Luettelo Tähtien sota -aseista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Tähtien sota -aseista.

Superaseet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aurinkomoukari[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aurinkomoukari (Sun Crusher) on Galaktisen Imperiumin superase. Aurinkomoukarista on olemassa toinen suomennos, Auringonmurskaaja. Qwi Xuxin suunnittelema Aurinkomoukari on Tähtien sodan universumin tehokkain koskaan rakennettu superase. Sen tarkoitus on tuhota kokonaisia aurinkokuntia ampumalla resonanssitorpedo, joka aiheuttaa tähdessä supernovan mikä tuhoaa aurinkokunnan. Muuta aseistusta on neljä laserkanuunaa sekä laserturretti. Aurinkomoukarin panssari on lähes tuhoutumaton, sen panssari kesti Kuolemantähden prototyypin superlaserin osuman. Panssari on nimetty kvanttipanssariksi. Aurinkomoukarin ainoa heikko kohta on sen lasertykit, jotka Amiraali Daalan lippulaiva Gorgon tuhosi. Aurinkomoukari on hyvin pieni, vain hävittäjän kokoinen.

Aurinkomoukari nähdään Kevin J. Andersonin Jediakatemia-trilogiassa, missä rikollinen nimeltä Moruth Doole on vanginnut Han Solon ja Chewbaccan Kessel-planeetalle. Daalan vankina ollessaan Han tapaa Qwi Xuxin, insinöörin joka suunnitteli Kuolemantähden prototyypin ja Aurinkomoukarin. Han saa Qwin ymmärtämään, että hänen aseitaan käytetään suunnattoman tuhon aiheuttamiseen, ja Qwi päättää paeta Hanin, Chewbaccan ja Kypin kanssa juuri ennen kuin amiraali Daala valmistautuu hyökkäämään Uuten tasavaltaan. He kaappaavat Aurinkomoukarin ja pakenevat tuhoten yhden Daalan neljästä tähtituhoojasta. Myöhemmin Kyp lähtee tuhoamaan Aurinkomoukarilla Kuolemantähden prototyyppiä. Prototyyppi putoaa mustaan aukkoon Aurinkomoukarin mukana, kun Kyp onnistuu pakenemaan Aurinkomoukarista. Aurinkomoukari ja Kuolemantähden prototyyppi tuhoutuvat mustassa aukossa.

Galaksitykki[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Galaksitykki (Galaxy Gun) on superase, joka nähdään sarjakuvissa Dark Empire II ja Empire's End.

Galaksitykki oli yksi monista Galaktisen Imperiumin rakentamista superaseista. Galaksitykki oli 7 250 metriä pitkä, lähes yhtä pitkä kuin viisi keisarillista tähtituhoojaa. Galaksitykin jokainen ammus suunniteltiin kantamaan voimaa tuhota planeetta. Siinä oli kuitenkin tehoasetukset, jotta sillä pystyttäisiin ampua pieniä kohteita kuten kaupunkeja, avaruusaluksia ja sotilastukikohtia. Lisättynä toimenpiteenä ammukset pystyivät matkaamaan hyperavaruudessa lähes yhtä nopeasti kuin Millennium Falcon, sallien nopean osumisen pitkillä matkoilla ja aseen vaikean havaitsemisen. Näin pystyttiin helposti aiheuttamaan pelkoa useissa aurinkokunnissa. Jokainen galaksiaseen ammus sisälsi pienen hajottimen (engl. disintegrator warhead) ja hyperajon. Kun ammus oli osunut, hajotin purkautui aiheuttaen ydinketjureaktioita. Galaksitykillä tuhottiin kapinallisten tukikohta Pinnacle-kuussa.

Galaksitykki tuhottiin planeetta Byssin ylapuolella. Pian keisari Palpatinen kuoleman jälkeen, astromekaniikkadroidi R2-D2, joka oli ottanut supertähtituhooja Eclipse II:sen ohjaukseensa, asetti aluksen törmäyskurssille Galaksitykkiin. Räjähdys tuhosi Galaksitykin sekä Eclipse II:sen. Juuri ennen tuhoaan galaksiatyllo ehti ampua yhden ammuksen Byssia kohti. Byss ei tuhoutunut mutta ammus muutti planeetan kuivaksi, ankaraksi ja elottomaksi.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]