Kolmisoppi (Kuopio)

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kolmisoppi
Kaupunki Kuopio
Kaupunginosa nro 30
Lähialueet Neulaniemi, Neulamäki, Savilahti, Särkiniemi, Levänen, Neulalampi[1]
Suomen Ladun paikallisyhdistys Puijon Ladun ylläpitämä Pilpan maja sijaitsee Kuopion Kolmisopen kaupunginosassa Kallaveden Pilpanlahden rannalla.

Kolmisoppi on Kuopion 30. kaupunginosa noin seitsemän kilometriä keskustasta etelään. Kaupunginosan itäraja kulkee osaksi valtatiellä 5. Alue on saanut nimensä siellä sijaitsevasta samannimisestä järvestä. Alueella on myös pienempi Pilpanlampi. Naapurikaupunginosia ovat Neulaniemi, Neulamäki ja Savilahti pohjoisessa, Särkiniemi ja Levänen idässä sekä Neulalampi etelässä. Lännessä kaupunginosa rajautuu Kallaveden Pilpanlahteen. [1]

Kolmisopen pohjoisosissa osaksi sijaitseva Kolmisoppi-Neulamäen suojelualue on noin 200 hehtaarin kokoinen. Kolmisopessa sijaitsee myös Kolmisopen ryhmäpuutarha ja Pilpan maja. Kaupunginosan etelärajalla Kolmisopenrannassa on mökkiasutusta.[1]

Kolmisoppi on antanut nimensä lähistöllä, mutta Neulalammen kaupunginosan puolella sijaitsevalle yritysalueelle. Yritysalueella sijaitsee esimerkiksi Kauppakeskus Kolmisoppi.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c Kuopion karttapalvelu (Aluejaot-kohdasta tehdään valinta Kaupunginosat) Kuopion kaupunki, kuopio.fi. Viitattu 13.8.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]