Luettelo Aku Ankan taskukirjoista (erikoisnumerot)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Aku Ankan taskukirja -luettelot
1–25 26–50 51–75 76–100
101–125 126–150 151–175 176–200
201–225 226–250 251–275 276–300
301–325 326–350 351–375 376–400
401–425 426–450 451–475 476–500
Erikoisnumerot Teemanumerot 1–25
Teemanumerot 26–50 Teemanumerot 51–75
Mini-taskarit Taskarin parhaat
Taskarin sankarit Taskarin tähtihetket
In English

Tämä on luettelo Aku Ankan taskukirjojen erikoisnumeroista. Erikoisnumeroita julkaistiin yhteensä 11 kappaletta vuosina 1984–2000. Sen jälkeen on julkaistu säännöllisesti teemanumeroita erikoisnumeroiden sijaan.

1984[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Onneksi olkoon Aku Ankka.png
Kannen piirtäjä Daan Jippes ja Bo Michanek.
1: Onneksi olkoon Aku Ankka 1984 36 ISBN – Inducks
  • Onneksi olkoon Aku Ankka, s. 1, tarina ja piirrokset Marco Rota. Tarinakoodi I HBP 1-1.
Ei muita painoksia. Erikoisnumero on omistettu Aku Ankan 50-vuotisjuhlavuodelle, ja sisältää ainoastaan Marco Rotan piirtämän ja käsikirjoittaman 32-sivuisen tarinan Akun elämävaiheista.

1988[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Vanha kunnon Mikki-Hiiri.png
Kannen piirtäjä ei tiedossa.
2: Vanha kunnon Mikki-Hiiri 1988 132 ISBN – Inducks
  • Mikki-Hiiri ja Kissa Kynsinen, s. 7.
  • Mikki-Hiiren seikkailut, s. 37.
  • Mikki-Hiiri ja hevosensa Luuskakoipi, s. 69, tarina Ted Osborne, piirrokset Floyd Gottfredson, tussaus Ted Thwaites. Tarinakoodi ZM 005.
  • (Mikki jääkauppiaana), s. 81, tarina Ted Osborne, piirrokset Floyd Gottfredson, tussaus Ted Thwaites. Tarinakoodi ZM 005.
  • (Mikki kaupan lähettinä), s. 93, tarina Ted Osborne, piirrokset Floyd Gottfredson, tussaus Ted Thwaites. Tarinakoodi ZM 005.
  • (Mikki maitomiehenä), s. 105, tarina Ted Osborne, piirrokset Floyd Gottfredson, tussaus Ted Thwaites. Tarinakoodi ZM 005.
  • (Viimeinkin onnistaa), s. 117, tarina Ted Osborne, piirrokset Floyd Gottfredson, tussaus Ted Thwaites. Tarinakoodi ZM 005.
Ei muita painoksia. Julkaistu Mikin 50-vuotispäivän kunniaksi.

1989[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Jose Carioca.png
Kannen piirtäjä Michel Nadorp.
3: Jose Carioca 1989 132 ISBN – Inducks
  • Katsellaan rilleitse, s. 5, piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 860099.
  • Paljastava painajainen, s. 12, piirrokset Eli Marcos M. Leon. Tarinakoodi B 860018.
  • Suuri kalamies, s. 16, piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 840155.
  • Vuoren voittaja, s. 19, tarina Arthur Faria Jr., piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 850062.
  • Vauhdin hurmaa, s. 26, piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 860026.
  • Kuntokurssi, s. 34, tarina Marcelo Aragão, piirrokset Eli Marcos M. Leon. Tarinakoodi B 860051.
  • Nättikylän ilmansaasteet, s. 44, piirrokset Luiz Carlos Natalino Ribeiro (?). Tarinakoodi B 850136.
  • Tulenarka haastattelu, s. 53, tarina Arthur Faria Jr., piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 860029.
  • Vauhdikas vierailija, s. 62, tarina Gérson L. B. Teixeira, piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 860028.
  • Kovaonninen, s. 73, tarina Arthur Faria Jr., piirrokset Roberto O. Fukue. Tarinakoodi B 850126.
  • Maailman ympäri 80 miljoonalla polkaisulla, s. 83, piirrokset Euclides K. Miyaura. Tarinakoodi B 850059.
  • Puhelin huiputtajat, s. 91, tarina Filadelfo Amato, piirrokset Luciano Gatto. Tarinakoodi I TL 1511-B.
  • Ruokalan saneeraus, s. 117, tarina Bob Langhans, piirrokset Jaime Diaz Studio. Tarinakoodi S 81209.
Ei muita painoksia.

1990[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Karhukopla vaarallisilla vesillä.png
Kannen piirtäjä Josep Tello Gonzalez.
4: Karhukopla vaarallisilla vesillä 1990 132 ISBN – Inducks
Ei muita painoksia.

1991[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
Tke005.jpg
Kannen piirtäjä Tello Art.
5: Tupu, Hupu, Lupu – Hiljaa mäessä! 1991 132 ISBN – Inducks
Ei muita painoksia.

1992[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Olympiakuume.png
Kannen piirtäjä ei tiedossa.
6: Olympiakuume 1992 256 ISBN 951-875-348-2 Inducks
Ei muita painoksia. Vain yksi, vuoden 1988 kesäolympialaisten kunniaksi piirretty tarina.

1993[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Kesäleski.png
Kannen piirtäjä Daniel Branca.
7: Kesäleski 1993 256 ISBN 951-875-494-2 Inducks
Ei muita painoksia. Liitteenä kolmiulotteinen Ankronikka-sarjakuva Hyppypapujen hyökyaalto ja 3D-lasit.

1994[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Vanhassa vara parempi.png
Kannen piirtäjä Flemming Andersen.
8: Vanhassa vara parempi 1994 256 ISBN 951-875-685-6 Inducks
Ei muita painoksia.

1998[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Kalin kynsi.png
Kannen piirtäjä Kari Korhonen.
9: Kalin kynsi 1998 330 ISBN 951-32-0425-1 Inducks
  • Romano Scarpa – perinteen jatkaja ja uuden luoja, s. 4, Pekka Tuliaran artikkeli. Tarinakoodi Qfi/AATX 1998A.
  • Kalin kynsi, s. 9, tarina ja piirrokset Romano Scarpa, tussaus Luciano Gatto. Tarinakoodi I TL 183-AP.
  • Mustan aaveen arvoitus, s. 58, tarina Guido Martina, piirrokset Romano Scarpa. Tarinakoodi I TL 116-AP.
  • Mikki ja neljäs ulottuvuus, s. 135, tarina ja piirrokset Romano Scarpa, tussaus Rodolfo Cimino. Tarinakoodi I TL 206-AP.
  • Kuningatar Kalhoan ikuinen tuli, s. 206, tarina ja piirrokset Romano Scarpa. Tarinakoodi I TL 303-AP.
  • Mikki Hiiri ja irokeesikaulanauha, s. 269, tarina ja piirrokset Romano Scarpa. Tarinakoodi I TL 230-AP.
Ei muita painoksia. Liitteenä kaksipuolinen juliste.

1999[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Viitan varjo.png
Kannen piirtäjä Kari Korhonen.
10: Viitan varjo 1999 256 ISBN 951-32-0694-7 Inducks
  • Taikaviitta – saapasmaan suosittu supersankari, s. 4, Pekka Tuliaran artikkeli. Tarinakoodi Qfi/AATX 1999A.
  • Akun hahmonvaihdos, s. 11, juoni Elisa Penna, käsikirjoitus Guido Martina, piirrokset Giovan Battista Carpi. Tarinakoodi I TL 706-AP.
  • Taikaviitta vauhdissa, s. 70, tarina Guido Martina, piirrokset Romano Scarpa, tussaus Giorgio Cavazzano. Tarinakoodi I TL 743-AP.
  • Tunnussana: Ryöstö, s. 129, tarina Guido Martina, piirrokset Massimo De Vita. Tarinakoodi I TL 1167-AP.
  • Ajatuskello, s. 194, tarina Guido Martina, piirrokset Massimo De Vita. Tarinakoodi I TL 1016-AP.
Ei muita painoksia. Liitteenä neljä Taikaviitta-aiheista postikorttia.

2000[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kansi Numero Ilmestynyt Sivuja Tunniste Inducks
AATK Ruotsalaiset tulitikut.png
Kannen piirtäjä Kari Korhonen.
11: Ruotsalaiset tulitikut 2000 324 ISBN 951-32-0961-X Inducks
Ei muita painoksia. Liitteenä neljä taskukirjan tarinoihin liittyvää postikorttia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]