Luettelo RMS Titanicin miehistön jäsenistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo RMS Titanicin miehistön jäsenistä.

Onnettomuudesta pelastuneille miehistön jäsenille luovutetaan kuivat vaatteet New Yorkissa.

Titanicilla oli varsin suuri miehistö ja henkilökunta, jonka tunnetuimmat jäsenet ovat nämä henkilöt:

Merikapteeni Smith toimi White Star Linen kommodorina. Hän hukkui Titanicin mukana edes yrittämättä pelastua. Viimeksi hänet nähtiin komentosillalla hetkeä ennen laivan uppoamista[1].

Wilde auttoi matkustajia kauan veneisiin ja hukkui lopulta laivan mukana. Wilde oli toiminut aikaisemmin myös RMS Olympicin yliperämiehenä[2].

Murdoch oli vastuussa komentosillalla Titanicin törmätessä jäävuoreen. Hän johti pelastusveneiden lastausta ja vesillelaskua tyyrpuurin puolella alusta. Hän kuoli tuntemattomalla tavalla pelastuslautta A:n vesillelaskun ollessa kesken. Eräät silminnäkijät ovat kertoneet, että kesken pelastustöiden Murdoch ampui itsensä. Tätä ei ole kuitenkaan voitu koskaan todistaa[3].

Lightoller oli menossa nukkumaan hytissään laivan törmätessä jäävuoreen. Hän johti pelastusveneiden lastausta ja vesillelaskua paapuurin puolella alusta. Murdochista poiketen hän tulkitsi ”naiset ja lapset ensin” -määräystä tiukasti siten, ettei pelastusveneisiin saanut päästää lainkaan miesmatkustajia niin kauan kuin laivassa yleensä vielä oli naisia ja lapsia. Lightoller avusti pelastuslautta B:n laskussa, kunnes kannelle tulviva vesi vei sen mukanaan, jonka seurauksena Lightoller joutui veden alle. Lightoller myöhemmin nousi pintaan ja ui ympärikääntyneen pelastuslautta B:n luo ja sai otteen veneestä samalla kun etummainen savupiippu romahti luoden suuren aallon, joka pyyhkäisi ympärikääntyneen veneen matkustajineen kauemmaksi laivasta. Lightoller myöhemmin pelastui veneeseen 12.[4]

Pitman oli laivan ainoa kansimies, jolla ei ollut Royal Naval Reserven jäsenyyttä. Hän oli hytissään nukkumassa kun laiva törmäsi jäävuoreen. Pitman pelastui veneeseen 5[5].

Boxhall oli vuorotyössään kannella laivan törmättyä jäävuoreen. Boxhall lähti välittömästi Smithin käskystä tarkistamaan vauriot. Boxhall pelastui veneeseen 2[6].

Lowe lähti kotoaan jo 14-vuotiaana merille. Titanicin matkalla Lowe auttoi matkustajia kauan veneisiin kunnes Murdoch komensi hänet veneeseen 14[7].

Moody oli partioimassa kannella kun tähystäjä Fleet soitti hänelle ja kertoi jäävuoren olevan edessä. Moody avusti matkustajien laittamisessa pelastusveneisiin ja lopulta hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[8].

Fleet oli Reginald Leen kanssa vahdissa tähystäjien kopissa kun hän havaitsi jäävuoren. Fleet soitti hälytyskopin kelloa kolmesti ja soitti tämän jälkeen komentosillalle. Fleet komennettiin veneeseen 6[9].

Lee oli Fred Fleetin kanssa vahdissa tähystäjien kopissa, kun Fleet havaitsi jäävuoren. Lee pelastui veneeseen numero 13[10].

Hichens oli Titanicin ruorissa kun laiva törmäsi jäävuoreen. Hichens pelastui veneeseen 6[11].

Phillips oli Titanicin vanhempi radiosähköttäjä, joka oli radiohytissä Titanicin törmätessä jäävuoreen. Phillips lähetti hätäsignaalia muille laivoille, kunnes päällikkö Smith päästi hänet menemään. Phillips pääsi pelastuslautta B:n päälle, mutta kuoli myöhemmin yöllä kylmyyteen ja uupumukseen, ja putosi takaisin mereen. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty.[12]

Bride oli Titanicin nuorempi sähköttäjä ja oli radiohytissä kun Titanic törmäsi jäävuoreen. Bride lähetti hätäsignaaleja yhdessä Jack Phillipsin kanssa, kunnes päällikkö Smith päästi hänet ja Phillipsin menemään. Sekä Bride että Phillips onnistuivat pääsemään pelastuslautta B:n päälle, mutta heistä vain Bride jäi henkiin.[12]

Jessop tuli tunnetuksi selviytymällä sekä Titanicin että HMHS Britannicin uppoamisesta. Hän työskenteli laivoilla hyttiemäntänä[13].

Joughin työskenteli laivalla leipurina keittiössä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Hän kertoi seisoneensa laivan upotessa aivan sen perässä ja joutuneensa veteen kaikista viimeisenä. Joughin kellui vedessä tuntikausia, kunnes pelastuslautta B pelasti hänet[14].

Marsden toimi laivalla stuerttina onnettomuuden aikoihin. Marsden pelastui veneeseen 16[15].

Rowe oli laivan perässä lastauskomentosillalla kun laiva törmäsi jäävuoreen. Rowe ampui hätäraketteja yhdessä Boxhallin kanssa, kunnes Smith komensi hänet pelastuslautta C:hen[16].

McElroy toimi laivalla pursimiehenä ja oli hytissään kun laiva törmäsi jäävuoreen. McElroy auttoi matkustajia pelastusveneisiin ja lopulta hukkui laivan mukana. Hänen ruumiinsa myöhemmin löydettiin ja haudattiin mereen.[17]

Daniels toimi laivalla kansimiehenä, kun laiva törmäsi jäävuoreen. Daniels pelastui hyppäämällä ympärikääntyneen pelastusveneen päälle ja myöhemmin RMS Carpathia pelasti hänet.[18]

Maynard työskenteli laivalla pääkokkina keittiössä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Maynard pelastui kiipeämällä ympärikääntyneen pelastuslautta B:n päälle. Juuri Maynard pelasti Charles Joughinin kylmästä vedestä auttamalla hänet veneen päälle[19].

Tri Simpson työskenteli laivalla lääkintäupseerina kun laiva törmäsi jäävuoreen. Simpson avusti matkustajien laittamisessa veneisiin ja lopulta hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[20].

Joseph Bell työskenteli laivalla johtavana konemiehenä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Bell ei mennyt pelastusveneisiin vaan oli laivan konehuoneessa loppuun asti hukkuen laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[21].

Hemming työskenteli laivalla lamppujen säätäjänä/viestittelijänä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Hemming ei päässyt pelastusveneisiin, mutta hän pelastui uppoamisen jälkeen pelastusveneeseen 4[22].

Widgery työskenteli stuerttina laivan kylpylässä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Widgery pelastui veneeseen 9[23].

Robinson toimi laivalla stuerttina kun laiva törmäsi jäävuoreen. Robinson pelastui veneeseen 11. Hän kuitenkin kuoli kaksi vuotta myöhemmin hukkumalla[24].

Ward toimi stuerttina laivan salongissa kun laiva törmäsi jäävuoreen. Ward pelastui veneeseen 9[25].

Hardy toimi laivalla johtavana stuerttina Toisen Luokan matkustajille kun laiva törmäsi jäävuoreen. Hardy pelastui pelastuslautta D:hen[26].

Barrett toimi laivalla lämmittäjien työnjohtajana kattilahuoneessa 6, johon vesi alkoi tulvia ensimmäisenä laiva törmätessä jäävuoreen. Barrett pelastui veneeseen 13[27].

Gwynn toimi laivalla postivirkailijana kun laiva törmäsi jäävuoreen. Gwynn ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[28].

Parsons toimi laivalla johtavana varastonhoitajana/kauppiaana kun laiva törmäsi jäävuoreen. Parsons ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[29].

Wallis työskenteli laivalla ylihoitajattarena kun laiva törmäsi jäävuoreen. Wallis ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[30].

Maytum toimi laivalla johtavana lihanleikkaajana keittiössä kun laiva törmäsi jäävuoreen. Maytum ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Myöhemmin CS Mackay-Bennett löysi hänen ruumiinsa merestä[31].

Latimer toimi Titanicin johtavana stuerttina kun laiva törmäsi jäävuoreen. Latimer ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[32].

Kieran toimi johtavana stuerttina Kolmannen Luokan matkustajille, kun laiva törmäsi jäävuoreen. Kieran ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[33].

Sloan työskenteli laivalla johtavana sähkömiehenä, kun laiva törmäsi jäävuoreen. Sloan ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[34].

Evans toimi laivalla tähystäjänä yhdessä George Hoggin kanssa Fleetin ja Leen lisäksi. Evans oli hytissään nukkumassa kun laiva törmäsi jäävuoreen. Evans pelastui veneeseen 15[35].

Hogg toimi laivalla tähystäjänä Evansin, Fleetin ja Leen lisäksi. Hogg oli hytissään nukkumassa kun laiva törmäsi jäävuoreen. Hogg komennettiin veneeseen 7[36].

Jewell toimi laivalla tähystäjänä onnettomuuspäivänä iltakahdeksasta iltakymmeneen. Hän oli hytissään kun laiva törmäsi jäävuoreen. Jewell pelastui veneeseen 7[37].

 • George Thomas Macdonald Symons, tähystäjä

Symons toimi laivalla tähystäjänä laivan törmätessä jäävuoreen. Symons komennettiin veneeseen 1[38].

Harder työskenteli laivalla ikkunanpesijänä laivan törmätessä jäävuoreen. Harder pelastui veneeseen 14[39].

Haines toimi laivalla avustavana pursimiehenä laivan törmätessä jäävuoreen. Haines pelastui veneeseen 9[40].

Caton toimi laivalla stuerttina turkkilaisessa saunassa laivan törmätessä jäävuoreen. Caton pelastui veneeseen 11[41].

Hardwick toimi vahtimestarina/kantajana laivan keittiössä laivan törmätessä jäävuoreen. Hardwick pelastui veneeseen 11[42].

Seward toimi laivalla johtavana pentteristuerttina laivan törmätessä jäävuoreen. Seward komennettiin veneeseen 3[43].

Rous toimi laivalla putkimiehenä laivan törmätessä jäävuoreen. Rous ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[44].

Bright toimi laivalla aliperämiehenä ja oli hytissään nukkumassa laivan törmätessä jäävuoreen. Bright ampui hätäraketteja yhdessä Boxhallin ja Rowen kanssa ja avusti matkustajia pelastusveneisiin, kunnes hänet komennettiin pelastuslautta D:hen. Bright oli myös yksi harvoista todistajista, jotka sanoivat laivan katkenneen kahtia uppoamisen aikana[45].

Bailey työskenteli laivalla järjestysmiehenä/turvallisuusvastaavana/poliisina laivan törmätessä jäävuoreen. Bailey pelastui veneeseen 16[46].

Hutchinson toimi laivalla puuseppänä laivan törmätessä jäävuoreen. Hutchinson lähti heti törmäyksen jälkeen Boxhallin kanssa tarkastamaan laivan vauriot. Hutchinson ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Myöhemmin CS Mackay-Bennett löysi hänen ruumiinsa merestä[47].

O'Loughlin toimi laivalla kirurgina laivan törmätessä jäävuoreen. O'Loughlin ei päässyt pelastusveneisiin vaan hukkui laivan mukana. Hänen ruumistaan ei koskaan löydetty[48].

Prangnell työskenteli laivalla koneiden rasvaajana laivan törmätessä jäävuoreen. Prangnell pelastui hyppäämällä ympärikääntyneen pelastuslautta B:n päälle ja myöhemmin Carparthia pelasti hänet[49].

 • August Weikman, parturi

Weikman toimi laivalla parturina ensimmäisen luokan matkustajille laivan törmätessä jäävuoreen. Weikman pelastui pelastuslautta A:han[50]. Myöhemmin Weikman todisti valaehtoisesti Yhdysvaltain senaatin tutkintakomission kuulusteluissa, että J. Bruce Ismay oli määrätty C-laskosveneeseen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Edward John Smith Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 2. Henry Tingle Wilde Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 3. William McMaster Murdoch Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 4. Mr Charles Herbert Lightoller Encyclopedia Titanica. Viitattu 7.3.2012.
 5. Herbert John Pitman Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 6. Joseph Groves Boxhall Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 7. Harold Godfrey Lowe Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 8. James Paul Moody Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 9. Frederick Fleet Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 10. Reginald Robinson Lee Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 11. Robert Hichens Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 12. a b Mr John George Philips Encyclopedia Titanica. Viitattu 7.3.2012.
 13. Violet Constance Jessop Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 14. Charles John Joughin Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 15. Evelyn Marsden Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 16. George Thomas Rowe Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 17. Hugh Walter McElroy Encyclopedia Titanica. Viitattu 7.3.2012.
 18. Mr Sidney Edward Daniels Encyclopedia Titanica. Viitattu December 13, 2011.
 19. Isaac Hiram Maynard Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 20. John Edward Simpson Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 21. Joseph Bell Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 22. Samuel Emest Hemming Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 23. James George Widgery Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 24. Annie Robinson Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 25. William Ward Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 26. John Hardy Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 27. Frederick Barrett Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 28. William Logan Gwynn Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 29. Edward Parsons Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 30. Catherine Jane Wallis Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 31. Alfred Maytum Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 32. Andrew Latimer Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 33. James Kieran Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 34. Peter Sloan Encyclopedia Titanica. Viitattu 15.4.2012.
 35. Alfred Frank Evans Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 36. George Alfred Hogg Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 37. Archie Jewell Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 38. George Thomas Macdonald Symons Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 39. William Harder Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 40. Albert Haines Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 41. Annie Caton Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 42. Reginald Hardwick Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 43. Wilfred Deable Seward Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 44. Arthur Rous Encyclopedia Titanica. Viitattu 17.4.2012.
 45. Arthur John Bright Encyclopedia Titanica. Viitattu 28.4.2012.
 46. Joseph Henry Bailey Encyclopedia Titanica. Viitattu 1.5.2012.
 47. John Hall Hutchinson Encyclopedia Titanica. Viitattu 1.5.2012.
 48. William Francis Norman O'Loughlin Encyclopedia Titanica. Viitattu 1.5.2012.
 49. George Alexander Prangnell Encyclopedia Titanica. Viitattu 1.5.2012.
 50. August Weikman Encyclopedia Titanica. Viitattu 1.5.2012.