Luettelo Lontoon metron asemista

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Lontoon metrokartta, mukana myös Overground, DLR ja rakenteilla oleva Crossrail.

Lontoon metro on maailman vanhin maanalainen rautatie. Se koostuu 11 linjasta, joilla on yhteensä 270 asemaa.[1] Järjestelmän omistaa Transport for London (TfL). Linjoista noin 55 prosenttia kulkee maan päällä.[2]

Asemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aseman käyttö kertoo, kuinka monta miljoonaa matkustajaa saapui kyseiselle asemalle tai lähti sieltä matkaan vuonna 2013.

Asema Kuva Linjat Sijainti Oyster-
vyöhyke
Avattu Rautatie
avattu
Muut nimet Käyttö[3]
Acton Town
ActonTown1.jpg
District
Piccadilly
Ealing 3 1.7.1879 Mill Hill Park: 1879–1910 5,75
Aldgate
Aldgate-Station-Entrance.jpg
Circle
Metropolitan
Lontoon City 1 18.11.1876 6,88
Aldgate East
London U-Bahn Aldgate East Eingang.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 1 6.10.1884,
siirretty 31.10.1938
Commercial Road: Ehdotettu ennen avaamista 11,66
Alperton
Alperton station building.JPG
Piccadilly Brent 4 28.6.1903 Perivale-Alperton: 1903–1910 2,96
Amersham
Amersham Tube Station.JPG
Metropolitan Chiltern 9 1.9.1892 Amersham: 1892–1922
Amersham & Chesham Bois: 1922–1934
2,04
Angel
Gb-lu-Angel-southbound.jpg
Northern Islington 1 17.11.1901 18,93
Archway
Archway station side entrance.JPG
Northern Islington 2 & 3 22.6.1907 Archway Tavern: Ehdotettu ennen avaamista
Highgate: 1907–1939
Archway (Highgate): 1939–1941
Highgate (Archway): 1941–1947
8,17
Arnos Grove
Arnos Grove stn building.JPG
Piccadilly Enfield 4 19.9.1932 Bowes Road: Ehdotettu ennen avaamista 4,48
Arsenal
Arsenal station entrance.JPG
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Gillespie Road: 1906–1932
Arsenal (Highbury Hill): 1932– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,09
Baker Street
BakerStEntrance.JPG
Bakerloo
Circle
Hammersmith & City
Jubilee
Metropolitan
Westminster 1 10.1.1863 28,10
Balham
Balham station.jpg
Northern Wandsworth 3 6.12.1926 12,05
Bank
Bank station westbound Central look east.JPG
Central
Northern
Waterloo & City
Lontoon City 1 8.8.1898 W & C Linen asema:
City: 1898–1940
Northern Linen asema:
Lombard Street: Ehdotettu ennen avaamista
48,88 [a 1]
Barbican
Barbican.tube.onthecircle.london.arp.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Lontoon City 1 23.12.1865 Aldersgate Street: 1865–1910
Aldersgate: 1910–1923
Aldersgate & Barbican: 1923–1968
10,46
Barking
Barkinglongview.jpg
District
Hammersmith & City
Barking and Dagenham 4 2.6.1902 13.6.1854 15,22
Barkingside
Barkingside full stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 1,24
Barons Court
Barons-court-tube.jpg
District
Piccadilly
Hammersmith and Fulham 2 9.10.1905 7,16
Bayswater
Bayswater Station Exterior.jpg
Circle
District
Westminster 2 1.10.1868 Bayswater: 1868–1923
Bayswater (Queen’s Road) & Westbourne Grove: 1923–1933
Bayswater (Queen’s Road): 1933–1946
Bayswater (Queensway): 1946– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
5,49
Becontree
Becontree station building.JPG
District Barking and Dagenham 5 18.7.1932 28.6.1926 Gale Street: 1925-1932 3,04
Belsize Park
Belsize Park stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Belsize: Ehdotettu ennen avaamista 5,84
Bermondsey
Bermondsey.jpg
Jubilee Southwark 2 17.9.1999 8,64
Bethnal Green
Bethnal Green stn eastbound look east.JPG
Central Tower Hamlets 2 4.12.1946 Bethnal: Ehdotettu ennen avaamista 15,27
Blackfriars
Blackfriars.tube.station.london.arp.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 30.5.1870 12,09
Blackhorse Road
Blackhorse Road stn building.JPG
Victoria Waltham Forest 3 1.9.1968 7,90
Bond Street
Bond Street stn Central line westbound.JPG
Central
Jubilee
Westminster 1 24.9.1900 Davies Street: Ehdotettu ennen avaamista
Selfridge’s: Ehdotettu vuonna 1909
39,65
Borough
Borough tube station 2005-11-27.jpg
Northern Southwark 1 18.12.1890 4,89
Boston Manor
Boston Manor stn building.JPG
Piccadilly Ealing
Hounslow
4 1.5.1883 Boston Road: 1883–1911 2,08
Bounds Green
Bounds Green stn building.jpg
Piccadilly Haringey 3 & 4 19.9.1932 Brownlow Road: Ehdotettu ennen avaamista 6,16
Bow Road
Bow Road stn building.JPG
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 11.6.1902 5,60
Brent Cross
Brent Cross stn building.JPG
Northern Barnet 3 19.11.1923 Woodstock: Ehdotettu ennen avaamista
Brent: 1923–1976
2,14
Brixton
BrixtonTubeStation.jpg
Victoria Lambeth 2 23.7.1971 27,22
Bromley-by-Bow
Bromley-by-Bow tube station 2005-12-10.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 & 3 2.6.1902 31.3.1858 Bromley: 1858–1968 3,21
Buckhurst Hill
Buckhurst Hill stn building.JPG
Central Epping Forest 5 21.11.1948 22.8.1856 1,94
Burnt Oak
Burnt Oak stn building.JPG
Northern Barnet 4 27.10.1924 Sheaves Hill/Orange Hill/Deansbrook: Ehdotettu ennen avaamista
Burnt Oak: 1924–1928
Burnt Oak (Watling): 1928– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,61
Caledonian Road
Caledonian Road stn building.JPG
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Barnsbury: Ehdotettu ennen avaamista 5,94
Camden Town
Camden Town stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Camden Road: Ehdotettu ennen avaamista 22,52
Canada Water
Canada Water station building.JPG
Jubilee Southwark 2 17.9.1999 11,56
Canary Wharf
Canary wharf tube station 750px.jpg
Jubilee Tower Hamlets 2 17.9.1999 50,05
Canning Town
Canning Town stn northern entrance.JPG
Jubilee Newham 3 28.3.1994 14.6.1847 9,78
Cannon Street
CannonStreet.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 6.10.1884 4,64
Canons Park
Canons Park tube Station.JPG
Jubilee Harrow 5 10.12.1932 Canons Park (Edgware): 1932-1933 2,38
Chalfont & Latimer
Chalfont & Latimer station building.JPG
Metropolitan Chiltern 8 8.7.1889 Chalfont Road: 1889–1915 1,11
Chalk Farm
Chalk Farm tube.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Adelaide Road: Ehdotettu ennen avaamista 5,55
Chancery Lane
Chancery Lane stn northeast entrance.JPG
Central Lontoon City
Camden
1 30.7.1900 Chancery Lane: 1900–1934
Chancery Lane (Grays Inn): 1934– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
16,52
Charing Cross
Charing Cross main line stn tube station entrance.JPG
Bakerloo
Northern
Westminster 1 10.3.1906 Bakerloo Linen asema:
Trafalgar Square: 1906–1979
Northern Linen asema:
Charing Cross: 1907–1914
Charing Cross (Strand): 1914–1915
Strand: 1915–1979
18,63
Chesham
Chesham Tube Station.jpg
Metropolitan Chiltern 9 8.7.1899 0,69
Chigwell
Chigwell stn building.JPG
Central Epping Forest 4 21.11.1948 1.5.1903 0,52
Chiswick Park
ChiswickPark.jpg
District Ealing 3 1.7.1879 Acton Green: 1879–1887
Chiswick Park & Acton Green: 1887–1910
2,12
Chorleywood
Railway station at Chorleywood.jpg
Metropolitan Three Rivers 7 8.7.1889 Chorley Wood: 1889–1915
Chorley Wood & Chenies: 1915–1934
Chorley Wood: 1934–1964
0,99
Clapham Common
Clapham Common Tube Station Exterior - Oct 2007.jpg
Northern Lambeth 2 3.6.1900 8,94
Clapham North
ClaphamNorthTube.jpg
Northern Lambeth 2 3.6.1900 Clapham Road: 1900–1926 6,17
Clapham South
ClaphamSouthTube.jpg
Northern Wandsworth 2 & 3 13.9.1926 Nightingale Lane: Ehdotettu ennen avaamista 7,58
Cockfosters
Cockfosters station platform concourse.JPG
Piccadilly Enfield 5 31.7.1933 Trent Park: Ehdotettu ennen avaamista 1,97
Colindale
Colindale station entrance.JPG
Northern Barnet 4 18.8.1924 4,54
Colliers Wood
Colliers Wood Tube Station 2003.jpg
Northern Merton 3 13.9.1926 5,79
Covent Garden
CoventGardenTubeStation.jpg
Piccadilly Westminster 1 11.4.1907 21,17
Croxley
Croxley Tube Station - exterior.JPG
Metropolitan Three Rivers 7 2.11.1925 Croxley Green: 1925–1949 0,92
Dagenham East
Dagenham East stn building.JPG
District Barking and Dagenham 5 2.6.1902 1885 Dagenham: 1888–1949 2,42
Dagenham Heathway
Dagenham Heathway tube station 2005-12-10 05.jpg
District Barking and Dagenham 5 12.9.1932 Heathway: 1932–1949 5,16
Debden
Debden stn east.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 Chigwell Road: 1865
Chigwell Lane: 1865–1949
2,30
Dollis Hill
Dollis Hill tube station 2005-12-10 02.jpg
Jubilee Brent 3 1.10.1909 3,23
Ealing Broadway
EalingBroadway1.jpg
Central
District
Ealing 3 1.7.1879 16,64
Ealing Common
EalingCommon.jpg
District
Piccadilly
Ealing 3 1.7.1879 Ealing Common: 1879–1886
Ealing Common and West Acton: 1886–1910
3,34
Earl’s Court
London Train Station.jpg
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 & 2 30.10.1871,
siirretty 1.2.1878
21,27
East Acton
East Acton Tube Station.jpg
Central Hammersmith and Fulham 2 3.8.1920 3,88
East Finchley
East Finchley2.JPG
Northern Barnet 3 3.7.1939 22.8.1867 6,56
East Ham
East ham tube station london.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 & 4 2.6.1902 1858 13,58
East Putney
EastPutney1.jpg
District Wandsworth 2 & 3 3.6.1889 5,65
Eastcote
Eastcote tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 5 26.5.1906 2,63
Edgware
Edgware stn.jpg
Northern Barnet 5 18.8.1924 4,09
Edgware Road
Edgware Road stn (Bakerloo line) building (cropped).png
Bakerloo Westminster 1 15.6.1907 [a 2]
Edgware Road
EdgwareRdHammersmith.jpg
Circle
District
Hammersmith & City
Westminster 1 1.10.1863 8,19
Elephant & Castle
Elephant & Castle stn south entrance.JPG
Bakerloo
Northern
Southwark 1 & 2 18.12.1890 17,67
Elm Park
Elm Park stn building.JPG
District Havering 6 13.5.1935 2,63
Embankment
Embankment station.jpg
Bakerloo
Circle
District
Northern
Westminster 1 30.5.1870 District Linen asema:
Charing Cross: 1870–1915
Bakerloo Linen asema:
Embankment: 1906–1914
Charing Cross (Embankment): 1914–1915
Northern Linen asema:
Charing Cross (Embankment): 1914–1915
Yhdistetty asema:
Charing Cross: 1915–1974
Charing Cross Embankment: 1974–1976
20,15
Epping
Epping tube station.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 3,14
Euston
Euston station facade.jpg
Northern
Victoria
Camden 1 22.6.1907 Melton Street: Ehdotettu ennen avaamista 38,03
Euston Square
Euston Square stn south entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Camden 1 10.1.1863 Gower Street: 1863–1909 12,36
Fairlop
Fairlop stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 0,97
Farringdon
Farringdon station exterior.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Islington 1 10.1.1863,
siirretty 23.12.1865
Farringdon Street: 1863–1922
Farringdon & High Holborn: 1922–1936
21,76
Finchley Central
Finchley Central station.jpg
Northern Barnet 4 14.4.1940 22.8.1867 Finchley & Hendon: 1867–1872
Finchley: 1872–1896
Finchley (Church End): 1896–1940
5,33
Finchley Road
Finchley Road tube entrance.jpg
Jubilee
Metropolitan
Camden 2 30.6.1879 9,90
Finsbury Park
Finsbury Park tube stn entrance Station Place.JPG
Piccadilly
Victoria
Islington 2 15.12.1906 27,07
Fulham Broadway
FulhamBroadway2.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 Walham Green: 1880–1952 9,94
Gants Hill
Gants Hill eastbound.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 Ilford North/Cranbrook: Ehdotettu ennen avaamista 5,99
Gloucester Road
GlocesterRoadTube.jpg
Circle
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 1.10.1868 Brompton (Gloucester Road): 1868–1907 14,91
Golders Green
Golders Green stn building.JPG
Northern Barnet 3 22.6.1907 7,40
Goldhawk Road
Goldhawk Road stn east entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 1.4.1914 1,79
Goodge Street
Goodge Street stn entrance.JPG
Northern Camden 1 22.6.1907 Tottenham Court Road: 1907–1908 8,23
Grange Hill
Grange Hill stn entr.JPG
Central Redbridge 4 21.11.1948 1.5.1903 0,56
Great Portland Street
Great Portland St Tube Station.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Westminster 1 10.1.1863 Portland Road: 1863–1917
Great Portland Street: 1917–1923
Great Portland Street & Regent’s Park: 1923–1933
7,58
Green Park
Green Park Victoria Line train.jpg
Jubilee
Piccadilly
Victoria
Westminster 1 15.12.1906 Dover Street: 1906–1933 35,46
Greenford
Greenford station entrance.JPG
Central Ealing 4 30.6.1947 1.10.1904 4,35
Gunnersbury
D-stock at Gunnersbury.jpg
District Hounslow 3 1.6.1877 1.1.1869 Brentford Road: 1869–1871 4,55
Hainault
Hainault stn building.JPG
Central Redbridge 4 31.5.1948 1.5.1903 3,15
Hammersmith
Hammersmith (H & C line) station building.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 13.6.1864,
siirretty 1.12.1868
8,96
Hammersmith
Hammersmith (District) station main entrance.JPG
District
Piccadilly
Hammersmith and Fulham 2 9.9.1874 29,29
Hampstead
Hampstead station building.JPG
Northern Camden 2 & 3 22.6.1907 Heath Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,29
Hanger Lane
Hanger Lane stn building.JPG
Central Ealing 3 30.6.1947 3,63
Harlesden
Harlesden.jpg
Bakerloo Brent 3 16.4.1917 15.6.1912 2,60
Harrow & Wealdstone
Harrow & Wealdstone main building.JPG
Bakerloo Harrow 5 16.4.1917 20.7.1837 Harrow: 1837–1897 4,66
Harrow-on-the-Hill
Harrow-on-the-Hill stn north entrance.JPG
Metropolitan Harrow 5 2.8.1880 15.3.1899 Harrow: 1880–1894 9,21
Hatton Cross
Hatton Cross Tube Station.JPG
Piccadilly Hillingdon 5 & 6 19.7.1975 3,08
Heathrow’n terminaalit 1, 2 ja 3
Heathrow Terms 123 entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 16.12.1977 Heathrow Central: 1977–1983
Heathrow Central terminaalit 1, 2, 3: 1983–1986
8,14
Heathrow’n terminaali 4
Heathrow Terminal 4 tube entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 12.4.1986 2,43
Heathrow’n terminaali 5
Heathrow Terminal 5 Underground entrance.JPG
Piccadilly Hillingdon 6 27.3.2008 4,05
Hendon Central
Hendon Central tube.JPG
Northern Barnet 3 & 4 19.11.1923 6,84
High Barnet
High Barnet stn new southern entrance.JPG
Northern Barnet 5 14.4.1940 1.4.1872 2,80
High Street Kensington
HighStKensington.jpg
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 1.10.1868 Kensington: Ehdotettu ennen avaamista 13,46
Highbury & Islington
Highbury & Islington station building.JPG
Victoria Islington 2 1.9.1968 28.6.1904 Highbury: 1867–1922 18,13
Highgate
Highgate station entrance Priory.JPG
Northern Haringey 3 19.1.1941 22.8.1867 4,64
Hillingdon
Hillingdon Underground Station.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 10.12.1923,
siirretty 6.12.1992
Hillingdon: 1923–1934
Hillingdon (Swakeleys): 1934– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
1,63
Holborn
Holborn station Piccadilly westbound.JPG
Central
Piccadilly
Camden 1 15.12.1906 Holborn: 1906–1933
Holborn (Kingsway): 1933– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
34,02
Holland Park
HollandPark.jpg
Central Kensington and Chelsea 2 30.7.1900 Lansdown Road: Ehdotettu ennen avaamista 3,39
Holloway Road
Hollowayrdtube.jpg
Piccadilly Islington 2 15.12.1906 Holloway: Ehdotettu ennen avaamista 7,15
Hornchurch
Hornchurch tube station 3.jpg
District Havering 6 2.6.1902 1.5.1885 1,99
Hounslow Central
Hounslow Central building.JPG
Piccadilly Hounslow 4 1.4.1886 Heston Hounslow: 1886–1925 3,93
Hounslow East
Hounslow East Station.JPG
Piccadilly Hounslow 4 2.5.1909 Hounslow Town: 1909–1925 4,34
Hounslow West
Hounslow West tube station 07 July 2006.jpg
Piccadilly Hounslow 5 21.7.1884 Hounslow Barracks: 1884–1925 3,34
Hyde Park Corner
Hyde Park Corner.jpg
Piccadilly Westminster 1 15.12.1906 5,80
Ickenham
Ickenham tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 25.9.1905 1,07
Kennington
Kennington Tube Station.jpg
Northern Southwark 2 18.12.1890 New Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,68
Kensal Green
Kensal Green Tube Station 2008.jpg
Bakerloo Brent 2 1.10.1916 2,56
Kensington (Olympia)
KensingtonOlympia.jpg
District Kensington and Chelsea 2 1.7.1864 27.5.1844 Kensington: 1844–1868
Kensington (Addison Street): 1868–1946
1,88
Kentish Town
Kentish Town stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 6,45
Kenton
Kenton station building.JPG
Bakerloo Brent
Harrow
4 16.4.1917 15.6.1912 2,02
Kew Gardens
Kew Gardens stn rear entrance.JPG
District Richmond 3 & 4 1.6.1877 1.7.1869 3,52
Kilburn
Kilburn2.jpg
Jubilee Brent 2 24.11.1879 Kilburn and Brondesbury: 1879–1950 7,79
Kilburn Park
Kilburn park tube station.jpg
Bakerloo Brent 2 31.1.1915 3,48
Kingsbury
Kingsbury tube station.jpg
Jubilee Brent 4 10.12.1932 4,12
King’s Cross St. Pancras
King's Cross St Pancras tube stn Euston Rd NW entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Northern
Piccadilly
Victoria
Camden 1 10.1.1863,
Metropolitan Linen
asema siirretty
9.3.1941
Metropolitan Linen asema:
King’s Cross: 1863–1925
King’s Cross & St. Pancras: 1925–1933
Piccadilly Linen asema:
King’s Cross: 1906–1927
King’s Cross for St. Pancras: 1927–1933
Northern Linen asema:
King’s Cross for St. Pancras: 1907–1933
84,87
Knightsbridge
Knightsbridge-tube-station-sloane-street-entrance.jpg
Piccadilly Kensington and Chelsea 1 15.12.1906 Sloane Street: Ehdotettu ennen avaamista 21,47
Ladbroke Grove
Ladbroke Grove tube station 4.jpg
Circle
Hammersmith & City
Kensington and Chelsea 2 13.6.1864 Notting Hill: 1864–1880
Notting Hill & Ladbroke Grove: 1880–1919
Ladbroke Grove (North Kensington): 1919–1938
5,67
Lambeth North
Lambethnorth.jpg
Bakerloo Lambeth 1 10.3.1906 Kennington Road: 1906
Westminster Bridge Road: 1906–1917
3,02
Lancaster Gate
Lancaster Gate stn entrance.JPG
Central Westminster 1 30.7.1900 Westbourne: Ehdotettu ennen avaamista 6,79
Latimer Road
Latimer Road Tube.jpg
Circle
Hammersmith & City
Kensington and Chelsea 2 16.12.1868 2,19
Leicester Square
LeicesterSquareTubeStation.jpg
Northern
Piccadilly
Westminster 1 15.12.1906 Cranbourn Street: Ehdotettu ennen avaamista 38,60
Leyton
Leyton stn building.JPG
Central Waltham Forest 3 5.5.1947 22.8.1856 Low Leyton: 1856–1868 13,53
Leytonstone
Leytonstone east entrance.JPG
Central Waltham Forest 3 & 4 5.5.1947 22.8.1856 10,38
Liverpool Street
Liverpool Street Underground concourse entr.JPG
Central
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Lontoon City 1 1.2.1875,
siirretty 12.7.1875
Bishopsgate: 1875–1909 67,89
London Bridge
London bridge tube station.jpg
Jubilee
Northern
Southwark 1 25.2.1900 69,88
Loughton
Loughton station building.JPG
Central Epping Forest 6 21.11.1948 22.8.1856 3,17
Maida Vale
MaidaVale.jpg
Bakerloo Westminster 2 6.6.1915 Elgin Avenue: Ehdotettu ennen avaamista 3,35
Manor House
Manor House stn main entrance.JPG
Piccadilly Hackney
Haringey
2 & 3 19.9.1932 9,26
Mansion House
Mansionhouse300.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 3.7.1871 5,77
Marble Arch
Marble Arch stn eastbound look west.JPG
Central Westminster 1 30.7.1900 16,36
Marylebone
Marylebone station entrance.JPG
Bakerloo Westminster 1 27.3.1907 Lisson Grove/Marylebone: Ehdotettu ennen avaamista
Great Central: 1907–1917
13,40
Mile End
Mile End stn entrance.JPG
Central
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 2.6.1902 14,37
Mill Hill East
Mill Hill East stn building.JPG
Northern Barnet 4 18.5.1941 22.8.1867 Mill Hill: 1867–1928
Bittacy Hill: Ehdotettu vuonna 1940
1,17
Monument
Monument underground station.jpg
Circle
District
Lontoon City 1 6.10.1884 King William Street: Ehdotettu ennen avaamista
East Cheap: 1884
48,88 [a 1]
Moor Park
Moor Park stn main entrance.JPG
Metropolitan Three Rivers 6 & 7 9.5.1910 Sandy Lodge: 1910–1923
Moor Park & Sandy Lodge: 1923–1950
0,82
Moorgate
Entrance to underground station, west side of Moorgate, London - geograph.org.uk - 1408534.jpg
Circle
Hammersmith & City
Metropolitan
Northern
Lontoon City 1 23.12.1865 Metropolitan Linen asema:
Moorgate Street: 1865–1924
21,38
Morden
Morden station entrance.JPG
Northern Merton 4 13.9.1926 North Morden: Ehdotettu ennen avaamista 7,70
Mornington Crescent
Mornington Crescent stn building.JPG
Northern Camden 2 22.6.1907 Seymour Street: Ehdotettu ennen avaamista 4,65
Neasden
Neasden tube station exterior.jpg
Jubilee Brent 3 2.8.1880 Kingsbury & Neasden: 1880–1910
Neasden & Kingsbury: 1910–1932
3,11
Newbury Park
Newbury Park stn bus shelter2.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 1.5.1903 4,40
North Acton
North Acton stn entrance.JPG
Central Ealing 2 & 3 5.11.1923 5,47
North Ealing
North Ealing stn building.JPG
Piccadilly Ealing 3 23.6.1903 0,86
North Greenwich
North greenwich tube station.jpg
Jubilee Greenwich 2 & 3 14.5.1999 22,40
North Harrow
N Harrow station.jpg
Metropolitan Harrow 5 22.3.1915 1,69
North Wembley
Northwembley2.jpg
Bakerloo Brent 4 16.4.1917 15.6.1912 1,65
Northfields
Northfields station.jpg
Piccadilly Ealing 3 16.4.1908,
siirretty 19.5.1932
Northfield Halt: 1908–1911
Northfields & Little Ealing: 1911–1932
4,10
Northolt
Northolt station westbound.JPG
Central Ealing 5 21.11.1948 4,61
Northwick Park
Northwick Park tube station 1.jpg
Metropolitan Brent 4 28.6.1923 Northwick Park & Kenton: 1923–1933 3,95
Northwood
Northwood northbound platform 2.jpg
Metropolitan Hillingdon 6 1.9.1887 2,28
Northwood Hills
Northwood Hills tube station.jpg
Metropolitan Hillingdon 6 13.11.1933 1,48
Notting Hill Gate
NottingHillGate3.jpg
Central
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 & 2 1.10.1868 17,39
Oakwood
Oakwood tube station better.jpg
Piccadilly Enfield 5 13.3.1933 East Barnet/Merryhills: Ehdotettu ennen avaamista
Enfield West: 1933–1934
Enfield West (Oakwood): 1934–1946
2,79
Old Street
Old Street stn northwest entrance.JPG
Northern Islington
Hackney
1 17.11.1901 21,86
Osterley
Osterley tube Station.jpg
Piccadilly Hounslow 4 1.5.1883,
siirretty 25.3.1934
Osterley & Spring Grove: 1883–1934 2,32
Oval
Oval tube.jpg
Northern Lambeth 2 18.12.1890 Kennington Oval: Ehdotettu ennen avaamista
The Oval: 1890–1894
5,91
Oxford Circus
Oxford Circus stn Bakerloo building.jpg
Bakerloo
Central
Victoria
Westminster 1 30.7.1900 85,25
Paddington
Paddington Circle-District station.jpg
Bakerloo
Circle
District
Hammersmith & City
Westminster 1 10.1.1863 H & C Linen asema:
Paddington (Bishop’s Road): 1863–1933
Circle Linen asema:
Paddington (Praed Street): 1868–1948
49,71
Park Royal
Park Royal Underground Station, Piccadilly Line - geograph.org.uk - 15937.jpg
Piccadilly Ealing 3 23.6.1903,
siirretty 6.7.1931
Park Royal & Twyford Abbey: 1903–1931
Park Royal: 1931–1936
Park Royal (Hanger Hill): 1936–1947
1,64
Parsons Green
ParsonsGreen1.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 6,45
Perivale
Perivale station building.JPG
Central Ealing 4 30.6.1947 2.5.1904 Perivale Halt: 1904–1947 2,24
Piccadilly Circus
Piccadillycircus tube station.jpg
Bakerloo
Piccadilly
Westminster 1 10.3.1906 41,70
Pimlico
PimlicoStation.jpg
Victoria Westminster 1 14.9.1972 10,21
Pinner
Pinner tube station.jpg
Metropolitan Harrow 5 25.5.1885 2,61
Plaistow
Plaistow tube station 2005-12-10 01.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 2.6.1902 31.3.1858 6,25
Preston Road
Preston Road Tube Station.jpg
Metropolitan Brent 4 21.5.1908,
siirretty 3.1.1932
3,15
Putney Bridge
PutneyBridge1.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.3.1880 Putney Bridge & Fulham: 1880–1902
Putney Bridge & Hurlingham: 1902–1932
5,92
Queen’s Park
Queens Park station 05-6-07.jpg
Bakerloo Brent 2 11.2.1915 2.6.1879 Queen’s Park (West Kilburn): 1879–1915 5,58
Queensbury
Queensbury station entrance.JPG
Jubilee Brent 4 16.12.1934 3,85
Queensway
Queensway tube station.jpg
Central Westminster 1 30.6.1900 Queen’s Road: 1900–1946 8,58
Ravenscourt Park
Ravenscourt Park Tube Station 2008.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.6.1877 1.1.1873 Shaftesbury Road: 1877–1888 2,77
Rayners Lane
Rayners Lane stn building.JPG
Metropolitan
Piccadilly
Harrow 5 26.5.1906 4,08
Redbridge
Redbridge station entrance east.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 Ilford West/Red House: Ehdotettu ennen avaamista 2,67
Regent’s Park
Regents Park tube station.jpg
Bakerloo Westminster 1 10.3.1906 3,79
Richmond
Richmond Station, Richmond, Surrey.jpg
District Richmond 4 1.6.1877 1.1.1869 7,95
Rickmansworth
Rickmansworth station 1.jpg
Metropolitan Three Rivers 7 1.9.1877 2,24
Roding Valley
1992 Stock Roding Valley.jpg
Central Epping Forest
Redbridge
4 21.11.1948 3.2.1936 0,24
Royal Oak
Royal Oak tube station Entrance.jpg
Circle
Hammersmith & City
Westminster 2 30.10.1871 4.6.1838 2,43
Ruislip
Ruislip station building.JPG
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 4.7.1904 1,71
Ruislip Gardens
Ruislip Gardens Station.jpg
Central Hillingdon 5 29.11.1948 9.7.1934 1,00
Ruislip Manor
Ruislip Manor tube station 1.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 5.8.1912 1,77
Russell Square
Russell Square station.jpg
Piccadilly Camden 1 15.12.1906 12,95
Seven Sisters
Seven Sisters stn Victoria terminate platform 4 look south.JPG
Victoria Haringey 3 1.9.1968 14,46
Shepherd’s Bush
Shepherd's Bush tube stn eastern entrance.JPG
Central Hammersmith and Fulham 2 30.7.1900 22,87
Shepherd’s Bush Market
Shepherdsbushbbc.jpg
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 13.6.1864,
siirretty 1.4.1914
Shepherd’s Bush: 1864–2008 3,44
Sloane Square
River westbourne sloane square.jpg
Circle
District
Kensington and Chelsea 1 24.12.1868 16,56
Snaresbrook
Snaresbrook station building.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 Snaresbrook & Wanstead: 1856–1947 2,59
South Ealing
South Ealing stn building.JPG
Piccadilly Ealing 3 1.5.1883 3,48
South Harrow
South Harrow station 2005-10-24 01.jpg
Piccadilly Harrow 5 28.6.1903,
siirretty 5.7.1935
2,29
South Kensington
South Kensington station.jpg
Circle
District
Piccadilly
Kensington and Chelsea 1 24.12.1868 32,75
South Kenton
South Kenton stn west entrance.JPG
Bakerloo Brent 4 3.7.1933 1,02
South Ruislip
South Ruislip stn building.JPG
Central Hillingdon 5 23.11.1948 1.5.1908 Northolt Junction: 1908–1932
South Ruislip & Northolt Junction: 1932–1947
1,77
South Wimbledon
South Wimbledon tube station surface building.jpg
Northern Merton 3 & 4 13.9.1926 Merton Grove: Ehdotettu ennen avaamista
South Wimbledon: 1926–1928
South Wimbledon (Merton): 1928– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
3,79
South Woodford
South woodford station 1.jpg
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 George Lane: 1856–1937
South Woodford (George Lane): 1937–1950
4,59
Southfields
Southfields Underground Station.jpg
District Wandsworth 3 3.6.1889 5,79
Southgate
Southgate station building2.JPG
Piccadilly Enfield 4 13.3.1933 Chase Side: Ehdotettu ennen avaamista 5,39
Southwark
Southwarktubestation.JPG
Jubilee Southwark 1 24.9.1999 13,46
St. James’s Park
55BroadwayLondon.jpg
Circle
District
Westminster 1 24.12.1868 14,73
St. John’s Wood
StJohnsWood.jpg
Jubilee Westminster 2 20.11.1939 Acacia Road: Ehdotettu ennen avaamista 7,27
St. Paul’s
St Pauls station eastbound look west refurb.JPG
Central Lontoon City 1 30.7.1900 Newgate Street: Ehdotettu ennen avaamista
Post Office: 1900–1937
16,44
Stamford Brook
StamfordBrook3.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 1.2.1912 2,66
Stanmore
Stanmore tube station 1.jpg
Jubilee Harrow 5 10.12.1932 3,54
Stepney Green
Stepney Green Tube Station 2007.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 23.6.1902 5,00
Stockwell
StockwellTube.jpg
Northern
Victoria
Lambeth 2 18.12.1890 9,42
Stonebridge Park
Stonebridge Park station 1.jpg
Bakerloo Brent 3 16.4.1917 15.6.1912 2,54
Stratford
Stratford Station London UK.jpg
Central
Jubilee
Newham 3 4.12.1946 1839 54,50
Sudbury Hill
Sudbury Hill stn building.JPG
Piccadilly Ealing
Harrow
4 28.6.1903 2,01
Sudbury Town
Sudbury Town tube station.jpg
Piccadilly Brent
Ealing
4 28.6.1903 1,98
Swiss Cottage
Swiss Cottage stn east entrance.JPG
Jubilee Camden 2 20.11.1939 7,83
Temple
Templetube.jpg
Circle
District
Westminster 1 30.5.1870 7,92
Theydon Bois
Theydon Bois stn building.JPG
Central Epping Forest 6 25.9.1949 24.4.1865 Theydon: 1865 0,82
Tooting Bec
Tooting Bec tube entrance.jpg
Northern Wandsworth 3 13.9.1926 Trinity Road (Tooting Bec): 1926–1950 6,90
Tooting Broadway
Tooting Broadway stn building.JPG
Northern Wandsworth 3 13.9.1926 13,51
Tottenham Court Road
Tottenhamstation londonunderground.jpg
Central
Northern
Westminster 1 30.7.1900 Northern Linen asema:
Oxford Street: 1907–1908
38,06
Tottenham Hale
Tottenham Hale station 070414.JPG
Victoria Haringey 3 1.9.1968 10,32
Totteridge & Whetstone
Totteridge & Whetstone stn building.JPG
Northern Barnet 4 14.4.1940 1.4.1872 Totteridge: 1872–1874 1,95
Tower Hill
Tower hill entrance.jpg
Circle
District
Tower Hamlets 1 25.9.1882,
siirretty 12.10.1884,
siirretty 5.2.1967
Tower of London: 1882–1884
Mark Lane: 1884–1946
23,41
Tufnell Park
Tufnell Park stn building.JPG
Northern Islington 2 22.6.1907 3,94
Turnham Green
Turnham Green.jpg
District
Piccadilly
Hounslow 2 & 3 1.6.1877 1.1.1869 6,20
Turnpike Lane
Turnpike Lane stn building.JPG
Piccadilly Haringey 3 19.9.1932 Ducketts Green/Harringay: Ehdotettu ennen avaamista 10,29
Upminster
Upminster station main entrance.JPG
District Havering 6 2.6.1902 1.5.1885 4,96
Upminster Bridge
Upminster Bridge tube station 1.jpg
District Havering 6 17.12.1934 1,10
Upney
Upney station building.JPG
District Barking and Dagenham 4 12.9.1932 2,30
Upton Park
Upton Park tube station 1.jpg
District
Hammersmith & City
Newham 3 2.6.1902 1877 10,48
Uxbridge
Uxbridge tube station.jpg
Metropolitan
Piccadilly
Hillingdon 6 4.7.1904,
siirretty 4.12.1938
7,59
Vauxhall
Vauxhall mainline stn north building.JPG
Victoria Lambeth 1 & 2 23.7.1971 25,15
Victoria
London Victoria station -14Oct2008.jpg
Circle
District
Victoria
Westminster 1 24.12.1868 84,58
Walthamstow Central
Walthamstow Central stn Victoria line look north.JPG
Victoria Waltham Forest 3 1.9.1968 16,68
Wanstead
Wanstead station building southwest.JPG
Central Redbridge 4 14.12.1947 2,73
Warren Street
Warren Street stn entrance.JPG
Northern
Victoria
Camden 1 22.6.1907 Euston Road: 1907–1908 17,60
Warwick Avenue
WarwickAvenue.jpg
Bakerloo Westminster 2 31.1.1915 Warrington Crescent: Ehdotettu ennen avaamista 4,62
Waterloo
Waterloo tube stn Northern southbound look north.JPG
Bakerloo
Jubilee
Northern
Waterloo & City
Lambeth 1 10.3.1906 89,40
Watford
Watford Tube Station.JPG
Metropolitan Watford 3 2.11.1925 1,66
Wembley Central
Wembley Central station 8.jpg
Bakerloo Brent 4 16.4.1917 1842 Sudbury: 1842–1882
Sudbury & Wembley: 1882–1910
Wembley for Sudbury: 1910–1948
4,59
Wembley Park
Wembley Park tube station extension.jpg
Jubilee
Metropolitan
Brent 4 12.5.1894 11,74
West Acton
WestActon1.jpg
Central Ealing 3 5.11.1923 1,69
West Brompton
WestBrompton1.jpg
District Kensington and Chelsea 2 12.4.1869 Richmond Road: Ehdotettu ennen avaamista 4,61
West Finchley
West Finchley stn entrance.JPG
Northern Barnet 4 14.4.1940 1.3.1933 1,37
West Ham
West Ham stn entrance.JPG
District
Hammersmith & City
Jubilee
Newham 3 2.6.1902 1901 West Ham: 1901–1924
West Ham (Manor Road): 1924–1969
3,40
West Hampstead
West Hampstead Tube.jpg
Jubilee Camden 2 30.6.1879 10,16
West Harrow
West Harrow tube station 2.jpg
Metropolitan Harrow 5 17.11.1913 1,13
West Kensington
WestKensington.jpg
District Hammersmith and Fulham 2 9.9.1874 North End (Fulham): 1874–1877 5,04
West Ruislip
West Ruislip stn building.JPG
Central Hillingdon 6 21.11.1948 2.4.1906 Ruislip & Ickenham: 1906–1947
West Ruislip (for Ickenham): 1947– (lisäke poistunut vähitellen käytöstä)
1,60
Westbourne Park
Westbourne Park tube station 1.jpg
Circle
Hammersmith & City
Westminster 2 1.2.1866,
siirretty 1.11.1871
3,73
Westminster
Westminster station entrance Portcullis House.JPG
Circle
District
Jubilee
Westminster 1 24.12.1868 Westminster Bridge: 1868–1907 23,50
White City
White city tube station.jpg
Central Hammersmith and Fulham 2 23.11.1947 7,22
Whitechapel
Whitechapel station.jpg
District
Hammersmith & City
Tower Hamlets 2 1.10.1884 10.4.1876 Whitechapel (Mile End): 1884–1901 14,45
Willesden Green
Willesden Green stn building.JPG
Jubilee Brent 2 & 3 24.11.1879 8,56
Willesden Junction
Willesden Junction Overground 2008.jpg
Bakerloo Brent 3 10.5.1915 4,17
Wimbledon
Wimbledon station main building.JPG
District Merton 3 3.6.1899 14,20
Wimbledon Park
Wimbledon Park Underground Station.jpg
District Merton 3 3.6.1899 2,13
Wood Green
Wood Green tube station 070414.JPG
Piccadilly Haringey 3 19.9.1932 Lordship Lane: Ehdotettu ennen avaamista 12,44
Wood Lane
Wood Lane stn entrance.JPG
Circle
Hammersmith & City
Hammersmith and Fulham 2 12.10.2008 3,44
Woodford
Woodford Station.jpg
Central Redbridge 4 14.12.1947 22.8.1856 5,59
Woodside Park
Woodside Park stn building.JPG
Northern Barnet 4 12.4.1940 1.4.1872 Torrington Park, Woodside: 1872–1882
Woodside Park for North Finchley: 1882–1931
Woodside Park and North Finchley for Woodside Garden Suburb: 1931–1940
2,63
  1. a b Bankin ja Monumentin metroasemat lasketaan käyttötilastoissa yhdeksi asemaksi, joten käyttäjäluvut ovat molempien asemien yhteiset.
  2. Tietoja ei saatavilla, koska asema oli suljettuna toukokuusta joulukuuhun 2013 hissien vaihdon vuoksi.

Suunnitellut asemat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Transport for London suunnittelee Metropolitan- ja Northern-linjoille jatkeita, jotka toisivat yhteensä kuusi uutta asemaa.

Asema Linjat Sijainti Oyster-
vyöhyke
Suunniteltu
avaamisvuosi
Muut nimet Aiempi metrohistoria
Battersea Northern Wandsworth 2 2018[4]
Cassiobridge Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Ascot Road: Ehdotettu
Nine Elms Northern Wandsworth 2 2018[4]
Watford High Street Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Osa Bakerloo Linea 1917–1982
Watford Vicarage Road Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Watford Hospital/Watford General Hospital: Ehdotettu
Watford Junction Metropolitan Watford 7-9 2016[5] Osa Bakerloo Linea 1917–1982

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. London Underground Transport for London. Viitattu 20.9.2013. (englanniksi)
  2. Attwooll, Jolyon: London Underground: 150 fascinating Tube facts 29.8.2016. The Telegraph. Viitattu 4.12.2016. (englanniksi)
  3. London Underground station entry and exit figures 2013 (.xls) Transport for London. Viitattu 30.12.2014. (englanniksi)
  4. a b The Wider Economic Benefits of the Northern Line Extension in Vauxhall, Nine Elms, Battersea Opportunity Area (.pdf) Tammikuu 2012. Volterra Partners. Viitattu 6.10.2013. (englanniksi)
  5. a b c d Croxley Rail Link Croxley Rail Link. Viitattu 6.10.2013. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:List of London Underground stations