepään 10 km:n perinteisen MC-osakilpailussa 13:nneksi. MM-hiihdoissa hän hiihti vastaavan matkan vapaalla sijoittuen 33:nneksi. Saari päätti uransa kauden jälkeen.

Nykyisinmilloin? Saari työskentelee puolisonsa, entisen maastohiihtäjän, Sami Saaren kanssa maastohiihtoon erikoistuneessa Carilainen Sport Oy:ssa.[1]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.