Luettelo Konstantinopolin patriarkoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Konstantinopolin patriarkoista.

Patriarkka Elinaika Virkakausi alkoi Virkakausi päättyi Lyhyt kuvaus
Apostoli Andreas Vihki apostoli Stakhyksen Byzantionin piispaksi
Apostoli Stakhys 38 54
Onesimos 54 68
Polykarpos I 71 89
Plutarkhos 89 105
Sedekion 105 114
Diogenes 114 129
Eleutherios 129 136
Felix 136 141
Polykarpos II 141 144
Athenodorus (Athenogenes) 144 148
Efzois 148 154
Lauretius 154 166
Olympios 166 169
Pertinax 169 187
Olympianos 187 198
Markus I 198 211
Filadelfos 211 217
Kyriakos I 214 230
Kastinus I 230 237
Eugenios I 240 265
Titus 242 272
Dometios 272 284
Rufinos I 284 293
Probos 303 315
Metrofanes I 306 314
Aleksanteri 314 337 Käytti ensimmäisenä arvonimeä Konstantinopolin arkkipiispa
Paavali I 337 339
Eusebios Nikomedialainen 339 342
Paavali I (2. kerta) 341 342
Makedonios I 342 346
Paavali I (3. kerta) 346 351
Makedonios I (2. kerta) 351 360
Eudoksios Antiokialainen 360 370
Euagrios 370 370
Demofilos 370 380
Gregorios I Teologi 379 381
Maksimos Kyynikko 380 380
Nektarios 381 397
Johannes I Krysostomos 398 404
Arkasios 404 405
Attikos 406 425
Sisinios 426 427
Nestorios 428 431
Maksimianos 431 434
Prokos 434 446
Flavanus 446 449
Anatolios 449 458 Käytti ensimmäisenä arvonimeä Konstantinopolin patriarkka
Gennadios I 458 471
Akasios 472 489
Fravitas 489 489
Eufemios 489 495
Makedonios II 495 511
Timoteos I 511 518
Johannes II 518 520
Epifanios 520 535
Athimos I 535 536
Menas 536 552
Eutykhios 552 565
Johannes III Skolastikko 565 577
Eutykhios (2. kerta) 577 582 2. kerta virassa
Johannes IV Paastoaja 585 595
Kyriakos (Kyrillos) 595 606
Tuomas I 607 610
Sergios I 610 638
Fyrros 638 641
Paavali II 641 653
Fyrros (2. kerta) 654 654 2. kerta virassa
Pietari 654 666
Tuomas II 667 669
Johannes V 669 675
Konstantinos I 675 677
Theodoros I 677 679
Georgios I 679 686
Theodoros I (2. kerta) 686 687 2. kerta virassa
Paavali III 687 693
Kallinikos I 693 705
Kyyros 706 711
Johannes VI 712 715
Germanos I 715 730
Anastasios 730 754
Konstantinos II 754 766
Nikitas I 766 780
Paavali IV 780 784
Tarasios 784 806 [1]
Nikeforos I 806 815[1]
Theodotos Kassiteras 815 821[1]
Antionios I Kassimatas 821 837[1]
Johannes Grammatikos 837 843[1]
Methodios I 843 847[1]
Ignatios 847 858[1]
Fotios I Suuri 858 867[1]
Ignatios I (2. kerta) 867 877[1] 2. kerta virassa
Fotios I Suuri (2. kerta) 877 886[1] 2. kerta virassa
Stefanos I 886 893 [1]
Antonios II Kauleas 893 901[1]
Nikolaos I Mystikos 901 907[1]
Euthymios I 907 912[1]
Nikolaos I Mystikos (2. kerta) 912 925[1] 2. kerta virassa
Stefanos II 925 927[1]
Trifon 927 931[1]
Theofylaktos 931 956[1]
Polyeuktos 956 970[1]
Basileios Skamandrinos 970 974[1]
Antonios III 974 979[1]
Nikolaos II Krystovergis 979 991[1]
Interregnum 991 996[1]
Sisinius II 996 998[1]
Sergios II 1001 1019[1]
Eustatios 1019 1025[1]
Aleksis 1025 1043[1]
Mikael I Kerullarios 1043 1058[1]
Konstantinos II Likhoudes 1058 1063[1]
Johannes VIII Ksifilinos 1064 1075[1]
Kosmas I 1075 1081[1]
Eustratios Garidas 1081 1084[1]
Nikolaos III Kyrdiniates 1084 1111[1]
Johannes IX Ieromnemon 1111 1134
Leo Styppis 1134 1143
Mikael II Kourkouaslainen 1143 1146
Kosmas II Attikkalainen 1146 1147
Nikolaos IV Mouzalon 1147 1151
Theodotos I 1151 1153
Neofytos I 1153 1153
Konstantinos IV Kliarinos 1154 1156
Luukas Krhysovergis 1156 1169
Mikael III 1170 1177
Hariton Eugeniotis 1177 1178
Theodosios II Vorradiotis 1178 1183
Basileios II Kamateros 1183 1186
Nikitas II Mountanis 1187 1189
Leontios Theotokitis 1189 1190
Theodosios III tai Disitheos 1190 1191
Georgios II Xifilinos 1191 1198
Johannes X Camateros 1198 1206
Mikael IV Autoreianos 1207 1213
Theodoros II Rauhaisa 1213 1215
Maximos II 1215 1215
Manuel I Kharitopoulos 1215 1222
Germanos II 1222 1240
Metodios II 1240 1240
Manuel II 1240 1255
Arsenios Autoreianos 1255 1260
Nikeforos II 1260 1261
Arsenios Autoreianos 1261 1267 2. kerta virassa
Germanos III 1267 1267
Joosef I 1267 1275
Johannes XI Vekkos 1275 1282
Joosef I 1282 1283 2. kerta virassa
Gregorios II 1283 1289
Athanasios I 1289 1293
Johannes XII 1294 1304
Athanasios I 1304 1310 2. kerta virassa
Niifon I 1310 1314
Johannes XIII Glykys 1315 1320
Gerasimos I 1320 1321
interregnum 1321 1323
Jesaja I 1323 1334
Johannes XIV Kalekas 1334 1347
Isidoros I 1349 1350
Kallistos I 1350 1354
Filotheos Kokkinos 1354 1355
Kallistos I 1355 1363 2. kerta virassa
Filotheos Kokkinos 1364 1376 2. kerta virassa
Makarios 1376 1379
Neilos 1379 v 1380 1388
Antonios IV 1389 1390
Makarios (2. kerta) 1390 1391
Antonios IV (2. kerta) 1391 1397
Kallistos II Xanothopoulos 1397 1397
Matthaios I 1397 1410
Euthymios II 1410 1416
Ioseph II (kuollut 1439) 1416 1439
Metrophanes II (kuollut 1443) 1440 1443, 1. elokuuta
Grigorios III Mammas (kuollut 1459) 1443 1450
Athanasios II 1450 1453
Gennadios II Scholarios (u 1400 – u 1473) 1454 1456
Isidoros II Xanthopoulos 1456 1457
Gennadios II Scholarios (2. kerta) (u 1400 – u 1473) 1458 1458
virka avoinna 1458 1462
Gennadios II Scholarios (3. kerta) (u 1400 – u 1473) 1462 1463
Sophronios I Syropoulos 1463 1464
Ioasaph I Kokkas 1464 1464
Gennadios II Scholarios (4. kerta) (u 1400 – u 1473) 1464 1464
Ioasaph I Kokkas (2. kerta) 1464 1466
Markos II Xylokaraves 1466 1466
Symeon I Trapezountios 1466 1466
Dionysios I 1467 1471
Symeon I Trapezountios (2. kerta) 1471 1474
Raphail I 1475 1476
Maximos III Christonymos 1476 1481
Symeon I Trapezountios (3. kerta) 1481 1486
Niphon II (kuollut 1515) 1486 1488
Dionysios I (2. kerta) 1489 1491
Maximos IV 1491 1497
Niphon II (2. kerta) (kuollut 1515) 1497 1498
Ioakeim I 1498 1502
Niphon II (3. kerta) (kuollut 1515) 1502 1502
Pachomios I 1503 1504
Ioakeim I (2. kerta) 1504 1504
Pachomios I (2. kerta) 1504 1513
Theoleptos I 1513 1522
Ieremias I 1522 1545
Ioannikios I 1546 1546
Dionysios II 1546 1555
Ioasaph II 1555 1565
Metrophanes III 1565 1572
Ieremias II Tranos (u 1530–´1595) 1572 1579
Metrophanes III (2. kerta) 1579 1580
Ieremias II Tranos (2. kerta) (u 1530–´1595) 1580 1584
Pachomios II 1584 1585
Theoleptos II 1585 1586
Ieremias II Tranos (3. kerta) (u 1530–´1595) 1587 1595
Matthaios II 1596 1596
Gavriil I 1596 1596
Theophanes I Karykes 1597 1597
Meletios I Pegas 1597 1598
Matthaios II (2. kerta) 1598 1602
Neophytos II 1602 1603
Matthaios II (3. kerta) 1603 1603
Raphail II 1603 1607
Neophytos II (2. kerta) 1607 1612
Kyrillos I (15721638) 1612 1612
Timotheos II 1612 1620
Kyrillos I (2. kerta) (15721638) 1620 1623
Grigorios IV Stravoamaseias 1623 1623
Anthimos II 1623 1623
Kyrillos I (3. kerta) (15721638) 1623 1633
Kyrillos II Kontares 1633 1633
Kyrillos I (4. kerta) (15721638) 1633 1634
Athanasios III Patelaros 1634 1634
Kyrillos I (5. kerta) (15721638) 1634 1635
Kyrillos II Kontares (2. kerta) 1635 1636
Neophytos III 1636 1637
Kyrillos I (6. kerta) (15721638) 1637 1638
Kyrillos II Kontares (3. kerta) 1638 1639
Parthenios I 1639 1644
Parthenios II 1644 1646
Ioannikios II 1646 1648
Parthenios II (2. kerta) 1648 1651
Ioannikios II (2. kerta) 1651 1652
Kyrillos III 1652 1654
Paisios I 1654 1655
Ioannikios II (3. kerta) 1655 1656
Parthenios III 1656 1657
Gavriil II 1657 1657
Parthenios IV 1657 1659
Theophanes II 1659 1659
vakantne 1659 1662
Dionysios III 1662 1665
Parthenios IV (2. kerta) 1665 1667
Klemes 1667 1667
Methodios III 1668 1671
Parthenios IV (3. kerta) 1671 1671
Dionysios IV Mouselimes (kuollut 1696) 1671 1673
Gerasimos II (kuollut 1689) 1673 1674
Parthenios IV (4. kerta) 1675 1676
Dionysios IV Mouselimes (2. kerta) (kuollut 1696) 1676 1679
Athanasios IV 1679, 2. elokuuta 1679, 10. elokuuta
Iakovos (kuollut 1700) 1679 1682
Dionysios IV Mouselimes (3. kerta) (kuollut 1696) 1682 1684
Parthenios IV (5. kerta) 1684 1685
Iakovos (2. kerta) (kuollut 1700) 1685 1686
Dionysios IV Mouselimes (4. kerta) (kuollut 1696) 1686 1687
Iakovos (3. kerta) (kuollut 1700) 1687 1688
Kallinikos II (u 16301702) 1688 1688
Neophytos IV 1688 1688
Kallinikos II (2. kerta) (u 16301702) 1689 1693
Dionysios IV Mouselimes (5. kerta) (kuollut 1696) 1693 1694
Kallinikos II (3. kerta) (u 16301702) 1694, huhtikuu 1702, 19. elokuuta
Gavriil III (kuollut 1707) 1702, elokuu 1707, 28. lokakuuta
Neophytos V 1707, 31. lokakuuta 1707, 5. marraskuuta
Kyprianos I (kuollut 1714) 1707, marraskuu 1709, kesäkuu
Kyrillos IV (kuollut 1728) 1709, kesäkuu 1709, kesäkuu
Athanasios V (kuollut > 1718) 1709, kesäkuu 1711, joulukuu
Kyrillos IV (2. kerta) (kuollut 1728) 1711, 15. joulukuuta 1713, marraskuu
Kyprianos I (2. kerta) (kuollut 1714) 1713, marraskuu 1714, 11. maaliskuuta
Kosmas III (kuollut 1736) 1714, 11. maaliskuuta 1716, 3. huhtikuuta
Ieremias III (kuollut 1735) huhtikuu 1716 1726, 30. marraskuuta
Kallinikos III (kuollut 1726) 1726, 30. marraskuuta 1726, 30. marraskuuta
Paisios II (kuollut 1756) 1726, 1. joulukuuta 1732, syyskuu
Ieremias III (2. kerta) (kuollut 1735) 1732, 26. syyskuuta 1733, maaliskuu v huhtikuu
Seraphim I 1733, maaliskuu v huhtikuu 1734, lokakuu
Neophytos VI (kuollut 1747) 1734, 8. lokakuuta 1740, elokuu v syyskuu
Paisios II (2. kerta) (kuollut 1756) 1740, elokuu v syyskuu 1743, toukokuu v kesäkuu
Neophytos VI (2. kerta) (kuollut 1747) 1743, toukokuu v kesäkuu 1744, maaliskuu v huhtikuu
Paisios II (3. kerta) (kuollut 1756) 1744, maaliskuu v huhtikuu 1748, 9. lokakuuta
Kyrillos V (kuollut 1775) 1748, 9. lokakuuta 1751, kesäkuu
Paisios II (4. kerta) (kuollut 1756) 1751, kesäkuu 1752, syyskuu
Kyrillos V (2. kerta) (kuollut 1775) 1752, 18. syyskuuta 1757, 27. tammikuuta
Kallinikos IV (17131791) 1757, 27. tammikuuta 1757, 2. elokuuta
Seraphim II (kuollut 1781 v 1782) 1757, 2. elokuuta 1761, 6. huhtikuuta
Ioannikios III (kuollut 1793) 1761, 6. huhtikuuta 1763, 1. kesäkuuta
Samouil I (u 17001775) 1763, 4. kesäkuuta 1768, 16. marraskuuta
Meletios II (kuollut > 1777) 1768, 16. marraskuuta 1769, huhtikuu
Theodosios II (kuollut 1785) 1769, 22. huhtikuuta 1773, 27. marraskuuta
Samouil I (2. kerta) (17001775) 1773, 28. marraskuuta 1775, 4. tammikuuta
Sophronios II (kuollut 1780) 1775, 4. tammikuuta 1780, 19. lokakuuta
Gavriil IV (kuollut 1785) 1780, 19. lokakuuta 1785, 10. heinäkuuta
Prokopios I (17341812) 1785, heinäkuu 1789, 11. toukokuuta
Neophytos VII 1789, 12. toukokuuta 1794, 12. maaliskuuta
Gerasimos III (kuollut 1800) 1794, 14. maaliskuuta 1797, 30. huhtikuuta
Grigorios V (17461821) 1797, 30. huhtikuuta 1798, 29. joulukuuta
Neophytos VII (2. kerta) 1798, 30. joulukuuta 1801, 29. kesäkuuta
Kallinikos V 1801, 29. kesäkuuta 1806, 4. lokakuuta
Grigorios V (2. kerta) (17461821) 1806, 5. lokakuuta 1808, 22. syyskuuta
Kallinikos V (2. kerta) 1808, 22. syyskuuta 1809, 5. toukokuuta
Ieremias IV (kuollut 1824) 1809, 5. toukokuuta 1813, 16. maaliskuuta
Kyrillos VI (17751821) 1813, 16. maaliskuuta 1818, 25. joulukuuta
Grigorios V (3. kerta) (17461821) 1818, 26. joulukuuta 1821, 22. huhtikuuta
Evgenios II (u 17801822) 1821, 22. huhtikuuta 1822, 8. elokuuta
Anthimos III (kuollut 1842) 1822, 9. elokuuta 1824, 21. heinäkuuta
Chrysanthos I (17681834) 1824, 21. heinäkuuta 1826, 8. lokakuuta
Agathangelos I (kuollut 1831) 1826, 8. lokakuuta 1830, 17. heinäkuuta
Konstantios I (17701859) 1830, 18. heinäkuuta 1834, 30. elokuuta
Konstantios II (u 17601859) 1834, 30. elokuuta 1835, 8. lokakuuta
Grigorios VI (17981881) 1835, 9. lokakuuta 1840, 3. maaliskuuta
Anthimos IV (17881878) 1840, 3. maaliskuuta 1841, 18. toukokuuta
Anthimos V (kuollut 1842) 1841, 18. toukokuuta 1842, 24. kesäkuuta
Germanos IV (17881853) 1842, 26. kesäkuuta 1845, 30. huhtikuuta
Meletios III (17721845) 1845, 30. huhtikuuta 1845, 10. joulukuuta
Anthimos VI (17821878 1845, 16. joulukuuta 1848, 30. lokakuuta
Anthimos IV (2. kerta) (17881878) 1848, 30. lokakuuta 1852, 11. marraskuuta
Germanos IV (2. kerta) (17881853) 1852, 13. marraskuuta 1853, 28. syyskuuta
Anthimos VI (2. kerta) (17821878 1853, 6. lokakuuta 1855, 3. lokakuuta
Kyrillos VII (18001872) 1855, 3. lokakuuta 1860, 3. heinäkuuta
Ioakim II (18021878) 1860, 16. lokakuuta 1863, 21. heinäkuuta
Sophronios III (17981899) 1863, 2. lokakuuta 1866, 16. joulukuuta
Grigorios VI (2. kerta) (17981881) 1867, 22. helmikuuta 1871, 22. kesäkuuta
Anthimos VI (3. kerta) (17821878) 1871, 17. syyskuuta 1873, 12. lokakuuta
Ioakim II (2. kerta) (18021878) 1873, 5. joulukuuta 1878, 16. elokuuta
Ioakim III (18341912) 1878, 16. lokakuuta 1884, 11. huhtikuuta
Ioakim IV (18371887) 1884, 13. lokakuuta 1886, 26. marraskuuta
Dionysios V (18201891) 1887, 4. helmikuuta 1891, 25. elokuuta
Neophytos VIII (18321909) 1891, 8. marraskuuta 1894, 6. marraskuuta
Anthimos VII (18271913) 1895, 1. helmikuuta 1897, 10. helmikuuta
Konstantinos V (18331914) 1897, 14. huhtikuuta 1901, 9. huhtikuuta
Ioakim III (2. kerta) (18341912) 1901, 7. kesäkuuta 1912, 26. marraskuuta
Germanos V (18351920) 1913, 10. helmikuuta 1918, 25. lokakuuta
Dorotheos, Prousan piispa (tehtävienhoitaja) (18611921) 1918, 25. lokakuuta 1921, 19. maaliskuuta
Nikolaos, Kaisarian piispa (tehtävienhoitaja) (18621927) 1921, maaliskuu 1921, 8. joulukuuta
Meletios IV (18711935) 1921, 8. joulukuuta 1923, 20. syyskuuta
Grigorios VII (18551924) 1923, 6. joulukuuta 1924, 17. marraskuuta
Konstantinos VI (18601930) 1924, 17. joulukuuta 1925, 22. toukokuuta
Vasileios III (18461929) 1925, 13. heinäkuuta 1929, 29. syyskuuta
Photios II (18741935) 1929, 7. lokakuuta 1935, 29. joulukuuta
Veniamin I (18711946) 1936, 18. tammikuuta 1946, 17. helmikuuta
Maximos V (18971972) 1946, 20. helmikuuta 1948, 18. lokakuuta
Athenagoras I (18861972) 1948, 1. marraskuuta 1972, 7. heinäkuuta
Demetrios I (19141991) 1972, 16. heinäkuuta 1991, 2. lokakuuta
Bartolomeos I (1940–) 1991, 22. lokakuuta

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag Norwich s.366

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]