Luettelo kaukalopallon SM-mitalisteista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo kaukalopallon SM-mitalisteista. Kaukalopallon Suomen-mestaruudesta on pelattu vuodesta 1975 alkaen. Vuoteen 1990 asti mestaruus ratkaistiin turnausmuotoisesti ja laji kuului Jääpalloliiton alaisuuteen. Sarjatoimintaan siirryttiin Kaukalopalloliiton perustamisen myötä vuonna 1990.[1] Vuoteen 2013 saakka kaukalopallon pääsarja oli nimeltään Kaukalopalloliiga, jonka jälkeen sen korvasi Kaukalopallon SM-Sarja, jolloin sarjaa hallinoi Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliitto.

Vuodesta 2017 alkaen, kaukalopallon Suomen Mestaruus on ratkaistu avoimessa Kaukalopallon Suomen Mestaruus turnauksessa.

Mitalistit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kausi Kultaa[2] Hopeaa[2] Pronssia[2]
1975–1976 LaPa, Lappeenranta OLS II, Oulu OLS I
1976–1977 HIFK, Helsinki Akilles, Porvoo LaPa
1977–1978 HIFK Akilles Veiterä, Lappeenranta
1978–1979 HIFK Veiterä OLS
1979–1980 HIFK Rajapallo, Imatra Johtotähdet
1980–1981 Sakta Farten, Porvoo VR Urheilu, Joensuu HIFK
1981–1982 Töölön Vesa, Helsinki Rajapallo Bewe Sport, Helsinki
1982–1983 Rajapallo Töölön Vesa Kiimingin Riento, Kiiminki
1983–1984 HIFK II Akilles Palokan Pyry, Jyväskylä
1984–1985 Bandy-84, Oulu Palokan Pyry HIFK
1985–1986 Bandy-84 Töölön Vesa MK-67, Helsinki
1986–1987 HIFK Bandy-84 Jyväskylän Nousu, Jyväskylä
1987–1988 Bandy-84 Pingviinit, Helsinki Kullervo, Helsinki
1988–1989 Bandy-84 Palokan Pyry MK-67
1989–1990 Bandy-84 Kivipallo, Hollola R-Ville, Oulu
1990 Bandy-84 Bewe Sport Palokan Pyry
1990–1991 Trio, Jyväskylä Kivipallo R-Ville
1991–1992 Bandy-84 Jyry, Helsinki Trio
1992–1993 Trio Jyry Bandy-84
1993–1994 Jyry Bewe Sport Bandy-84
1994–1995 Jyry Bandy-84 R-Ville
1995–1996 Bewe Sport R-Ville Trio
1996–1997 Bewe Sport Kikka-88, Imatra R-Ville
1997–1998 Jyry Bewe Sport Trio
1998–1999 Bewe Sport Kikka-88 R-Ville
1999–2000 Kikka-88 Bewe Sport R-Ville
2000–2001 Bewe Sport Raksilan Ballo, Oulu Kikka-88
2001–2002 Bewe Sport AVM-Napapiiri, Rovaniemi Raksilan Ballo
2002–2003 Bewe Sport Porin Kärpät, Pori Raksilan Ballo
2003–2004 Porin Kärpät Bewe Sport BJB, Riihimäki
2004–2005 Porin Kärpät Bewe Sport RB-93, Lappeenranta
2005–2006 Porin Kärpät Raksilan Ballo Bewe Sport
2006–2007 Bewe Sport Porin Kärpät Raksilan Ballo
2007–2008 Bewe Sport Enson Pallo, Varkaus Raksilan Ballo
2008–2009 Porin Kärpät Bewe Sport Blue Ball, Rovaniemi
2009–2010 Bewe Sport Porin Kärpät RB-93
2010–2011 RB-93 Porin Kärpät Bewe Sport
2011–2012 Hamarin Elo & Bewe, Porvoo Duo Raksilan Ballo
2012–2013 Hamarin Elo, Porvoo RB-93 Duo 96
2013-2014 Flexolahti, Lahti Hamarin Elo Raksilan Ballo
2014-2015 Raksilan Ballo Hamarin Elo Duo 96
2015-2016 Raksilan Ballo Duo 96 Hamarin Elo
2017 Lauritsalan Pojat, Lappeenranta Flexolahti Raksilan Ballo
2018 Epa-TT, Varkaus Team No Control, Kuopio Lauritsalan Pojat
2019 Team No Control Flexolahti Epa-TT
2020 Team No Control K&K Pajulahti, Lahti

Eniten mestaruuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seura Mestaruuksia Vuodet
Bewe Sport 9 1996, 1997, 1999, 2001, 2002, 2003, 2007, 2008, 2010
Bandy-84 7 1985, 1986, 1988, 1989, 1990 (I), 1990 (II), 1992
HIFK 6 1977, 1978, 1979, 1980, 1984, 1987
Porin Kärpät 4 2004, 2005, 2006, 2009
Jyry 3 1994, 1995, 1998
Trio 2 1991, 1993
Hamarin Elo 2 2012, 2013
Raksilan Ballo 2 2015, 2016
Team No Control 2 2019, 2020
LaPa 1 1976
Sakta Farten 1 1981
Töölön Vesa 1 1982
Rajapallo 1 1983
Kikka-88 1 2000
RB-93 1 2011
Flexolahti 1 2014
Lauritsalan Pojat 1 2017
Epa-TT 1 2018

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kaukalopallon kilpailutoiminta 40 vuotta RB-Oulu. Viitattu 5.4.2013.
  2. a b c Liigajoukkueiden maratontaulukko 1990–2013 Kaukalopalloliiga. Viitattu 5.4.2013.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]