Matias Hangasmaa

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Matias Hangasmaa (s. 4. kesäkuuta 1995) on suomalainen näyttelijä ja pesäpalloilija.

Hangasmaa tunnetaan parhaiten Huuma-viihdeohjelmasta, jossa hänen roolinaan oli esittää nuorta talkshow-isäntää Pikku-Lorea, joka haastatteli julkkiksia yhdessä Pikku-Jaskan tai Pikku-Heikin kanssa.[1] Hangasmaan roolihahmo oli ohjelman varsinaisen juontajan Lorenz Backmanin minikokoinen kaksoisolento.

Hangasmaa näytteli myös Matti Nykäsen valmentajan veljenpoikaa Anttia Matti-elokuvassa[2] Lisäksi Hangasmaa näytteli MTV3-kanavalla Käenpesä-sarjan Petteriä, jonka sarjan päähenkilöt Jussi ja Kaisa aikoivat adoptoida.[3] Hän on ollut mukana myös sarjassa Jako kahteen,[1] ja on ääninäytellyt useissa lastenelokuvissa. Syksyllä 2008 Hangasmaa juonsi Jackpot-perheohjelmaa MTV3:lla yhdessä Marco Bjurströmin kanssa.[4]

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hangasmaa pelaa pesäpalloa miesten Superpesiksessä sarjanousija Haminan Palloilijoiden riveissä.[5] Hangasmaa on ulkopelipaikaltaan lukkari.

Aiemmin Hangasmaa on pelannut Roihuvuoren Roihussa, mistä hän siirtyi kesällä 2015 miesten Ykköspesiksessä pelaavaan Pöytyän Urheilijoihin.[6] Vuonna 2016 Hangasmaa siirtyi pelaamaan Ykköspesistä Joensuun Mailan kakkosjoukkueeseen. Joensuun Maila tippui kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas. Kaudella 2017 Hangasmaa pelasi Ykköspesistä sarjanousija Jyväskylän Lohessa, joka Joensuun Mailan tavoin tippui sarjasta kauden päätteeksi.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Meidän lapsi on tähti Iltalehti. 2007. Viitattu 23.1.2016.
  2. Matias Hangasmaa Elonetissä
  3. Matias Hangasmaa Internet Movie Databasessa (englanniksi)
  4. Jackpot Elisa Viihde. Viitattu 23.1.2016.
  5. Matias Hangasmaa HP:n lukkariksi — ”Puli tietää kyllä missä mennään”
  6. Uudet kasvot Pöytyällä, osa 8: Matias Hangasmaa Pöytyän urheilijat. 15.4.2015. Viitattu 23.1.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.