Coronation Street

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Coronation Street
Ohjelman vuonna 2002 käyttöön otettu alku
Ohjelman vuonna 2002 käyttöön otettu alku
Tyyli saippuaooppera
Kestoaika à 22 min
Luoja(t) Tony Warren
Pääosissa William Roache
Eileen Derbyshire
Barbara Knox
Betty Driver
Anne Kirkbride
(pisimpään olleet)
Alkuperämaa Yhdistynyt kuningaskunta
Verkko ITV1 (Britanniassa)
Yle TV1
Esitetty 9. joulukuuta, 1960 –
Jaksoja 7367 (24. kesäkuuta, 2010)
Aiheesta muualla
IMDb

Coronation Street on Ison-Britannian pisimpään jatkunut saippuasarja ja maan katsotuin televisio-ohjelma. Sarjan loi Tony Warren ja ensimmäinen jakso esitettiin 9. joulukuuta 1960 ITV1-kanavalla, jossa se jatkuu edelleen. Ohjelman tuottaa Granada Television, joka on ITV1:n edustus Luoteis-Englannissa, ja sarjaa näytettiin aluksi vain siellä. Koko maassa sitä alettiin esittää toukokuussa 1961.

Coronation Streetin tapahtumat sijoittuvat kuvitteelliselle kadulle kuvitteellisessa kaupungissa nimeltä 'Weatherfield', joka sijaitsee Salfordissa. Ohjelman pääkilpailijat ovat BBC1:n saippuaooppera EastEnders ja ITV4:n Emmerdale.

Ohjelman tunnusmusiikki soitetaan vaskipuhaltimella ja sen teki alun perin Eric Spear. Musiikkia on muutettu vain vähän vuosien saatossa.

Granada ja ITV:n johtajat sekä muut ohjelmaa levittävät tahot mukaan lukien Guinnesin ennätystenkirja ovat sanoneet Coronation Streetia maailman pisimpään jatkuneeksi saippuaoopperaksi. Heinäkuussa 2009 Google kuvasi Coronation Streetin ja lisäsi sen karttapalveluunsaselvennä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]