Luettelo presidentti Niinistön valtiovierailuista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kartta valtioista, joissa Sauli Niinistö on vieraillut presidenttikaudellaan.

Tämä on luettelo Sauli Niinistön Suomen tasavallan presidenttinä ollessaan tekemistä valtiovierailuista. Niinistö on presidenttikautensa aikana tehnyt 15 valtiovierailua sekä matkustanut yhteensä 35 eri valtioon.

2012[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2012 presidentti Niinistö teki yhteensä 12 ulkomaanmatkaa, joista kaksi oli valtiovierailuita. Näiden lisäksi Niinistö matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Etelä-Koreaan, Viroon, Yhdysvaltoihin, Venäjälle, Isoon-Britanniaan, Unkariin ja Saksaan.

2013[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 presidentti Niinistö teki yhteensä 15 ulkomaanmatkaa, joista kuusi oli valtiovierailuita. Näiden lisäksi Niinistö matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Sveitsiin, Kiinaan, Ranskaan, Puolaan, Ruotsiin, Saksaan, Etelä-Afrikkaan ja kahdesti Venäjälle.

2014[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2014 presidentti Niinistö teki yhteensä 14 ulkomaanmatkaa, joista yksi oli valtiovierailu. Tämän lisäksi hän matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Alankomaihin, Islantiin, Isoon-Britanniaan, Italiaan, Libanoniin, Portugaliin, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Ukrainaan, Yhdysvaltoihin ja kahdesti Venäjälle.

2015[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2015 presidentti Niinistö teki yhteensä 15 ulkomaanmatkaa, joista kolme oli valtiovierailuita. Näiden lisäksi hän matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Arabiemiraatteihin, Belgiaan, Kazakstaniin, Venäjälle, Yhdysvaltoihin, Turkkiin ja Ranskaan sekä kahdesti Ruotsiin ja kolmesti Saksaan.

2016[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2016 presidentti Niinistö teki yhteensä 16 ulkomaanmatkaa, joista yksi oli valtiovierailu. Lisäksi hän matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Belgiaan, Brasiliaan, Bulgariaan, Iraniin, Japaniin, Itävaltaan, Puolaan, Ruotsiin, Saksaan, Sveitsiin, Uruguayhin, Venäjälle ja kolmesti Yhdysvaltoihin.

2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2017 presidentti Niinistö teki yhteensä 11 ulkomaanmatkaa, joista yksikään ei ollut luonteeltaan valtiovierailu. Sen sijaan hän matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Kazakstaniin, Norjaan ja Venäjälle sekä kahdesti Ruotsiin, Saksaan, Viroon ja Yhdysvaltoihin.

2018[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2018 presidentti Niinistö teki yhteensä kolmetoista ulkomaanmatkaa, joista yksi oli valtiovierailu. Sen lisäksi hän matkusti työvierailuille sekä muille virallisille vierailuille Georgiaan, Liettuaan, Puolaan, Ranskaan, Saksaan, Venäjälle, Viroon ja Yhdysvaltoihin sekä kahdesti Belgiaan ja Latviaan.

2019[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2019 presidentti Niinistö teki yhteensä yksitoista ulkomaanmatkaa, joista yksi oli valtiovierailu. Sen lisäksi hän on matkustanut muille virallisille vierailuille Etiopiaan, Itävaltaan, Japaniin, Saksaan, Sloveniaan, Ukrainaan, Venäjälle, Yhdysvaltoihin ja kahdesti Ranskaan.[15][16][17][18][19][20][21][22][23][24]

2020[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2021[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2022[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Presidentti Niinistö valtiovierailulla Ruotsissa 17.4.2012. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  2. Arktista yhteistyötä vauhditettiin Norjan valtiovierailulla 9.10.2012. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  3. Pohjoismainen yhteistyö ja ympäristöteknologia esillä Tanskan valtiovierailulla 5.4.2013. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  4. Vihreä talous teemana Kazakstanin vierailulla 18.4.2013. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  5. Presidentti Niinistö valtiovierailulle Liettuaan 30.4.2013. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  6. Presidentti Niinistö valtiovierailulle Islantiin 16.5.2013. Tasavallan presidentin kanslia. Viitattu 12.5.2017.
  7. Energia ja Euroopan talous esillä Latvian valtiovierailulla tpk.fi. 10.9.2013. Viitattu 12.5.2017.
  8. Presidentti Niinistö Sveitsissä: Uutta kumppanuutta rauhanvälittämisessä ja ammattikoulutuksessa tpk.fi. 15.10.2013. Viitattu 12.5.2017.
  9. Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kanadassa tpk.fi. 9.10.2014. Viitattu 12.5.2017.
  10. Euroopan turvallisuus ja Itämeri-yhteistyö esillä Puolan valtiovierailulla tpk.fi. 1.4.2015. Viitattu 12.5.2017.
  11. Presidentti Niinistö valtiovierailulle Meksikoon tpk.fi. 8.5.2015. Viitattu 12.5.2017.
  12. Presidentti Niinistö tapasi Indonesian presidentin Jakartassa tpk.fi. 2.11.2015. Viitattu 12.5.2017.
  13. Presidentti Niinistö valtiovierailulla Virossa: Suhteita ylläpidettävä moniin suuntiin tpk.fi. 17.5.2016. Viitattu 12.5.2017.
  14. Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kroatiassa: Tarvitsemme vahvempaa EU:ta presidentti.fi. 11.4.2018. Viitattu 14.6.2018.
  15. Presidentti Niinistö virallisella vierailulla Etiopiassa presidentti.fi. 15.10.2019. Viitattu 19.10.2019.
  16. Presidentti Niinistö ja rouva Haukio vierailivat Itävallassa presidentti.fi. 1.1.2019. Viitattu 8.2.2019.
  17. Presidentti Niinistö ja rouva Haukio Japanin keisarin kruunajaisissa Tokiossa presidentti.fi. 23.10.2019. Viitattu 5.12.2019.
  18. Presidentti Niinistö Münchenissä: Onko käsillä diplomatian loppu? presidentti.fi. 16.2.2019. Viitattu 27.7.2020.
  19. Presidentti Niinistö Sloveniassa: Elämme EU:n suhteen ratkaisevia aikoja presidentti.fi. 23.5.2019. Viitattu 14.9.2019.
  20. Presidentti Niinistö Ukrainassa: ”Mikään ei ole arvokkaampaa kuin rauha” presidentti.fi. 29.9.2019. Viitattu 14.9.2019.
  21. Presidentti Niinistö Pietarissa: Dialogi on avain jännitteiden lieventämiseen presidentti.fi. 9.4.2019. Viitattu 16.4.2019.
  22. Presidentti Niinistö YK:n yleiskokouksessa: Tavallisten ihmisten ajattelutavalla on iso rooli ilmastonmuutoksen torjunnassa presidentti.fi. 25.9.2021. Viitattu 27.7.2021.
  23. Presidentti Niinistö Euroopan neuvoston täysistunnossa: ”Euroopan ei koskaan enää pidä ajautua sotaan” presidentti.fi. 23.1.2019. Viitattu 8.2.2019.
  24. Presidentti Niinistö Ranskan kansallispäivän juhlissa – Pariisissa keskusteltiin Euroopan turvallisuudesta presidentti.fi. 14.7.2019. Viitattu 14.9.2019.
  25. Presidentti Niinistö valtiovierailulla Kiinassa presidentti.fi. 15.1.2019. Viitattu 8.2.2019.