Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista (1991–1993)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista 701 - 800, jotka hyväksyttiin 31. heinäkuuta 1991 ja 8. tammikuuta 1993. välisenä aikana.

Päätöslauselma Päiväys Veton käyttö Agenda
701 31. heinäkuuta 1991 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin laajentaminen
702 8. elokuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Pohjois-Korea ja Etelä-Korea hyväksyttiin YK:n jäseneksi
703 9. elokuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Mikronesia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
704 9. elokuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Marshallinsaaret hyväksyttiin YK:n jäseneksi
705 15. elokuuta 1991 15–0–0 Irakin maksut Yhdistyneiden kansakuntien hyvityskomissiolle
706 15. elokuuta 1991 13–1–1 (vastaan: Kuuba; (pidättyi äänestämästä: Jemen) Mekanismi Irakille myydä öljyä vastineeksi humanitaariselle avulle
707 15. elokuuta 1991 15–0–0 Irakin tuomitseminen koskien resoluution 687 noudattamisen rikkomiselle
708 28. elokuuta 1991 15–0–0 Avoin tuomarin paikka Kansainvälisessä tuomioistuimessa
709 12. syyskuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Viro hyväksyttiin YK:n jäseneksi
710 12. syyskuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Latvia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
711 12. syyskuuta 1991 Hyväksytty ilman äänestystä Liettua hyväksyttiin YK:n jäseneksi
712 19. syyskuuta 1991 13-1-1 (vastaan: Kuuba; (pidättyi äänestämästä: Jemen) Irakin humanitaarinen tilanne; Yhdistyneiden kansakuntien hyvityskomissio
713 25. syyskuuta 1991 15–0–0 Euroopan yhteisön ponnistelut koskien asevientikieltoa Jugoslaviaa Jugoslavian sodan aikana
714 30. syyskuuta 1991 15–0–0 Rauhan edistyminen El Salvadorissa sisällissodan aikana
715 11. lokakuuta 1991 15–0–0 Yhdistyneiden Kansakuntien erityiskomission toimenpiteet Irakin aseiden tarkastamiseksi
716 11. lokakuuta 1991 15–0–0 Neuvottelut Kyproksen kiistasta
717 16. lokakuuta 1991 15–0–0 FCU UNTAC:in perustaminen Kambodžaan
718 31. lokakuuta 1991 15–0–0 Kambodžan konfliktin poliittinen ratkaisu
719 6. marraskuuta 1991 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailuryhmän laajentuminen Keski-Amerikassa
720 21. marraskuuta 1991 15–0–0 Boutros Boutros-Ghalin suositteleminen nimittämisestä Yhdistyneiden kansakuntien pääsihteeriksi
721 27. marraskuuta 1991 15–0–0 Pääsihteerin ponnistelut Jugoslavian sosialistisessa liittotasavallassa Jugoslavian sodan aikana
722 29. marraskuuta 1991 15–0–0 UNDOF:in joukkojen mandaatin lisääminen
723 12. joulukuuta 1991 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
724 15. joulukuuta 1991 15–0–0 Jugoslavian sotaa käsittelevä turvallisuusneuvoston komitea perustaminen
725 31. joulukuuta 1991 15–0–0 Suunnitelmat Länsi-Saharan kansanäänestyksen järjestämiselle
726 6. tammikuuta 1992 15–0–0 Palestiinalaisten karkottaminen miehitetyiltä alueilta Israelin toimesta
727 8. tammikuuta 1992 15–0–0 Euroopan unionin tarkkailuoperaatio Jugoslavian sosialistisessa liittotasavallassa
728 8. tammikuuta 1992 15–0–0 Kambodžan rauhanprosessi
729 14. tammikuuta 1992 15–0–0 ONUCA:n ja ONUSAL:in laajentuminen El Salvadorissa
730 16. tammikuuta 1992 15–0–0 ONUCA:n ja ONUSAL:in lopettaminen El Salvadorissa
731 21. tammikuuta 1992 15–0–0 Libyan tuomitseminen koskien Pan Am lennon 103: n alas ampuminen Lockerbien yllä ja UTA lennon 772:n alas ampuminen Nigerin yllä
732 23. tammikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Kazakstan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
733 23. tammikuuta 1992 15–0–0 Asevientikielto Somaliaan Somalian sisällissodan takia
734 29. tammikuuta 1992 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin laajentaminen Libanonissa.
735 29. tammikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Armenia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
736 29. tammikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Kirgisia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
737 29. tammikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Uzbekistan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
738 29. tammikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Tadžikistan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
739 5. helmikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Moldova hyväksyttiin YK:n jäseneksi
740 7. helmikuuta 1992 15–0–0 rauhanturvaajaoperaation perustaminen Jugoslaviaan Jugoslavian sodan aikana
741 7. helmikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Turkmenistan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
742 14. helmikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Azerbaidžan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
743 21. helmikuuta 1992 15–0–0 UNPROFOR joukkojen perustaminen Jugoslaviaan
744 25. helmikuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä San Marino hyväksyttiin YK:n jäseneksi
745 28. helmikuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien väliaikaisen siirtymäkauden hallinnon asettaminen Kambodžaan
746 17. maaliskuuta 1992 15–0–0 Vaatimus Somalian sisällissodan osapuolille yhteistyön tekemistä Yhdistyneiden kansakuntien kanssa
747 24. maaliskuuta 1992 15–0–0 UNAVEM II :n rauhaturvaaja operaation laajentaminen Angolassa
748 31. maaliskuuta 1992 10–0–5 (pidättyi äänestämästä: Kap Verde, Kiina, Intia, Marokko, Zimbabwe) Siviili-ilmailun ja aseidenvientikiellon asettaminen Libyaan
749 7. huhtikuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluosasto
750 10. huhtikuuta 1992 15–0–0 Kyproksen kiistan neuvottelut
751 24. huhtikuuta 1992 15–0–0 UNOSOM I joukkojen perustaminen Somaliaan. Asevientikiellon asettaminen Somalialle.
752 15. toukokuuta 1992 15–0–0 Bosnian sota
753 18. toukokuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Kroatia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
754 18. toukokuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Slovenia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
755 20. toukokuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Bosnia ja Hertsegovina hyväksyttiin YK:n jäseneksi
756 29. toukokuuta 1992 15–0–0 UNPROFOR joukkojen mandaatin laajentaminen Jugoslaviassa
757 30. toukokuuta 1992 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Zimbabwe) Taloudellisten pakotteiden ja vientikiellon asettaminen Jugoslavian liittotasavallalle
758 8 June 1992 15–0–0 Yhdistyneiden Kansakuntien suojeluosaston laajentuminen; Bosnian sodan tulitauko loukkaukset
759 12 June 1992 15–0–0 UNFICYP joukkojen mandaatin laajentaminen
760 18 June 1992 15–0–0 Jugoslavian liittotasavallan talouspakotteet
761 29 June 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluosaston laajentuminen.
762 30 June 1992 15–0–0 Yhteiskomission luominen, Yhdistyneiden kansakuntien suojeluosaston vahvistus.
763 6. heinäkuuta 1992 Hyväksytty ilman äänestystä Georgia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
764 13. heinäkuuta 1992 15–0–0 Taistelut Bosnia ja Hertsegovinassa
765 16. heinäkuuta 1992 15–0–0 Boipatongin verilöyly Etelä-Afrikassa
766 21. heinäkuuta 1992 15–0–0 Vaikeudet poliittisten sopimusten toteuttamiseen Kambodžassa
767 27. heinäkuuta 1992 15–0–0 Vaatimus Somalian osapuolten yhteistyön tekeminen Yhdistyneiden kansakuntien Somalian operaation kanssa
768 30. heinäkuuta 1992 15–0–0 UNIFIL joukkojen mandaatin laajentaminen Libanonissa
769 7. elokuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluosaston laajentuminen ja vahvistus
770 13. elokuuta 1992 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Intia, Zimbabwe) Humanitaarinen apu Bosnia ja Hertsegovinassa
771 13. elokuuta 1992 15–0–0 Etnisten puhdistusten tuomitseminen ja muiden loukkaukset Bosniassa ja Jugoslaviassa
772 17. elokuuta 1992 15–0–0 Valtuuttaminen Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijoiden sijoittamisen Etelä-Afrikkaan
773 26. elokuuta 1992 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Ecuador) Irakin ja Kuwaitin rajan rajakomission päätöksien tukeminen
774 26. elokuuta 1992 15–0–0 Kyproksen kiistan neuvottelut
775 28. elokuuta 1992 15–0–0 UNOSOM I joukkojen vahvistaminen Somaliassa.
776 14. syyskuuta 1992 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Intia, Zimbabwe) Yhdistyneiden kansakuntien suojeluviraston laajentaminen Bosnia ja Hertsegovinassa
777 19. syyskuuta 1992 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Intia, Zimbabwe) Julistus että Jugoslavian sosialistinen liittotasavalta on lakannut olemasta olemassa
778 2. lokakuuta 1992 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) Irakin öljy varojen myynnin varojen siirtäminen escrow-tilille (päätöslauselma 706)
779 6. lokakuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluviraston tarkkailu koskien Jugoslavian armeijan vetämisestä Kroatiasta
780 6. lokakuuta 1992 15–0–0 Asiantuntijakomission perustaminen, joka analysoi tietoja päätöslauselman 771 mukaisesti
781 9. lokakuuta 1992 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) Sotilaslentojen kielto Bosnia ja Hertsegovinassa
782 13. lokakuuta 1992 15–0–0 Roomassa yleinen rauhansopimus koskien Mosambikin sisällissotaa
783 13. lokakuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien väliaikaisen siirtymäkauden hallinnon täysmääräisen käyttöön ottaminen Kambodžassa
784 30. lokakuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijavaltuuskunnan toimeksiannon laajentaminen El Salvadorissa
785 30. lokakuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijavaltuuskunnan toimeksiannon laajentaminen Angolassa
786 10. marraskuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluviranomaisen kokoonpanon laajentaminen Bosnia ja Hertsegovinassa
787 16. marraskuuta 1992 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Kiina, Zimbabwe) Jugoslavian liittotasavaltaa koskevat lisäpakotteet
788 19. marraskuuta 1992 15–0–0 Aseidenvientikiellon asettaminen Liberialle Liberian ensimmäisen sisällissodan aikana
789 25. marraskuuta 1992 15–0–0 Neuvottelut Kyproksen kiistan ratkaisemiseksi
790 25. marraskuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien jälleenrakentamistarkkailijavaltuuskunnan toimeksiannon laajentaminen.
791 30. marraskuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien tarkkailijavaltuuskunnan toimeksiannon laajentaminen El Salvadorissa
792 30. marraskuuta 1992 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) Yhdistyneiden kansakuntien väliaikaisen siirtymäkauden hallinnon valmistautuminen vuoden 1993 vaaleihin.
793 30. marraskuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien Angolan tarkkailuoperaation II toimeksiannon laajentaminen
794 3. joulukuuta 1992 15–0–0 UNITAF joukkojen perustaminen Somaliaan.
795 11. joulukuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien suojeluviraston joukkojen siirtäminen Makedonian rajalle
796 14. joulukuuta 1992 15–0–0 UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
797 16. joulukuuta 1992 15–0–0 Yhdistyneiden kansakuntien operaation perustaminen Mosambikiin.
798 18. joulukuuta 1992 15–0–0 Naisten raiskauksien tuomitseminen Bosnia ja Hertsegovinassa
799 18. joulukuuta 1992 15–0–0 Palestiinalaisten karkottaminen Israelin toimesta
800 8. tammikuuta 1993 Hyväksytty ilman äänestystä Slovakia hyväksyttiin YK:n jäseneksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of United Nations Security Council Resolutions 701 to 800