Tower Hamlets

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
TowerHamletsin sijainti Lontoossa.

Tower Hamlets (London Borough of Tower Hamlets) on yksi Lontoon 32 aluehallintoyksiköstä. Se sijaitsee lähellä kaupungin keskustaa, Thamesin pohjoispuolella ja City of Londonin itäpuolella. Tower Hamletsissa aivan lähellä Cityn rajaa on kaksi Lontoon tunnettua maamerkkiä: Towerin linna ja Tower Bridge.

Tower Hamlets on keskeinen osa Lontoon East Endiä. Erityisesti siihen kuuluva Whitechapel on vanha työväestön asuinalue. Thamesin varrella oleva osa Tower Hamletsia on aiemmin ollut tyypillistä teollisuusaluetta satamineen ja telakoineen. Viime vuosina jokivarsi on kuitenkin ollut laajan uudisrakentamisen ja kehittämisen kohteena. Lontoon uudisrakennusalueista tunnetuin, Docklands, on osa Tower Hamletsia. Sinne on rakennettu myös useita pilvenpiirtäjiä.

Vuoden 2001 väestönlaskennan mukaan Tower Hamletsissa asui 196 106 ihmistä. Kolmasosa kaupunginosan väestöstä on sukutaustaltaan Bangladeshista, ja myös somaliyhteisö on melko suuri. Alkuvuodesta 2011 alueella levitettiin tarroja, jossa se julistettiin homovapaaksi vyöhykkeeksi ja uhattiin Allahin rangaistuksella.[1] Myöhemmin alue on julistettu julistekampanjalla šarian hallitsemaksi alueeksi jossa on kielletty uhkapeli, pornografia ja prostituutio, alkoholi, musiikki ja konsertit ja huumeet.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.