Marko Hamilo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Marko Hamilo (s. 1968)[1] on suomalainen toimittaja ja tietokirjailija. Vuoteen 2015 saakka hän on toiminut tiedetoimittajana ja kirjoittanut pääasiassa tiedejuttuja muun muassa Helsingin Sanomiin, Vihreään Lankaan[2], Suomen kuvalehteen, sekä Tiede-lehtiin. Tiede-lehteen hän kirjoitti Skeptikon päiväkirja -blogia vuosina 2008-2014. Vuodesta 2015 lähtien Hamilo on keskittynyt politiikkaan ja kirjoittanut mm. Perussuomalainen- ja Suomen uutiset -lehtiin. Hän toimi tammi-huhtikuussa 2017 oikeistolaisen Oikea Media -vastamedian päätoimittajana.

Hamilo on suorittanut perusopintoja psykologiassa, sosiologiassa ja filosofiassa Helsingin yliopistossa. Hän kertoo lopettaneensa psykologian opinnot, koska hän totesi niiden olevan "soopaa". Sittemmin Hamilo on kertonut olevansa kiinnostunut evoluutiopsykologian malleista ihmisen ja yhteiskunnan selittämisessä.[3]

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1990-luvulla Hamilo toimi Nuorsuomalaisissa ennen puolueen lakkauttamista. Hamilo tuli aluksi tunnetuksi psykoterapian sekä tieteellisesti huonosti perusteltujen pseudotieteiden, mukaan lukien ilmastodenialismin, kriitikkona. Viime vuosina Hamilo on profiloitunut maahanmuuton-, islamin [4] ja punavihreyden kriitikkona sekä arvokonservatismin puolustajana.

Vuonna 2017 Hamilo perusti yhdessä Joonas Konstigin kanssa Oikea Media -verkkolehden.[5]

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hamilo Marko Avain. Viitattu 30.9.2015.
  2. Tiedetoimittajat ja politiikka Skeptikon päiväkirja.
  3. Tiina Örn: Tietokirjailija: Muukalaisviha on ihmiselle ominaista Vantaan Sanomat. Viitattu 5.5.2019.
  4. "Käsitys muslimien maltillisesta enemmistöstä on illuusio" - tiedetoimittaja Marko Hamilo hämmentää keskusteluja. Etelä-Suomen Sanomat, 2016, nro 6.4.
  5. JK: Oikea Media: Uusi verkkomedia on aloittanut toimintansa Joonas Konstig. 31.1.2017. Viitattu 26.2.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.