Coronation Street

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Coronation Street
Ohjelman vuonna 2002 käyttöön otettu alku
Ohjelman vuonna 2002 käyttöön otettu alku
Tyyli saippuaooppera
Kestoaika 22 min
Luoja(t) Tony Warren
Pääosissa William Roache
Eileen Derbyshire
Barbara Knox
Betty Driver
Anne Kirkbride
(pisimpään olleet)
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Verkko ITV1 (Britanniassa)
Esitetty 9. joulukuuta, 1960 –
Jaksoja 7367 (24. kesäkuuta, 2010)
Aiheesta muualla
IMDb

Coronation Street on Ison-Britannian pisimpään jatkunut saippuasarja ja maan katsotuin televisio-ohjelma. Sarjan loi Tony Warren ja ensimmäinen jakso esitettiin 9. joulukuuta 1960 ITV1-kanavalla, jossa se jatkuu edelleen. Ohjelman tuottaa Granada Television, joka on ITV1:n edustus Luoteis-Englannissa, ja sarjaa näytettiin aluksi vain siellä. Koko maassa sitä alettiin esittää toukokuussa 1961.

Coronation Streetin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliselle kadulle kuvitteellisessa kaupungissa nimeltä 'Weatherfield', joka sijaitsee Salfordissa. Ohjelman pääkilpailijat ovat BBC1:n saippuaooppera EastEnders ja ITV4:n Emmerdale.

Ohjelman tunnusmusiikki soitetaan vaskipuhaltimella ja sen teki alun perin Eric Spear. Musiikkia on muutettu vain vähän vuosien saatossa.

Granada ja ITV:n johtajat sekä muut ohjelmaa levittävät tahot mukaan lukien Guinnesin ennätystenkirja ovat sanoneet Coronation Streetia maailman pisimpään jatkuneeksi saippuaoopperaksi. Heinäkuussa 2009 Google kuvasi Coronation Streetin ja lisäsi sen karttapalveluunsaselvennä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]