Kodin Ykkönen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kodin Ykkösen logo
Helsingin Kaisaniemen Kodin Ykkönen vuonna 2009.

Kodin Ykkönen on myynniltään Suomen suurin kodin ja sisustamisen tuotteita myyvä tavarataloketjulähde?. Sen myyntiartikkeleihin kuuluvat sisustukseen, remontointiin, asumiseen ja vapaa-aikaan liittyviä tuotteita.

Suomessa toimii yhdeksän Kodin Ykköstä. Ensimmäinen niistä avattiin Turun Länsikeskukseen vuonna 1991 nimellä Kodin Maailma. Hieman myöhemmin Anttila osti Kodin Maailman ja tavarataloja ihmiset alkoivat kutsua virheellisesti Kodin Anttilaksi, koska logossa ei huomattu ykköstä. Ensimmäinen Anttila-tunnuksella varustettu Kodin Ykkönen avattiin Vantaan Varistoon vuonna 1992. Nykyisin Kodin Ykkönen esiintyy useimmiten ilman Anttila-tunnusta, mutta Anttila-tunnus on säilynyt puhekielessä tavaratalojen nimessä.

Vuonna 2012 Helsingissä avattiin Kaisaniemen tavaratalo uudistetuissa tiloissa vanhalla paikallaan sekä Ruoholahteen tuli uusi tavaratalo, joka jäi kuitenkin lyhytikäiseksi.

Vuonna 2013 toimi kaksitoista Kodin Ykkönen -tavarataloa yhdeksällä paikkakunnalla. Vuonna 2014 Kesko ilmoitti sulkevansa Helsingin Ruoholahden, Kuopion Kolmisopin, Lappeenrannan ja Tampereen Lielahden Kodin Ykköset ja vähentävänsä sitä myötä noin 200 työntekijää.[1]

Kodin Ykkönen on itsenäinen tavarataloketju, joka kuuluu Anttila Oy:öön. Anttila Oy:n omisti 16. maaliskuuta 2015 asti Kesko.

16. maaliskuuta 2015 Kesko ilmoitti myyneensä Anttila Oy:n 4K INVEST -nimiselle pääomasijoittajalle. Kauppa käsitti 23 Anttila- ja kahdeksan Kodin1-tavarataloa, kaksi verkkokauppaa (NetAnttila ja Kodin1.com), Viron ja Latvian tytäryhtiöt sekä keskustoiminnot. Kauppahinta oli miljoona euroa. 4K INVEST on yritysten uudelleenjärjestelyihin erikoistunut Luxemburgiin rekisteröity pääomasijoitusrahasto, jota johdetaan Saksasta.[2][3]

Kodin Ykköset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]