Linus Roache

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Linus Roache
Henkilötiedot
Syntynyt1. helmikuuta 1964 (ikä 60)
Manchester, Englanti
Näyttelijä
Aktiivisena 1975-
Merkittävät roolit Isä Greg Pilkington (Priest)
Purifier (Riddickin aikakirjat)
Thomas Wayne (Batman Begins)
Kuningas Ecbert (Viikingit)
Palkinnot

Evening Standard British Film Award 2002
Golden Satellite Award 2003

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Linus Roache (s. 1. helmikuuta 1964 Manchester, Englanti) on brittiläinen elokuva- ja televisionäyttelijä. Hän aloitti esiintymisen jo 11-vuotiaana esittäessään nuorta Barlowia TV-sarjassa Coronation Street. Vuotta myöhemmin hän esitti ruttoon sairastunutta poikaa TV-sarjassa Merilinja. Tämän jälkeen hänellä oli useita pieniä sivurooleja eri TV-sarjoissa kunnes vuonna 1994 hänet valittiin pääosan esittäjäksi elokuvaan Priest. Vuosina 2008–2010 hänellä oli syyttäjä Michael Cutterin rooli TV-sarjassa Kova laki. Tämän jälkeen hän palasi Coronation Streetille Lawrence Cunninghamin roolissa neljän jakson verran.

Vuosina 2011 ja 2012 Roache esitti jälleen syyttäjä Cutterin roolia Kovan lain spinoff-sarjassa Kova laki: Erikoisyksikkö. Vuosina 2014–2017 hän esitti kuningas Echebertiä TV-sarjassa Viikingit kaikkiaan 33 jaksossa.

Yksityiselämä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Roachen vanhemmat olivat näyttelijä William Roache ja Anna Cropper. He erosivat vuonna 1974, ja William Roache avioitui uudelleen Sara McEwan Mottramin kanssa. Roache on ollut avioliitossa englantilaisen näyttelijätär Rosalind Bennettin kanssa tammikuusta 2003 lähtien.

Roache on vegaani ja Priestin kuvausten jälkeen hän oleskeli 18 kuukautta Intiassa, jossa hän tutustui muun muassa meditaatioon.

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.