Luettelo Lontoon metron asemista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lontoon metrokartta, mukana myös Overground, DLR ja rakenteilla oleva Crossrail.

Lontoon metro on maailman vanhin maanalainen rautatie. Se koostuu 11 linjasta, joilla on yhteensä 270 asemaa.[1] Järjestelmän omistaa Transport for London (TfL). Linjoista noin 55 prosenttia kulkee maan päällä.[2]

Asemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseman käyttö kertoo, kuinka monta miljoonaa matkustajaa saapui kyseiselle asemalle tai lähti sieltä matkaan vuonna 2013.

Asema Kuva Linjat Sijainti Oyster-
vyöhyke
Avattu Rautatie
avattu
Muut nimet Käyttö[3]
Acton Town
ActonTown1.jpg
District
Piccadilly
Ealing 3 1.7.1879 Mill Hill Park: 1879–1910 5,75
Aldgate
Aldgate-Station-Entrance.jpg
Circle
Metropolitan
Lontoon City 1 18.11.1876 6,88
Aldgate East
London U-Bahn Aldgate East Eingang.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 1 6.10.1884,
siirretty 31.10.1938
Commercial Road: Ehdotettu ennen avaamista 11,66
Alperton
Alperton station building.JPG
Piccadilly Brent 4 28.6.1903 Perivale-Alperton: 1903–1910 2,96
Amersham
Amersham Tube Station.JPG
Metropolitan Chiltern 9 1.9.1892 Amersham: 1892–1922
Amersham & Chesham Bois: 1922–1934
2,04
Angel
Gb-lu-Angel-southbound.jpg
Northern Islington 1 17.11.1901 18,93
Archway
Archway station side entrance.JPG
Northern Islington 2 & 3 22.6.1907 Archway Tavern: Ehdotettu ennen avaamista
Highgate: 1907–1939
Archway (Highgate): 1939–1941
Highgate (Archway): 1941–1947
8,17
Arnos Grove
Arnos Grove stn building.JPG
Piccadilly Enfield 4 19.9.1932 Bowes Road: Ehdotettu ennen avaamista 4,48
Arsenal
Arsenal station entrance.JPG
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Gillespie Road: 1906–1932
Arsenal (Highbury Hill): 1932– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,09
Baker Street
BakerStEntrance.JPG
Bakerloo
Circle
Hammersmith & City
Jubilee
Metropolitan
Westminster 1 10.1.1863 28,10
Balham
Balham station.jpg
Northern Wandsworth 3 6.12.1926 12,05
Bank
Bank station westbound Central look east.JPG
Central
Northern
Waterloo & City
Lontoon City 1 8.8.1898 W & C Linen asema:
City: 1898–1940
Northern Linen asema:
Lombard Street: Ehdotettu ennen avaamista
48,88 [a 1]
Barbican
Barbican.tube.onthecircle.london.arp.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Lontoon City 1 23.12.1865 Aldersgate Street: 1865–1910
Aldersgate: 1910–1923
Aldersgate & Barbican: 1923–1968
10,46
Barking
Barkinglongview.jpg
District
Hammersmith & City
Barking and Dagenham 4 2.6.1902 13.6.1854 15,22
Barkingside
Barkingside full stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 1,24
Barons Court
Barons-court-tube.jpg
District
Piccadilly
Hammersmith and Fulham 2 9.10.1905 7,16
Bayswater
Bayswater Station Exterior.jpg
Circle
District
Westminster 2 1.10.1868 Bayswater: 1868–1923
Bayswater (Queen’s Road) & Westbourne Grove: 1923–1933
Bayswater (Queen’s Road): 1933–1946
Bayswater (Queensway): 1946– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
5,49
Becontree
Becontree station building.JPG
District Barking and Dagenham 5 18.7.1932 28.6.1926 Gale Street: 1925-1932 3,04
Belsize Park
Belsize Park stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Belsize: Ehdotettu ennen avaamista 5,84
Bermondsey
Bermondsey.jpg
Jubilee Southwark 2 17.9.1999 8,64
Bethnal Green
Bethnal Green stn eastbound look east.JPG
Central Tower Hamlets 2 4.12.1946 Bethnal: Ehdotettu ennen avaamista 15,27
Blackfriars
Blackfriars.tube.station.london.arp.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 30.5.1870 12,09
Blackhorse Road
Blackhorse Road stn building.JPG
Victoria Waltham Forest 3 1.9.1968 7,90
Bond Street
Bond Street stn Central line westbound.JPG
Central
Jubilee
Westminster 1 24.9.1900 Davies Street: Ehdotettu ennen avaamista
Selfridge’s: Ehdotettu vuonna 1909
39,65
Borough
Borough tube station 2005-11-27.jpg
Northern Southwark 1 18.12.1890 4,89
Boston Manor
Boston Manor stn building.JPG
Piccadilly Ealing
Hounslow
4 1.5.1883 Boston Road: 1883–1911 2,08
Bounds Green
Bounds Green stn building.jpg
Piccadilly Haringey 3 & 4 19.9.1932 Brownlow Road: Ehdotettu ennen avaamista 6,16
Bow Road
Bow Road stn building.JPG
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 11.6.1902 5,60
Brent Cross
Brent Cross stn building.JPG
Northern Barnet 3 19.11.1923 Woodstock: Ehdotettu ennen avaamista
Brent: 1923–1976
2,14
Brixton
BrixtonTubeStation.jpg
Victoria Lambeth 2 23.7.1971 27,22
Bromley-by-Bow
Bromley-by-Bow tube station 2005-12-10.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 & 3 2.6.1902 31.3.1858 Bromley: 1858–1968 3,21
Buckhurst Hill
Buckhurst Hill stn building.JPG
Central Epping Forest 5 21.11.1948 22.8.1856 1,94
Burnt Oak
Burnt Oak stn building.JPG
Northern Barnet 4 27.10.1924 Sheaves Hill/Orange Hill/Deansbrook: Ehdotettu ennen avaamista
Burnt Oak: 1924–1928
Burnt Oak (Watling): 1928– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,61
Caledonian Road
Caledonian Road stn building.JPG
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Barnsbury: Ehdotettu ennen avaamista 5,94
Camden Town
Camden Town stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Camden Road: Ehdotettu ennen avaamista 22,52
Canada Water
Canada Water station building.JPG
Jubilee Southwark 2 17.9.1999 11,56
Canary Wharf
Canary wharf tube station 750px.jpg
Jubilee Tower Hamlets 2 17.9.1999 50,05
Canning Town
Canning Town stn northern entrance.JPG
Jubilee Newham 3 28.3.1994 14.6.1847 9,78
Cannon Street
CannonStreet.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 6.10.1884 4,64
Canons Park
Canons Park tube Station.JPG
Jubilee Harrow 5 10.12.1932 Canons Park (Edgware): 1932-1933 2,38
Chalfont & Latimer
Chalfont & Latimer station building.JPG
Metropolitan Chiltern 8 8.7.1889 Chalfont Road: 1889–1915 1,11
Chalk Farm
Chalk Farm tube.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Adelaide Road: Ehdotettu ennen avaamista 5,55
Chancery Lane
Chancery Lane stn northeast entrance.JPG
Central Lontoon City
Camden
1 30.7.1900 Chancery Lane: 1900–1934
Chancery Lane (Grays Inn): 1934– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
16,52
Charing Cross
Charing Cross main line stn tube station entrance.JPG
Bakerloo
Northern
Westminster 1 10.3.1906 Bakerloo Linen asema:
Trafalgar Square: 1906–1979
Northern Linen asema:
Charing Cross: 1907–1914
Charing Cross (Strand): 1914–1915
Strand: 1915–1979
18,63
Chesham
Chesham Tube Station.jpg
Metropolitan Chiltern 9 8.7.1899 0,69
Chigwell
Chigwell stn building.JPG
Central Epping Forest 4 21.11.1948 1.5.1903 0,52
Chiswick Park
ChiswickPark.jpg
District Ealing 3 1.7.1879 Acton Green: 1879–1887
Chiswick Park & Acton Green: 1887–1910
2,12
Chorleywood
Railway station at Chorleywood.jpg
Metropolitan Three Rivers 7 8.7.1889 Chorley Wood: 1889–1915
Chorley Wood & Chenies: 1915–1934
Chorley Wood: 1934–1964
0,99
Clapham Common
Clapham Common Tube Station Exterior - Oct 2007.jpg
Northern Lambeth 2 3.6.1900 8,94
Clapham North
ClaphamNorthTube.jpg
Northern Lambeth 2 3.6.1900 Clapham Road: 1900–1926 6,17
Clapham South
ClaphamSouthTube.jpg
Northern Wandsworth 2 & 3 13.9.1926 Nightingale Lane: Ehdotettu ennen avaamista 7,58
Cockfosters
Cockfosters station platform concourse.JPG
Piccadilly Enfield 5 31.7.1933 Trent Park: Ehdotettu ennen avaamista 1,97
Colindale
Colindale station entrance.JPG
Northern Barnet 4 18.8.1924 4,54
Colliers Wood
Colliers Wood Tube Station 2003.jpg
Northern Merton 3 13.9.1926 5,79
Covent Garden
CoventGardenTubeStation.jpg
Piccadilly Westminster 1 11.4.1907 21,17
Croxley
Croxley Tube Station - exterior.JPG
Metropolitan Three Rivers 7 2.11.1925 Croxley Green: 1925–1949 0,92
Dagenham East
Dagenham East stn building.JPG
District Barking and Dagenham 5 2.6.1902 1885 Dagenham: 1888–1949 2,42
Dagenham Heathway
Dagenham Heathway tube station 2005-12-10 05.jpg
District Barking and Dagenham 5 12.9.1932 Heathway: 1932–1949 5,16
Debden
Debden stn east.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 Chigwell Road: 1865
Chigwell Lane: 1865–1949
2,30
Dollis Hill
Dollis Hill tube station 2005-12-10 02.jpg
Jubilee Brent 3 1.10.1909 3,23
Ealing Broadway
EalingBroadway1.jpg
Central
District
Ealing 3 1.7.1879 16,64
Ealing Common
EalingCommon.jpg
District
Piccadilly
Ealing 3 1.7.1879 Ealing Common: 1879–1886
Ealing Common and West Acton: 1886–1910
3,34
Earl’s Court
London Train Station.jpg
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 & 2 30.10.1871,
siirretty 1.2.1878
21,27
East Acton
East Acton Tube Station.jpg
Central Hammersmith and Fulham 2 3.8.1920 3,88
East Finchley
East Finchley2.JPG
Northern Barnet 3 3.7.1939 22.8.1867 6,56
East Ham
East ham tube station london.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 & 4 2.6.1902 1858 13,58
East Putney
EastPutney1.jpg
District Wandsworth 2 & 3 3.6.1889 5,65
Eastcote
Eastcote tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 5 26.5.1906 2,63
Edgware
Edgware stn.jpg
Northern Barnet 5 18.8.1924 4,09
Edgware Road
Edgware Road stn (Bakerloo line) building (cropped).png
Bakerloo Westminster 1 15.6.1907 [a 2]
Edgware Road
EdgwareRdHammersmith.jpg
Circle
District
Hammersmith & City
Westminster 1 1.10.1863 8,19
Elephant & Castle
Elephant & Castle stn south entrance.JPG
Bakerloo
Northern
Southwark 1 & 2 18.12.1890 17,67
Elm Park
Elm Park stn building.JPG
District Havering 6 13.5.1935 2,63
Embankment
Embankment station.jpg
Bakerloo
Circle
District
Northern
Westminster 1 30.5.1870 District Linen asema:
Charing Cross: 1870–1915
Bakerloo Linen asema:
Embankment: 1906–1914
Charing Cross (Embankment): 1914–1915
Northern Linen asema:
Charing Cross (Embankment): 1914–1915
Yhdistetty asema:
Charing Cross: 1915–1974
Charing Cross Embankment: 1974–1976
20,15
Epping
Epping tube station.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 3,14
Euston
Euston station facade.jpg
Northern
Victoria
Camden 1 22.6.1907 Melton Street: Ehdotettu ennen avaamista 38,03
Euston Square
Euston Square stn south entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Camden 1 10.1.1863 Gower Street: 1863–1909 12,36
Fairlop
Fairlop stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 0,97
Farringdon
Farringdon station exterior.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Islington 1 10.1.1863,
siirretty 23.12.1865
Farringdon Street: 1863–1922
Farringdon & High Holborn: 1922–1936
21,76
Finchley Central
Finchley Central station.jpg
Northern Barnet 4 14.4.1940 22.8.1867 Finchley & Hendon: 1867–1872
Finchley: 1872–1896
Finchley (Church End): 1896–1940
5,33
Finchley Road
Finchley Road tube entrance.jpg
Jubilee
Metropolitan
Camden 2 30.6.1879 9,90
Finsbury Park
Finsbury Park tube stn entrance Station Place.JPG
Piccadilly
Victoria
Islington 2 15.12.1906 27,07
Fulham Broadway
FulhamBroadway2.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 Walham Green: 1880–1952 9,94
Gants Hill
Gants Hill eastbound.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 Ilford North/Cranbrook: Ehdotettu ennen avaamista 5,99
Gloucester Road
GlocesterRoadTube.jpg
Circle
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 1.10.1868 Brompton (Gloucester Road): 1868–1907 14,91
Golders Green
Golders Green stn building.JPG
Northern Barnet 3 22.6.1907 7,40
Goldhawk Road
Goldhawk Road stn east entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 1.4.1914 1,79
Goodge Street
Goodge Street stn entrance.JPG
Northern Camden 1 22.6.1907 Tottenham Court Road: 1907–1908 8,23
Grange Hill
Grange Hill stn entr.JPG
Central Redbridge 4 21.11.1948 1.5.1903 0,56
Great Portland Street
Great Portland St Tube Station.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Westminster 1 10.1.1863 Portland Road: 1863–1917
Great Portland Street: 1917–1923
Great Portland Street & Regent’s Park: 1923–1933
7,58
Green Park
Green Park Victoria Line train.jpg
Jubilee
Piccadilly
Victoria
Westminster 1 15.12.1906 Dover Street: 1906–1933 35,46
Greenford
Greenford station entrance.JPG
Central Ealing 4 30.6.1947 1.10.1904 4,35
Gunnersbury
D-stock at Gunnersbury.jpg
District Hounslow 3 1.6.1877 1.1.1869 Brentford Road: 1869–1871 4,55
Hainault
Hainault stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 3,15
Hammersmith
Hammersmith (H & C line) station building.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 13.6.1864,
siirretty 1.12.1868
8,96
Hammersmith
Hammersmith (District) station main entrance.JPG
District
Piccadilly
Hammersmith and Fulham 2 9.9.1874 29,29
Hampstead
Hampstead station building.JPG
Northern Camden 2 & 3 22.6.1907 Heath Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,29
Hanger Lane
Hanger Lane stn building.JPG
Central Ealing 3 30.6.1947 3,63
Harlesden
Harlesden.jpg
Bakerloo Brent 3 16.4.1917 15.6.1912 2,60
Harrow & Wealdstone
Harrow & Wealdstone main building.JPG
Bakerloo Harrow 5 16.4.1917 20.7.1837 Harrow: 1837–1897 4,66
Harrow-on-the-Hill
Harrow-on-the-Hill stn north entrance.JPG
Metropolitan Harrow 5 2.8.1880 15.3.1899 Harrow: 1880–1894 9,21
Hatton Cross
Hatton Cross Tube Station.JPG
Piccadilly Hillingdon 5 & 6 19.7.1975 3,08
Heathrow’n terminaalit 1, 2 ja 3
Heathrow Terms 123 entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 16.12.1977 Heathrow Central: 1977–1983
Heathrow Central terminaalit 1, 2, 3: 1983–1986
8,14
Heathrow’n terminaali 4
Heathrow Terminal 4 tube entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 12.4.1986 2,43
Heathrow’n terminaali 5
Heathrow Terminal 5 Underground entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 27.3.2008 4,05
Hendon Central
Hendon Central tube.JPG
Northern Barnet 3 & 4 19.11.1923 6,84
High Barnet
High Barnet stn new southern entrance.JPG
Northern Barnet 5 14.4.1940 1.4.1872 2,80
High Street Kensington
HighStKensington.jpg
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 1.10.1868 Kensington: Ehdotettu ennen avaamista 13,46
Highbury & Islington
Highbury & Islington station building.JPG
Victoria Islington 2 1.9.1968 28.6.1904 Highbury: 1867–1922 18,13
Highgate
Highgate station entrance Priory.JPG
Northern Haringey 3 19.1.1941 22.8.1867 4,64
Hillingdon
Hillingdon Underground Station.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 10.12.1923,
siirretty 6.12.1992
Hillingdon: 1923–1934
Hillingdon (Swakeleys): 1934– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
1,63
Holborn
Holborn station Piccadilly westbound.JPG
Central
Piccadilly
Camden 1 15.12.1906 Holborn: 1906–1933
Holborn (Kingsway): 1933– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
34,02
Holland Park
HollandPark.jpg
Central Kensington and Chelsea 2 30.7.1900 Lansdown Road: Ehdotettu ennen avaamista 3,39
Holloway Road
Hollowayrdtube.jpg
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Holloway: Ehdotettu ennen avaamista 7,15
Hornchurch
Hornchurch tube station 3.jpg
District Havering 6 2.6.1902 1.5.1885 1,99
Hounslow Central
Hounslow Central building.JPG
Piccadilly Hounslow 4 1.4.1886 Heston Hounslow: 1886–1925 3,93
Hounslow East
Hounslow East Station.JPG
Piccadilly Hounslow 4 2.5.1909 Hounslow Town: 1909–1925 4,34
Hounslow West
Hounslow West tube station 07 July 2006.jpg
Piccadilly Hounslow 5 21.7.1884 Hounslow Barracks: 1884–1925 3,34
Hyde Park Corner
Hyde Park Corner.jpg
Piccadilly Westminster 1 15.12.1906 5,80
Ickenham
Ickenham tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 25.9.1905 1,07
Kennington
Kennington Tube Station.jpg
Northern Southwark 2 18.12.1890 New Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,68
Kensal Green
Kensal Green Tube Station 2008.jpg
Bakerloo Brent 2 1.10.1916 2,56
Kensington (Olympia)
KensingtonOlympia.jpg
District Kensington and Chelsea 2 1.7.1864 27.5.1844 Kensington: 1844–1868
Kensington (Addison Street): 1868–1946
1,88
Kentish Town
Kentish Town stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 6,45
Kenton
Kenton station building.JPG
Bakerloo Brent
Harrow
4 16.4.1917 15.6.1912 2,02
Kew Gardens
Kew Gardens stn rear entrance.JPG
District Richmond 3 & 4 1.6.1877 1.7.1869 3,52
Kilburn
Kilburn2.jpg
Jubilee Brent 2 24.11.1879 Kilburn and Brondesbury: 1879–1950 7,79
Kilburn Park
Kilburn park tube station.jpg
Bakerloo Brent 2 31.1.1915 3,48
Kingsbury
Kingsbury tube station.jpg
Jubilee Brent 4 10.12.1932 4,12
King’s Cross St. Pancras
King's Cross St Pancras tube stn Euston Rd NW entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Northern
Piccadilly
Victoria
Camden 1 10.1.1863,
Metropolitan Linen
asema siirretty
9.3.1941
Metropolitan Linen asema:
King’s Cross: 1863–1925
King’s Cross & St. Pancras: 1925–1933
Piccadilly Linen asema:
King’s Cross: 1906–1927
King’s Cross for St. Pancras: 1927–1933
Northern Linen asema:
King’s Cross for St. Pancras: 1907–1933
84,87
Knightsbridge
Knightsbridge-tube-station-sloane-street-entrance.jpg
Piccadilly Kensington and Chelsea 1 15.12.1906 Sloane Street: Ehdotettu ennen avaamista 21,47
Ladbroke Grove
Ladbroke Grove tube station 4.jpg
Circle
Hammersmith & City
Kensington and Chelsea 2 13.6.1864 Notting Hill: 1864–1880
Notting Hill & Ladbroke Grove: 1880–1919
Ladbroke Grove (North Kensington): 1919–1938
5,67
Lambeth North
Lambethnorth.jpg
Bakerloo Lambeth 1 10.3.1906 Kennington Road: 1906
Westminster Bridge Road: 1906–1917
3,02
Lancaster Gate
Lancaster Gate stn entrance.JPG
Central Westminster 1 30.7.1900 Westbourne: Ehdotettu ennen avaamista 6,79
Latimer Road
Latimer Road Tube.jpg
Circle
Hammersmith & City
Kensington and Chelsea 2 16.12.1868 2,19
Leicester Square
LeicesterSquareTubeStation.jpg
Northern
Piccadilly
Westminster 1 15.12.1906 Cranbourn Street: Ehdotettu ennen avaamista 38,60
Leyton
Leyton stn building.JPG
Central Waltham Forest 3 5.5.1947 22.8.1856 Low Leyton: 1856–1868 13,53
Leytonstone
Leytonstone east entrance.JPG
Central Waltham Forest 3 & 4 5.5.1947 22.8.1856 10,38
Liverpool Street
Liverpool Street Underground concourse entr.JPG
Central
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Lontoon City 1 1.2.1875,
siirretty 12.7.1875
Bishopsgate: 1875–1909 67,89
London Bridge
London bridge tube station.jpg
Jubilee
Northern
Southwark 1 25.2.1900 69,88
Loughton
Loughton station building.JPG
Central Epping Forest 6 21.11.1948 22.8.1856 3,17
Maida Vale
MaidaVale.jpg
Bakerloo Westminster 2 6.6.1915 Elgin Avenue: Ehdotettu ennen avaamista 3,35
Manor House
Manor House stn main entrance.JPG
Piccadilly Hackney
Haringey
2 & 3 19.9.1932 9,26
Mansion House
Mansionhouse300.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 3.7.1871 5,77
Marble Arch
Marble Arch stn eastbound look west.JPG
Central Westminster 1 30.7.1900 16,36
Marylebone
Marylebone station entrance.JPG
Bakerloo Westminster 1 27.3.1907 Lisson Grove/Marylebone: Ehdotettu ennen avaamista
Great Central: 1907–1917
13,40
Mile End
Mile End stn entrance.JPG
Central
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 2.6.1902 14,37
Mill Hill East
Mill Hill East stn building.JPG
Northern Barnet 4 18.5.1941 22.8.1867 Mill Hill: 1867–1928
Bittacy Hill: Ehdotettu vuonna 1940
1,17
Monument
Monument underground station.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 6.10.1884 King William Street: Ehdotettu ennen avaamista
East Cheap: 1884
48,88 [a 1]
Moor Park
Moor Park stn main entrance.JPG
Metropolitan Three Rivers 6 & 7 9.5.1910 Sandy Lodge: 1910–1923
Moor Park & Sandy Lodge: 1923–1950
0,82
Moorgate
Entrance to underground station, west side of Moorgate, London - geograph.org.uk - 1408534.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Northern
Lontoon City 1 23.12.1865 Metropolitan Linen asema:
Moorgate Street: 1865–1924
21,38
Morden
Morden station entrance.JPG
Northern Merton 4 13.9.1926 North Morden: Ehdotettu ennen avaamista 7,70
Mornington Crescent
Mornington Crescent stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Seymour Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,65
Neasden
Neasden tube station exterior.jpg
Jubilee Brent 3 2.8.1880 Kingsbury & Neasden: 1880–1910
Neasden & Kingsbury: 1910–1932
3,11
Newbury Park
Newbury Park stn bus shelter2.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 1.5.1903 4,40
North Acton
North Acton stn entrance.JPG
Central Ealing 2 & 3 5.11.1923 5,47
North Ealing
North Ealing stn building.JPG
Piccadilly Ealing 3 23.6.1903 0,86
North Greenwich
North greenwich tube station.jpg
Jubilee Greenwich 2 & 3 14.5.1999 22,40
North Harrow
N Harrow station.jpg
Metropolitan Harrow 5 22.3.1915 1,69
North Wembley
Northwembley2.jpg
Bakerloo Brent 4 16.4.1917 15.6.1912 1,65
Northfields
Northfields station.jpg
Piccadilly Ealing 3 16.4.1908,
siirretty 19.5.1932
Northfield Halt: 1908–1911
Northfields & Little Ealing: 1911–1932
4,10
Northolt
Northolt station westbound.JPG
Central Ealing 5 21.11.1948 4,61
Northwick Park
Northwick Park tube station 1.jpg
Metropolitan Brent 4 28.6.1923 Northwick Park & Kenton: 1923–1933 3,95
Northwood
Northwood northbound platform 2.jpg
Metropolitan Hillingdon 6 1.9.1887 2,28
Northwood Hills
Northwood Hills tube station.jpg
Metropolitan Hillingdon 6 13.11.1933 1,48
Notting Hill Gate
NottingHillGate3.jpg
Central
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 & 2 1.10.1868 17,39
Oakwood
Oakwood tube station better.jpg
Piccadilly Enfield 5 13.3.1933 East Barnet/Merryhills: Ehdotettu ennen avaamista
Enfield West: 1933–1934
Enfield West (Oakwood): 1934–1946
2,79
Old Street
Old Street stn northwest entrance.JPG
Northern Islington
Hackney
1 17.11.1901 21,86
Osterley
Osterley tube Station.jpg
Piccadilly Hounslow 4 1.5.1883,
siirretty 25.3.1934
Osterley & Spring Grove: 1883–1934 2,32
Oval
Oval tube.jpg
Northern Lambeth 2 18.12.1890 Kennington Oval: Ehdotettu ennen avaamista
The Oval: 1890–1894
5,91
Oxford Circus
Oxford Circus stn Bakerloo building.jpg
Bakerloo
Central
Victoria
Westminster 1 30.7.1900 85,25
Paddington
Paddington Circle-District station.jpg
Bakerloo
Circle
District
Hammersmith & City
Westminster 1 10.1.1863 H & C Linen asema:
Paddington (Bishop’s Road): 1863–1933
Circle Linen asema:
Paddington (Praed Street): 1868–1948
49,71
Park Royal
Park Royal Underground Station, Piccadilly Line - geograph.org.uk - 15937.jpg
Piccadilly Ealing 3 23.6.1903,
siirretty 6.7.1931
Park Royal & Twyford Abbey: 1903–1931
Park Royal: 1931–1936
Park Royal (Hanger Hill): 1936–1947
1,64
Parsons Green
ParsonsGreen1.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 6,45
Perivale
Perivale station building.JPG
Central Ealing 4 30.6.1947 2.5.1904 Perivale Halt: 1904–1947 2,24
Piccadilly Circus
Piccadillycircus tube station.jpg
Bakerloo
Piccadilly
Westminster 1 10.3.1906 41,70
Pimlico
PimlicoStation.jpg
Victoria Westminster 1 14.9.1972 10,21
Pinner
Pinner tube station.jpg
Metropolitan Harrow 5 25.5.1885 2,61
Plaistow
Plaistow tube station 2005-12-10 01.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 2.6.1902 31.3.1858 6,25
Preston Road
Preston Road Tube Station.jpg
Metropolitan Brent 4 21.5.1908,
siirretty 3.1.1932
3,15
Putney Bridge
PutneyBridge1.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 Putney Bridge & Fulham: 1880–1902
Putney Bridge & Hurlingham: 1902–1932
5,92
Queen’s Park
Queens Park station 05-6-07.jpg
Bakerloo Brent 2 11.2.1915 2.6.1879 Queen’s Park (West Kilburn): 1879–1915 5,58
Queensbury
Queensbury station entrance.JPG
Jubilee Brent 4 16.12.1934 3,85
Queensway
Queensway tube station.jpg
Central Westminster 1 30.6.1900 Queen’s Road: 1900–1946 8,58
Ravenscourt Park
Ravenscourt Park Tube Station 2008.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.6.1877 1.1.1873 Shaftesbury Road: 1877–1888 2,77
Rayners Lane
Rayners Lane stn building.JPG
Metropolitan
Piccadilly
Harrow 5 26.5.1906 4,08
Redbridge
Redbridge station entrance east.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 Ilford West/Red House: Ehdotettu ennen avaamista 2,67
Regent’s Park
Regents Park tube station.jpg
Bakerloo Westminster 1 10.3.1906 3,79
Richmond
Richmond Station, Richmond, Surrey.jpg
District Richmond 4 1.6.1877 1.1.1869 7,95
Rickmansworth
Rickmansworth station 1.jpg
Metropolitan Three Rivers 7 1.9.1877 2,24
Roding Valley
1992 Stock Roding Valley.jpg
Central Epping Forest
Redbridge
4 21.11.1948 3.2.1936 0,24
Royal Oak
Royal Oak tube station Entrance.jpg
Circle
Hammersmith & City
Westminster 2 30.10.1871 4.6.1838 2,43
Ruislip
Ruislip station building.JPG
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 4.7.1904 1,71
Ruislip Gardens
Ruislip Gardens Station.jpg
Central Hillingdon 5 29.11.1948 9.7.1934 1,00
Ruislip Manor
Ruislip Manor tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 5.8.1912 1,77
Russell Square
Russell Square station.jpg
Piccadilly Camden 1 15.12.1906 12,95
Seven Sisters
Seven Sisters stn Victoria terminate platform 4 look south.JPG
Victoria Haringey 3 1.9.1968 14,46
Shepherd’s Bush
Shepherd's Bush tube stn eastern entrance.JPG
Central Hammersmith and Fulham 2 30.7.1900 22,87
Shepherd’s Bush Market
Shepherdsbushbbc.jpg
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 13.6.1864,
siirretty 1.4.1914
Shepherd’s Bush: 1864–2008 3,44
Sloane Square
River westbourne sloane square.jpg
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 24.12.1868 16,56
Snaresbrook
Snaresbrook station building.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 Snaresbrook & Wanstead: 1856–1947 2,59
South Ealing
South Ealing stn building.JPG
Piccadilly Ealing 3 1.5.1883 3,48
South Harrow
South Harrow station 2005-10-24 01.jpg
Piccadilly Harrow 5 28.6.1903,
siirretty 5.7.1935
2,29
South Kensington
South Kensington station.jpg
Circle
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 24.12.1868 32,75
South Kenton
South Kenton stn west entrance.JPG
Bakerloo Brent 4 3.7.1933 1,02
South Ruislip
South Ruislip stn building.JPG
Central Hillingdon 5 23.11.1948 1.5.1908 Northolt Junction: 1908–1932
South Ruislip & Northolt Junction: 1932–1947
1,77
South Wimbledon
South Wimbledon tube station surface building.jpg
Northern Merton 3 & 4 13.9.1926 Merton Grove: Ehdotettu ennen avaamista
South Wimbledon: 1926–1928
South Wimbledon (Merton): 1928– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,79
South Woodford
South woodford station 1.jpg
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 George Lane: 1856–1937
South Woodford (George Lane): 1937–1950
4,59
Southfields
Southfields Underground Station.jpg
District Wandsworth 3 3.6.1889 5,79
Southgate
Southgate station building2.JPG
Piccadilly Enfield 4 13.3.1933 Chase Side: Ehdotettu ennen avaamista 5,39
Southwark
Southwarktubestation.JPG
Jubilee Southwark 1 24.9.1999 13,46
St. James’s Park
55BroadwayLondon.jpg
Circle
District
Westminster 1 24.12.1868 14,73
St. John’s Wood
StJohnsWood.jpg
Jubilee Westminster 2 20.11.1939 Acacia Road: Ehdotettu ennen avaamista 7,27
St. Paul’s
St Pauls station eastbound look west refurb.JPG
Central Lontoon City 1 30.7.1900 Newgate Street: Ehdotettu ennen avaamista
Post Office: 1900–1937
16,44
Stamford Brook
StamfordBrook3.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.2.1912 2,66
Stanmore
Stanmore tube station 1.jpg
Jubilee Harrow 5 10.12.1932 3,54
Stepney Green
Stepney Green Tube Station 2007.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 23.6.1902 5,00
Stockwell
StockwellTube.jpg
Northern
Victoria
Lambeth 2 18.12.1890 9,42
Stonebridge Park
Stonebridge Park station 1.jpg
Bakerloo Brent 3 16.4.1917 15.6.1912 2,54
Stratford
Stratford Station London UK.jpg
Central
Jubilee
Newham 3 4.12.1946 1839 54,50
Sudbury Hill
Sudbury Hill stn building.JPG
Piccadilly Ealing
Harrow
4 28.6.1903 2,01
Sudbury Town
Sudbury Town tube station.jpg
Piccadilly Brent
Ealing
4 28.6.1903 1,98
Swiss Cottage
Swiss Cottage stn east entrance.JPG
Jubilee Camden 2 20.11.1939 7,83
Temple
Templetube.jpg
Circle
District
Westminster 1 30.5.1870 7,92
Theydon Bois
Theydon Bois stn building.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 Theydon: 1865 0,82
Tooting Bec
Tooting Bec tube entrance.jpg
Northern Wandsworth 3 13.9.1926 Trinity Road (Tooting Bec): 1926–1950 6,90
Tooting Broadway
Tooting Broadway stn building.JPG
Northern Wandsworth 3 13.9.1926 13,51
Tottenham Court Road
Tottenhamstation londonunderground.jpg
Central
Northern
Westminster 1 30.7.1900 Northern Linen asema:
Oxford Street: 1907–1908
38,06
Tottenham Hale
Tottenham Hale station 070414.JPG
Victoria Haringey 3 1.9.1968 10,32
Totteridge & Whetstone
Totteridge & Whetstone stn building.JPG
Northern Barnet 4 14.4.1940 1.4.1872 Totteridge: 1872–1874 1,95
Tower Hill
Tower hill entrance.jpg
Circle
District
Tower Hamlets 1 25.9.1882,
siirretty 12.10.1884,
siirretty 5.2.1967
Tower of London: 1882–1884
Mark Lane: 1884–1946
23,41
Tufnell Park
Tufnell Park stn building.JPG
Northern Islington 2 22.6.1907 3,94
Turnham Green
Turnham Green.jpg
District
Piccadilly
Hounslow 2 & 3 1.6.1877 1.1.1869 6,20
Turnpike Lane
Turnpike Lane stn building.JPG
Piccadilly Haringey 3 19.9.1932 Ducketts Green/Harringay: Ehdotettu ennen avaamista 10,29
Upminster
Upminster station main entrance.JPG
District Havering 6 2.6.1902 1.5.1885 4,96
Upminster Bridge
Upminster Bridge tube station 1.jpg
District Havering 6 17.12.1934 1,10
Upney
Upney station building.JPG
District Barking and Dagenham 4 12.9.1932 2,30
Upton Park
Upton Park tube station 1.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 2.6.1902 1877 10,48
Uxbridge
Uxbridge tube station.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 4.7.1904,
siirretty 4.12.1938
7,59
Vauxhall
Vauxhall mainline stn north building.JPG
Victoria Lambeth 1 & 2 23.7.1971 25,15
Victoria
London Victoria station -14Oct2008.jpg
Circle
District
Victoria
Westminster 1 24.12.1868 84,58
Walthamstow Central
Walthamstow Central stn Victoria line look north.JPG
Victoria Waltham Forest 3 1.9.1968 16,68
Wanstead
Wanstead station building southwest.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 2,73
Warren Street
Warren Street stn entrance.JPG
Northern
Victoria
Camden 1 22.6.1907 Euston Road: 1907–1908 17,60
Warwick Avenue
WarwickAvenue.jpg
Bakerloo Westminster 2 31.1.1915 Warrington Crescent: Ehdotettu ennen avaamista 4,62
Waterloo
Waterloo tube stn Northern southbound look north.JPG
Bakerloo
Jubilee
Northern
Waterloo & City
Lambeth 1 10.3.1906 89,40
Watford
Watford Tube Station.JPG
Metropolitan Watford 3 2.11.1925 1,66
Wembley Central
Wembley Central station 8.jpg
Bakerloo Brent 4 16.4.1917 1842 Sudbury: 1842–1882
Sudbury & Wembley: 1882–1910
Wembley for Sudbury: 1910–1948
4,59
Wembley Park
Wembley Park tube station extension.jpg
Jubilee
Metropolitan
Brent 4 12.5.1894 11,74
West Acton
WestActon1.jpg
Central Ealing 3 5.11.1923 1,69
West Brompton
WestBrompton1.jpg
District Kensington and Chelsea 2 12.4.1869 Richmond Road: Ehdotettu ennen avaamista 4,61
West Finchley
West Finchley stn entrance.JPG
Northern Barnet 4 14.4.1940 1.3.1933 1,37
West Ham
West Ham stn entrance.JPG
District
Hammersmith & City
Jubilee
Newham 3 2.6.1902 1901 West Ham: 1901–1924
West Ham (Manor Road): 1924–1969
3,40
West Hampstead
West Hampstead Tube.jpg
Jubilee Camden 2 30.6.1879 10,16
West Harrow
West Harrow tube station 2.jpg
Metropolitan Harrow 5 17.11.1913 1,13
West Kensington
WestKensington.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 9.9.1874 North End (Fulham): 1874–1877 5,04
West Ruislip
West Ruislip stn building.JPG
Central Hillingdon 6 21.11.1948 2.4.1906 Ruislip & Ickenham: 1906–1947
West Ruislip (for Ickenham): 1947– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
1,60
Westbourne Park
Westbourne Park tube station 1.jpg
Circle
Hammersmith & City
Westminster 2 1.2.1866,
siirretty 1.11.1871
3,73
Westminster
Westminster station entrance Portcullis House.JPG
Circle
District
Jubilee
Westminster 1 24.12.1868 Westminster Bridge: 1868–1907 23,50
White City
White city tube station.jpg
Central Hammersmith and Fulham 2 23.11.1947 7,22
Whitechapel
Whitechapel station.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 1.10.1884 10.4.1876 Whitechapel (Mile End): 1884–1901 14,45
Willesden Green
Willesden Green stn building.JPG
Jubilee Brent 2 & 3 24.11.1879 8,56
Willesden Junction
Willesden Junction Overground 2008.jpg
Bakerloo Brent 3 10.5.1915 4,17
Wimbledon
Wimbledon station main building.JPG
District Merton 3 3.6.1899 14,20
Wimbledon Park
Wimbledon Park Underground Station.jpg
District Merton 3 3.6.1899 2,13
Wood Green
Wood Green tube station 070414.JPG
Piccadilly Haringey 3 19.9.1932 Lordship Lane: Ehdotettu ennen avaamista 12,44
Wood Lane
Wood Lane stn entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 12.10.2008 3,44
Woodford
Woodford Station.jpg
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 5,59
Woodside Park
Woodside Park stn building.JPG
Northern Barnet 4 12.4.1940 1.4.1872 Torrington Park, Woodside: 1872–1882
Woodside Park for North Finchley: 1882–1931
Woodside Park and North Finchley for Woodside Garden Suburb: 1931–1940
2,63
  1. a b Bankin ja Monumentin metroasemat lasketaan käyttötilastoissa yhdeksi asemaksi, joten käyttäjäluvut ovat molempien asemien yhteiset.
  2. Tietoja ei saatavilla, koska asema oli suljettuna toukokuusta joulukuuhun 2013 hissien vaihdon vuoksi.

Suunnitellut asemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transport for London suunnittelee Metropolitan- ja Northern-linjoille jatkeita, jotka toisivat yhteensä kuusi uutta asemaa.

Asema Linjat Sijainti Oyster-
vyöhyke
Suunniteltu
avaamisvuosi
Muut nimet Aiempi metrohistoria
Battersea Northern Wandsworth 2 2018[4]
Cassiobridge Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Ascot Road: Ehdotettu
Nine Elms Northern Wandsworth 2 2018[4]
Watford High Street Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Osa Bakerloo Linea 1917–1982
Watford Vicarage Road Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Watford Hospital/Watford General Hospital: Ehdotettu
Watford Junction Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Osa Bakerloo Linea 1917–1982

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. London Underground Transport for London. Viitattu 20.9.2013. (englanniksi)
  2. Attwooll, Jolyon: London Underground: 150 fascinating Tube facts 29.8.2016. The Telegraph. Viitattu 4.12.2016. (englanniksi)
  3. London Underground station entry and exit figures 2013 (.xls) Transport for London. Viitattu 30.12.2014. (englanniksi)
  4. a b The Wider Economic Benefits of the Northern Line Extension in Vauxhall, Nine Elms, Battersea Opportunity Area (.pdf) Tammikuu 2012. Volterra Partners. Viitattu 6.10.2013. (englanniksi)
  5. a b c d Croxley Rail Link Croxley Rail Link. Viitattu 6.10.2013. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of London Underground stations