Luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista (1971–1976)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvoston päätöslauselmista 301-400, jotka hyväksyttiin 20. lokakuuta 1971 ja 7. joulukuuta 1976. välisenä aikana.

Päätöslauselma Päiväys Veton käyttö Agenda
301 20.lokakuuta 1971 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia) Bantustanien tuomitseminen Lounais-Afrikassa
302 24.marraskuuta 1971 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Erityismissio ja Portugalin imperiumi
303 6. joulukuuta 1971 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Puola, Neuvostoliitto , Britannia) Intia-Pakistanin tilanteen siirtäminen yleiskokoukselle
304 8. joulukuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Yhdistyneet arabiemiirikunnat hyväksyttiin YK:n jäseneksi
305 13. joulukuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 YK:n rauhanturvajoukkojen toimeksiannon jatkaminen Kyproksella
306 21. joulukuuta 1971 Hyväksytty 15–0–0 Pääsihteeri Kurt Waldheimin nimittäminen
307 21. joulukuuta 1971 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Puola, Neuvostoliitto) Tulitauon vaatiminen Jammu ja Kashmirissa
308 19.tammikuuta 1972 Hyväksytty 15–0–0 Turvaneuvoston kokouksen pitäminen Addis Ababassa
309 4.helmikuuta 1972 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Pääsihteeri ja yhteydet Etelä-Afrikkaan koskien Namibian tilannetta
310 4.helmikuuta 1972 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia) Etelä-Afrikan sortotoimenpiteiden tuomitseminen Namibiassa
311 4.helmikuuta 1972 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Ranska) Etelä-Afrikan apartheidin tuomitseminen; kauppasaarto aseviennissä
312 4.helmikuuta 1972 9–0–6 (pidättyi äänestämästä: Argentiina, Belgia, Ranska , Italia, Britannia, Yhdysvallat) Vaatimus Portugalille lopettamaan kolonisaation siirtomaissa
313 28.helmikuuta 1972 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus Israelille lopettamaan sotilaalliset operaatiot Libanonissa
314 28.helmikuuta 1972 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Sanktiot Etelä-Rhodesiaa vastaan
315 15.kesäkuuta 1972 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
316 26.kesäkuuta 1972 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Panama, Yhdysvallat) Vaatimus Israelille lopettamaan sotilaalliset operaatiot Libanonissa
317 21.heinäkuuta 1972 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Vaatimus Israelille lopettamaan syyrialaisten ja libanonilaisten joukkojen sieppaukset
318 28.heinäkuuta 1972 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Etelä-Rhodesian kauppasaarron kiertäminen
319 1.elokuuta 1972 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Pääsihteeri ja Namibia
320 29.syyskuuta 1972 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Rhodesian kauppasaarron kiertäminen
321 23.lokakuuta 1972 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Belgia, Britannia, Yhdysvallat) Portugalin joukkojen sotilaalliset operaatiot Senegalin rajalla
322 22.marraskuuta 1972 Hyväksytty 15–0–0 Afrikan yhtenäisyysjärjestön tunnustamat vallankumousliikkeet
323 6. joulukuuta 1972 13–0–1 (pidättyi äänestämästä: Neuvostoliitto ; Kiina ei osallistunut äänestykseen) YK:n konsultaatio namibialaisten kanssa
324 12. joulukuuta 1972 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
325 26.tammikuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Turvaneuvoston kokouksen pitäminen Panama Cityssä
326 2.helmikuuta 1973 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Etelä-Rhodesian ja Etelä-Afrikan provokaatiot Sambiassa
327 2.helmikuuta 1973 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Neuvostoliitto) Sambian päätös asettaa sanktioita Rhodesialle
328 10.maaliskuuta 1973 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Britannia, Yhdysvallat) Ehdotus konferenssin järjestämisestä zimbabwelaisten edustajien kanssa
329 10.maaliskuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Sambian avustaminen
330 21.maaliskuuta 1973 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia, Yhdysvallat) Rauha ja turvallisuus Latinalaisessa Amerikassa
331 20.huhtikuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Pääsihteerin raportti Lähi-idän tilanteesta
332 21.huhtikuuta 1973 11–0–4 (pidättyi äänestämästä: Kiina , Guinea, Neuvostoliitto , Yhdysvallat) Israelin ja Libanonin konflikti
333 22.toukokuuta 1973 12–0–3 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Britannia, Yhdysvallat) Portugalin ja Etelä-Afrikan tuomitseminen ettei ne noudata sanktioita koskien Rhodesiaa
334 16.kesäkuuta 1973 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
335 22.kesäkuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Itä ja Länsi-Saksan hyväksyttiin YK:n jäseneksi
336 18.heinäkuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Bahama hyväksyttiin YK:n jäseneksi
337 15.elokuuta 1973 Hyväksytty yksimielisesti Libanonilaisen lentokoneen kaappaus Israelin toimesta
338 22.lokakuuta 1973 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) Jom kippur -sota
339 23.lokakuuta 1973 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Israelin ja Egyptin tulitauko
340 25.lokakuuta 1973 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) YK:n hätäjoukot Lähi-itään
341 27.lokakuuta 1973 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) YK:n hätäjoukkojen perustaminen
342 11. joulukuuta 1973 Hyväksytty 15–0–0 Namibian tilanteen pyrkimykset jotka liittyvät päätöslauselmaan 309
343 14. joulukuuta 1973 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
344 15. joulukuuta 1973 10–0–4 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Neuvostoliitto , Britannia, Yhdysvallat ;
Kiina Kiina ei osallistunut äänestykseen)
Lähi-idän rauhankonferenssi
345 17.tammikuuta 1974 Hyväksytty without vote kiinankielen hyväksyminen turvaneuvoston työkieleksi
346 8.huhtikuuta 1974 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) Israelin ja Egyptin joukkojen erottelu. Hätäjoukkojen tuki
347 24.huhtikuuta 1974 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen.) Israelin ja Libanonin konflikti
348 28.toukokuuta 1974 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen.) Iranin ja Irakin suhteet
349 29.toukokuuta 1974 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Kiina) UNFICYP:in joukkojen mandaatin lisääminen Kyproksella
350 31.toukokuuta 1974 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) UNDOF joukkojen perustaminen
351 10.kesäkuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Bangladesh hyväksyttiin YK:n jäseneksi
352 21.kesäkuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Grenada hyväksyttiin YK:n jäseneksi
353 20.heinäkuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Turkin miehitys Kyproksella
354 23.heinäkuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Vaatimus tulitauosta Kyprokselle
355 1.elokuuta 1974 13–0–2 (pidättyi äänestämästä: Valko-Venäjän neuvostotasavalta, Neuvostoliitto) Kyproksen tulitauko
356 12.elokuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Guinea-Bissau hyväksyttiin YK:n jäseneksi
357 14.elokuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Kyproksen tulitauko ja neuvottelut tilanteesta
358 15.elokuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Pahoittelee Kyproksen päätöslauselman 357 noudattamatta jättämistä;
359 15.elokuuta 1974 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Pahoittelee Kyproksen rauhanturvajoukkojen murhia
360 16.elokuuta 1974 11–0–3 (pidättyi äänestämästä:Valko-Venäjän neuvostotasavalta, Irak, Neuvostoliitto ; Kiina Kiina ei osallistunut äänestykseen) Turkin yksipuolisen sotilaalliset toiminnan hylkäämiskielto Kyproksella
361 30.elokuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Kyproksen humanitaarinen tilanne
362 23.lokakuuta 1974 13–0–0 (Kiina ja Iraq ei osallistunut äänestykseen) UNEF joukkojen lisääminen Lähi-idässä
363 29.marraskuuta 1974 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) UNEF joukkojen lisääminen Syyriassa
364 13. joulukuuta 1974 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Rauhaturvaajien lisääminen Kyproksella
365 13. joulukuuta 1974 Hyväksytty laajalla konsensuksella Yleiskokouksen päätöslauselman 2312 hyväksyminen
366 17. joulukuuta 1974 Hyväksytty 15–0–0 Etelä-Afrikan sortotoimet Namibiassa.
367 12.maaliskuuta 1975 Hyväksytty ilman äänestystä Pohjois-Kyproksen turkkilaisen tasavallan yksipuolinen itsenäisyysjulistus
368 17.huhtikuuta 1975 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) UNDOF joukkojen mandaatin laajentaminen
369 28.toukokuuta 1975 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) Päätöslauselma 338:n täytäntöönpano
370 13.kesäkuuta 1975 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) UNDOF joukkojen mandaatin laajentaminen
371 24.heinäkuuta 1975 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) UNDOF joukkojen mandaatin laajentaminen
372 18.elokuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Kap Verde hyväksyttiin YK:n jäseneksi
373 18.elokuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 São Tomé ja Príncipe hyväksyttiin YK:n jäseneksi
374 18.elokuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Mosambik hyväksyttiin YK:n jäseneksi
375 22.syyskuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Papua-Uusi-Guinea hyväksyttiin YK:n jäseneksi
376 17.lokakuuta 1975 14–0–1 (Ranska ei osallistunut äänestykseen) Komorit hyväksyttiin YK:n jäseneksi
377 22.lokakuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Länsi-Saharan sota
378 23.lokakuuta 1975 13–0–2 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) UNDOF joukkojen mandaatin laajentaminen
379 2.marraskuuta 1975 Hyväksytty laajalla konsensuksella Länsi-Saharan tilanteen rauhoittaminen
380 6.marraskuuta 1975 Hyväksytty laajalla konsensuksella Marokon johtaman vihreän marssin tuomitseminen
381 30.marraskuuta 1975 13–0–0 (Kiina ja Irak ei osallistunut äänestykseen) Lähi-idän rauhanneuvottelut
382 1. joulukuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Suriname hyväksyttiin YK:n jäseneksi
383 13. joulukuuta 1975 14–0–0 (Kiina ei osallistunut äänestykseen) Rauhanturvaajaoperaatiot Kyproksella
384 22. joulukuuta 1975 Hyväksytty 15–0–0 Indonesian miehitys Itä-Timorilla
385 30.tammikuuta 1976 Hyväksytty 15–0–0 Namibian militarisointi Etelä-Afrikan toimesta
386 17.maaliskuuta 1976 Hyväksytty yksimielisesti Etelä-Rhodesian hyökkäykset Mosambikiin
387 31.maaliskuuta 1976 9–0–5 (pidättyi äänestämästä: Ranska , Italia, Japani, Britannia, Yhdysvallat;
Kiina ei osallistunut äänestykseen)
Etelä-Afrikan hyökkäykset Angolaan
388 6.huhtikuuta 1976 Hyväksytty 15–0–0 Rhodesian sisällissota
389 22.huhtikuuta 1976 12–0–2 (pidättyi äänestämästä: Japani, Yhdysvallat; Benin ei osallistunut äänestykseen) Indonesian miehitys Itä-Timorilla
390 28.toukokuuta 1976 13–0–0 (Kiina , Libya ei osallistunut äänestykseen) YK: n rauhanturvajoukkojen toimeksiannon jatkaminen Lähi-idässä
391 15.kesäkuuta 1976 13–0–2 (Benin ja Kiina ei osallistunut äänestykseen) Rauhanturvaajaoperaatioiden laajentaminen Kyproksella
392 19.kesäkuuta 1976 Hyväksytty laajalla konsensuksella Etelä-Afrikka ja Soweton kapina
393 30.heinäkuuta 1976 14–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat) Etelä-Afrikan hyökkäykset Sambiaan
394 16.elokuuta 1976 Hyväksytty 15–0–0 Seychellit hyväksyttiin YK:n jäseneksi
395 25.elokuuta 1976 Hyväksytty 15–0–0 Egeanmeren kiista Turkin ja Kreikan välillä
396 22.lokakuuta 1976 13–0–0 (Kiina ja Libya ei osallistunut äänestykseen) Rauhanturvaajaoperaatioiden laajentaminen Kyproksella
397 22.marraskuuta 1976 13–0–1 (pidättyi äänestämästä: Yhdysvallat; Kiina ei osallistunut äänestykseen) Angola hyväksyttiin YK:n jäseneksi
398 30.marraskuuta 1976 12–0–0 (Benin, Kiina , Libya ei osallistunut äänestykseen) Israel ja Syyria
399 1. joulukuuta 1976 Hyväksytty 15–0–0 Länsi-Samoa hyväksyttiin YK:n jäseneksi
400 7. joulukuuta 1976 Hyväksytty suljetussa äänestyksessä Kurt Waldheimin nimittäminen pääsihteeriksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of United Nations Security Council Resolutions 301 to 400