Huuma

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee televisio-ohjelmaa. Sanan muita merkityksiä on lueteltu täsmennyssivulla.
Huuma
Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway
Kestoaika 45 minuuttia
Pääosissa Lorenz Backman
Jaakko Saariluoma
Heikki Paasonen
Alkuperämaa Iso Britannia
Verkko MTV3
Esitetty 5. maaliskuuta 2005 – 21. maaliskuuta 2009
Jaksoja 79
Palkinnot
Voitetut Kultainen Ruusu 2004

Huuma (Lauantai-illan Huuma) on maailmalla palkittuun englantilaiseen viihdeohjelmaan Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway perustuva televisio-ohjelma Suomessa. Ohjelmaa on esitetty Britanniassa vuodesta 2002 alkaen. Suomessa sarjaa esitettiin kevääseen 2009.

Sarja on kerännyt televisioalan palkintoja niin kansainvälisesti kuin kotimaassaankin. Se on voittanut Kultaisen ruusun maailman parhaana viihdeohjelmana 2004. Lisäksi se on valittu Englannin parhaaksi viihdeohjelmaksi 20032004 sekä vuoden komediaohjelmaksi 2004.

Suomessa sarjaa esitti MTV3. Huuman eri osina saatettiin nähdä muun muassa Herrasmieshuijarit, Heikki vs Lore, Pikku-Niina, Voita mainoskatko sekä puhelinkilpailu. Ohjelmaa juonsivat aluksi Lorenz "Lore" Backman ja Jaakko "Jaska" Saariluoma apunaan Niina Backman.

Huuman yhdeksi juontajaksi tuli syksyllä 2007 Heikki Paasonen. Hän juonsi ohjelmaa yhdessä Lorenz Backmanin ja Niina Heralan kanssa, kun Jaakko Saariluoma jäi ohjelmasta pois teatteri- ja muiden työkiireidensä vuoksi.

Tammikuussa 2009 Huumaan tuli uusi juontaja, Pikku-Niina. Keväällä 2009 MTV3 uutisoi, että Huuma jäisi tauolle kesäksi, mutta yllättäen ohjelmaa ei jatkettukaan enää syksyllä 2009.

Juontajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.