Luís Pereira

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Luís Pereira (oikealla)

Luís Edmundo Pereira (s. 21. kesäkuuta 1949 Juazeiro, Bahian osavaltio) on brasilialainen entinen jalkapalloilija.

Luís Pereira oli yksi 1970-luvun "Pelén-jälkeisen" Brasilian menestyneimpiä pelaajia luoden uraa kotimaansa lisäksi myös Espanjassa. Taitava puolustaja lukeutuu sekä Palmeirasin että Atlético Madridin seuralegendojen joukkoon. Hänen ensimmäinen ammattilaisseuransa oli brasilialainen São Bento, josta hän siirtyi vuonna 1968 sãopaulolaisen suurseuran Palmeirasin riveihin. Täällä Pereira voitti kaksi São Paolon osavaltiomestaruutta (1972 ja 1974) ja kaksi Brasilian mestaruutta (1972 ja 1973). Vuonna 1975 tähtipelaajan statuksen kotimaassaan saavuttanut Pereira siirtyi Espanjan pääsarjan Atlético Madridiin, jossa hän pelasi kaikkiaan viisi kautta (143 ottelua, 14 maalia). Espanjan kausien huipentumia olivat Espanjan cupin voitto vuonna 1976 ja liigamestaruus vuonna 1977. Pereira palasi takaisin Brasiliaan vuonna 1980, jossa hän oli edelleen huippuseurojen tavoittelema. 1980-luvulla hän pelasi muun muassa Rio de Janeiron ylpeydessä Flamengossa, Corinthiansissa sekä vanhassa tutussa Palmeirasissa. Lopettamisensa jälkeen Pereira on toiminut useamman brasiliaisseuran valmentajana sekä Atléticon kykyjenetsijänä. Madridilaisseura on nimittänyt Pereiran myös B-joukkueensa kunniapresidentiksi.[1]

Pereira pelasi kaikkiaan 36 maaottelua Brasilian paidassa tehden yhden maalin. Hän edusti maataan vuoden 1974 MM-turnauksessa, jossa Brasilia sijoittui neljänneksi.

Pereiran mieluisin pelipaikka oli liberon tontti. Hänet muistetaan taitavana kahdensuunnan pelaajana, joka käynnisti hyökkäyksiä tarkoilla syötöillään, mutta joka onnistui myös pitämään vastustajan kärkipelaajat tiukasti pihdeissään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Atlético de Madrid will start league play in Málaga clubatleticomadrid.com (luettu 6. lokakuuta 2009)
Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.