Robert Hichens

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Robert Hichens (16. syyskuuta 1882 - 23. syyskuuta 1940) oli yksi RMS Titanicilla mukana olleista kansimiehistä ja oli Titanicin ruorissa kun laiva törmäsi jäävuoreen 15. huhtikuuta 1912. Hichens komennettiin pelastusveneeseen 6. Laivan upottua Hichens kieltäytyi matkustajien pyynnöstä palaamasta pelastamaan meressä olleita ja mm veneessä ollut Molly Brown oli uhannut heittää hänet yli laidan. Hichens joutui kuulusteluihin, joissa hän todisti ettei ollut haukkunut meressä olleita ruumiita kankeiksi ja että hän oli saanut Lightollerilta ja Smithiltä käskyn soutaa valoa kohti, jonka Boxhall oli nähnyt horisontissa. Hichens kuitenkin vapautui häntä kohtaan esitetyistä syytöksistä.

Hichens kuoli vuonna 1940 sydänkohtaukseen hänen ollessa mukana SS English Traderilla, joka oli ankkurissa Aberdeen lahden liepeillä.

Syyskuussa 2010 Hichensin nimi tuli jälleen esiin kun Charles Lightollerin pojantytär Louise Patten kertoi lehdistöhaastattelussa kirjansa Good as Gold julkistamistilaisuudessa että Lightollerin päiväkirjan mukaan Hichens oli tulkinnut väärin Murdochin käskyn ja oli kääntänyt ruoria vahingossa oikealle eikä vasemmalle, mikä olisi aiheuttanut laivan osumisen jäävuoreen. Britannian tiedustelupalvelu kuitenkin todisti että kuudes perämies Moody olisi valvonut Hichensin tekoja ja ilmoittanut Murdochille että käsky oli tulkittu oikein. Myös Hichensin lapsenlapsenlapsi Sally Nilsson kyseenalaisti tämän väitteen.