Keskustelu wikiprojektista:Wiki Loves Monuments

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ohjeet[muokkaa wikitekstiä]

Ohjeita pitäisi täydentää. Nyt on esim. linkkejä maakunnallisille sivuille, joissa alueita ja kohteita tunteva voi heti nähdä täydennystarpeita, mutta sivuilla lukee että botti päivittää, älä muokkaa. Vasta kysymällä (esim. Keskustelu wikiprojektista:Wiki Loves Monuments/Varsinais-Suomi) selviää missä olevia ja mitä tietoja muokkaamalla täydennyksiä voi päästä tekemään. Tämä olisi hyvä kertoa jo lähtösivuilla EDIT: niin kuin näkyy kerrotunklin ja / tai esim. noilla maakunnallisilla alasivuilla. Kutakin aluetta ja sen kohteita tuntevat muokkaajat voisivat silloin helposti täydentää tietoja. Toisaalta kun esim. kuntatieto näyttää puuttuvan monista kohteista, niin herää kysymys, eikö kuntatieto sisälly jo Museoviraston omiin tietokantoihin, jolloin voisi katsoa, onnistuisiko sen viemään näistä tietokannoista massa-ajona. Kun en tunne käytössä olevaa tekniikkaa ja tietokantoja, niin en kuitenkaan osaa sanoa, onnistuisiko tämä. --Urjanhai (keskustelu) 9. heinäkuuta 2017 kello 10.56 (EEST)

Korjaus: Alempana tällä sivulla linkit noihin ohjeisiin olivatkin, mutta kun ainakin noihin maakuntasivuihin voi päätyä muutakin kautta (en nyt enää muyista, mistä olen niihin päätynyt eri kerroilla), niin niistä näiden ohjeiden olemassaolo ei selviä.--Urjanhai (keskustelu) 9. heinäkuuta 2017 kello 10.59 (EEST)

Tyhjät kunnat[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin äsken, että luetteloissa oli vielä muutama kunta jososa ei ollut listoissa yhtäkään kohdetta. Esimerkiksi Pirkkala, niin näistä voisi ilmoittaa. Yleensä nämä johtuvat siitä, että Wikidatasta puuttuu jokin listan tekevän haun kannalta olleellinen tieto, niin tiedetään korjailla.--Zache (keskustelu) 1. syyskuuta 2017 kello 11.12 (EEST)

Ainakin museoviraston rky-sivustolla on kuntahaku, joten sieltä pystyy tekemään tsekkauksia.--Urjanhai (keskustelu) 3. syyskuuta 2017 kello 22.43 (EEST)

Kuvien linkityksiä[muokkaa wikitekstiä]

Tein luettelon ladatuista kuvista, wikidatakohteista joihin ne on liitetty sekä wikidatakohteisiin liitetyistä artikkeleista ja niiden kuvista. Noiden avulla on suhteellisen helppo löytää kuvattomia artikkeleita joista on ladattu kuvia. Myös commonsin luokitusten lisäily olisi tärkeää tehdä.

--Zache (keskustelu) 3. syyskuuta 2017 kello 21.13 (EEST)

Kysymys[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelu käyttäjästä:Juha Markku -kyykaarme (keskustelu) 14. syyskuuta 2017 kello 19.50 (EEST)

Vastasin ja kiitos vinkkauksesta. --Zache (keskustelu) 14. syyskuuta 2017 kello 20.24 (EEST)

Armonkallion talo[muokkaa wikitekstiä]

@Stryn, Aulis Eskola: Tästä olisi kiva saada kuvia. Talo kuuluu RKY-alueeseen joten se on WLM kohde myös. Ei kuulu ja sitä ei ole suojeltu, koska sehän se juttu nimenomaan tässä on siinä, että sen voi nyt nopeasti toimittaessa purkaa. :

--Zache (keskustelu) 27. syyskuuta 2017 kello 12.54 (EEST)