Violet Jessop

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Violet Jessop
Violet Jessop Punaisen ristin asussa
Violet Jessop Punaisen ristin asussa
Henkilötiedot
Syntynyt 1. lokakuuta 1887
Bahía Blanca, Argentiina
Kuollut 5. toukokuuta 1971 (83 vuotta)
Great Ashfield, Suffolk
Kansalaisuus argentiinalainen Argentiina, irlantilainen Irlanti
Ammatti sairaanhoitaja, hyttiemäntä

Violet Constance Jessop (1. lokakuuta 1887 Argentiina5. toukokuuta 1971) oli työntekijä, joka työskenteli White Star Line -varustamon kaikilla kolmella Olympic-luokan valtameriristeilijällä. Jessop työskenteli RMS Olympicillä, josta hän siirtyi RMS Titanicille sen haaksirikkoon päättyneen neitsytmatkan ajaksi, sekä näiden alusten sisaraluksella HMHS Britannicilla, kun se upposi onnettomuuden seurauksena[1].

Työskennellessään White Star Linella hyttiemäntänä Jessop oli mukana vuonna 1911, kun RMS Olympic törmäsi HMS Hawkeen. Samaten hän työskenteli RMS Titanicilla tämän neitsytmatkalla. Titanicilla yli 1 500 matkustajaa kuoli mutta Jessop selvisi hengissä. Ensimmäisen maailmansodan aikana Jessop työskenteli HMHS Britannicilla sairaanhoitajana, kun laiva osui luultavasti merimiinaan. Hän selvisi tästäkin onnettomuudesta. Britannicilla oli noin 1300 henkeä. Heistä 30 kuoli.

Sodan jälkeen Jessop työskenteli jälleen White Star Linella ja myöhemmin Red Star Linella sekä Royal Mail Linella, jonka palveluksessa hän oli aloittanut työuransa vuonna 1908.

Jessop kuoli 83-vuotiaana vuonna 1971 sydämen vajaatoimintaan.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Violet Constance Jessop Encyclopedia Titanica. Viitattu 31.7.2013. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]