Kodin1

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Kodin Ykkönen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kodin 1:n logo
Kodin Ykkösen logo
Helsingin Kaisaniemen Kodin1 vuonna 2009.

Kodin1 (aiemmin Kodin Ykkönen) on myynniltään Suomen suurin kodin ja sisustamisen tuotteita myyvä tavarataloketjulähde?. Sen myyntiartikkeleihin kuuluvat sisustukseen, remontointiin, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyviä tuotteita.

Suomessa toimii yhdeksän Kodin1:stä. Ensimmäinen niistä avattiin Turun Länsikeskukseen vuonna 1991 nimellä Kodin Maailma. Hieman myöhemmin Anttila osti Kodin Maailman ja tavarataloja ihmiset alkoivat kutsua virheellisesti Kodin Anttilaksi, koska logossa ei huomattu ykköstä. Ensimmäinen Anttila-tunnuksella varustettu Kodin Ykkönen avattiin Vantaan Varistoon vuonna 1992. Nykyisin Kodin Ykkönen esiintyy useimmiten ilman Anttila-tunnusta, mutta Anttila-tunnus on säilynyt puhekielessä tavaratalojen nimessä.

Vuonna 2012 Helsingissä avattiin Kaisaniemen tavaratalo uudistetuissa tiloissa vanhalla paikallaan sekä Ruoholahteen tuli uusi tavaratalo, joka jäi kuitenkin lyhytikäiseksi.

Vuonna 2013 toimi kaksitoista Kodin1-tavarataloa yhdeksällä paikkakunnalla. Vuonna 2014 Kesko ilmoitti sulkevansa Helsingin Ruoholahden, Kuopion Kolmisopin, Lappeenrannan ja Tampereen Lielahden Kodin Ykköset ja vähentävänsä sitä myötä noin 200 työntekijää.[1] Lielahden tavaratalo avattiin kuitenkin uudelleen joulukuussa 2015.[2]

Kodin1 on itsenäinen tavarataloketju, joka kuuluu Anttila Oy:öön. Anttila Oy:n omisti 16. maaliskuuta 2015 asti Kesko.

16. maaliskuuta 2015 Kesko ilmoitti myyneensä Anttila Oy:n 4K INVEST -nimiselle pääomasijoittajalle. Kauppa käsitti 23 Anttila- ja kahdeksan Kodin1-tavarataloa, kaksi verkkokauppaa (NetAnttila ja Kodin1.com), Viron ja Latvian tytäryhtiöt sekä keskustoiminnot. Kauppahinta oli miljoona euroa. 4K INVEST on yritysten uudelleenjärjestelyihin erikoistunut Luxemburgiin rekisteröity pääomasijoitusrahasto, jota johdetaan Saksasta.[3][4]

Kesäkuussa 2016 Anttila ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut Kodin1-tavarataloissa.[5]

Kodin Ykköset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]