Keskustelu:Roihuvuori

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Olen tätä artikkelia väsännyt jo liiankin kauan yksin. Pitäisi päästä jo tekemään muuta. Muiden mielipiteitä ja ehdotuksia kaivataan. Tarkoituksena on ollut luoda jonkin näköinen malli siitä mitä kaupunginosa artikkeli voisi olla? Punaisiakin kohtia löytyy vielä. Kielenhuolto apua myös kaivattaisiin. Työstän parhaillani karttaa matka-ajoista eripuolille kaupunkia. --O-VMikkelä 13.11.2006 kello 21.52 (UTC)

Tein pieniä korjauksia esim. wikilinkkien ja vastaavien suhteen. Päällisin puolin artikkeli näyttäisi kaipaavan juuri sitä pientä viilausta. Lähdemerkinnät olivat ainakin kunnossa. Pysäkkiaikataulujen tarpeellisuus on vähän kyseenalainen. --Velma 15. marraskuuta 2006 kello 16.24 (UTC)
Onhan ne pysäkkiaikataulut vähän turhia, mutta en voi oikein poistaa kun yksi roihuvuorelainen eläkeläinen kertoi käyttävänsä sivua avaussivuna pysäkkitietoihin ja Roihuvuoriseuran sivuille vievien linkien takia. Muutoinkin setä tuntui olevan suuri wikipedian ystävä.--O-VMikkelä 1. joulukuuta 2006 klo 17.24 (UTC)

Ja vielä pienenä tarkennuksena etten ole Roihuvuoriseuran aktiivi. Kun sitäkin toisaalla kysyyttiin. Vaikka eikai sillä väliä. --O-VMikkelä 1. joulukuuta 2006 klo 17.25 (UTC)

Minusta artikkeli kaipaisi vielä joitain lisätietoja, esim. roihuvuorelaisten koulutuksesta yms. --Green Bonsai 18. marraskuuta 2006 kello 08.13 (UTC)
Ongelmana on ettei kaupunki tilastoi osa-alue tasolla esim. koulutusasteita tai työttömyysprosenttia. Herttoniemen peruspiirin tasolla tiedot kyllä löytyvät. Herttoniemen peruspiiriin kuuluu Roihuvuoren lisäksi Tammisalo, Herttoniemenranta ja Länsi-Herttoniemi, joten tiedot eivät hirveästi kerro Roihuvuoresta.--O-VMikkelä 20. marraskuuta 2006 klo 12.54 (UTC)
Itse asiassa noita tilastoja löytyy ihan osa-aluetasolla: http://www.aluesarjat.fi/. Sieltä ilmenee esimerkiksi Roihuvuoren työttömyysprosentti on 12,1 ja Herttoniemen peruspiirin 10,6. --MFantti 20. marraskuuta 2006 kello 17.52 (UTC)
Kiitti paljon, en vain osannut kattoa oikeasta paikasta. --O-VMikkelä 20. marraskuuta 2006 klo 20.10 (UTC)
Koulutuksesta, verotettavista tuloista ja työttömyysasteesta on nyt kirjoitettu. --O-VMikkelä 1. joulukuuta 2006 klo 17.07 (UTC)
Myös nähtävyyksistä voisi kirjoittaa jotain myös artikkeliin, niin etteivät vain olisi listana. Juttua mm. kirjaston lakkautusuhasta ja japanilaisesta puutarhasta. --Olimar 19. marraskuuta 2006 kello 17.07 (UTC)
Kirjaston lakkauttaminen ei käsittääkseni ole tällä hetkellä ajankohtainen.--O-VMikkelä 20.11.2006 kello 13.49 (UTC)
Ei juu enää ole. Mutta jos kirjastosta kirjoittaa, niin siitäkin oli joskus puhetta. --Olimar 20. marraskuuta 2006 kello 15.21 (UTC)
Laitoin nähtävyyksistä eripuolelle itse tekstiin. Jätin kuitenkin luettelon jäljelle.--O-VMikkelä 5. joulukuuta 2006 kello 19.32 (UTC)
Olen valmis kannattamaan tällaisenaan. En ole ainakaan muita yhtä hienoja kaupunginosa-artikkeleita nähnyt täällä. --Nikita 1. joulukuuta 2006 kello 17.19 (UTC)

Alkaa alla valmista tavaraa suositeltavaksi. --Trainthh 4. joulukuuta 2006 kello 22.32 (UTC)

Kuvien asettelu[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa pitäisi olla aluksi teksti, joka määrittelee sanan. Ei tuollaista massiivista kuvaa. Vaikka se ehkä onkin ihan nätti kuva, ei toi kyllä hirveästi Roihuvuorta kuvaa. Ymmärtäisin, jos kyseessä olisi ilmakuva Roihuvuoresta tai muuten jokin kuva josta näkisi Roihuvuoren melkein kokonaan, mutta joku pieni puisto.. Nyt näytölle ei mahdu paljoa muuta kuin tuo kuva ilman vieritystä. Olisi huomattavasti käyttäjäystävällisempää, jos sen kuvan voisi tunkea jonnekkin alemmas, niin se latautuisi sillä aikaa kun lukee tekstiä. Niitä kaikkia kuvia Roihuvuoresta ei ole pakko tunkea tähän artikkeliin. Tai ne voi liittää <gallery>-määrittelyllä jonnekkin tekstin loppuun tai ehkä vielä parempi olisi siirtää kaikki gdfl ja pd kuvat commonsiin ja linkata sinne artikkelista. – linnea 23. toukokuuta 2005 kello 08:36:26 (UTC)</gallery>

Ilmakuvasta[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos kommentoinnista. Ilmakuva on tilauksessa, kunhan kaverini lähtee lentämään. Vaihtoehtona olimme ajatelleet piirtää jonkinmoisen karttan toisen kaverini kanssa.

O-VMikkelä

Kannattaneeko lentää? Kaupunkimittauksen karttapalvelusta löytyvät myös ilmakuvat. Ks. esim. osoite http://ptp.hel.fi Lahtiol 24. huhtikuuta 2006 kello 14.46 (UTC)

Tunnetut henkilöt[muokkaa wikitekstiä]

Mikä on tavoitteena noiden 'kuuluisuuksien' listauksessa? Onhan Roihuvuoressa asunut tosi paljon muitakin tavalla tai toisella tunnettuja henkilöitä, joista jäänee historiaankin enemmän jälkiä kuin mainituista rap-artisteista. Kuinka pitkä asuminen riittää? Kuukausi? Vuosi? Kymmenen? -eli listalle voisi tuoda ainakin ns. varmasti tietämäni tapaukset:

  • poliitikko Kalevi Sorsa asui puolisonsa Irenen kanssa Roihuvuorentie 18:ssa ennen Sorsien Pariisin vuosia. Irene Sorsa taisi kuulua Roihuvuoren Sos.dem. ry:n perustajajäseniin huhtikuussa 1956.
  • Oy Yleisradio Ab:n pääjohtaja Sakari Kiuru asui Vuorenpeikontie 5:ssä perheineen 1960-luvulla ollessaan ilmeisesti tuolloin Kulutusosuuskuntien Keskusliitossa, joka pyöritti E-instituuttia.
  • samassa talossa asui Helsingin entinen apulaiskaupunginjohtaja Anna-Liisa Hyvönen samoihin aikoihin
  • muusikko Pave Maijanen pyöri vuosikaudet Roihuvuoressa (Vuorenpeikontie 3?)
  • mainosmies ja muusikko J. Karjalainen vietti lapsuusvuotensa Roihuvuoressa 1960-luvulla, mistä vihjaa pikkuisen hänen yhtyeensä Verinen mies -kappale
  • pankkirosvo "Volvo" Markkanen eleli rauhallisesti Vuorenpeikontie 3:ssa perheineen 1990-luvulla

Lahtiol 20. huhtikuuta 2006 kello 17.03 (UTC)

Kuuluisuuksien listaaminen näkyy jatkuvasti innostavan päivittäjiä. Näissähän on se ongelma, että lähdeviitteiden merkitseminen on puutteellista. Jos joku muusikko on toistuvasti nähty Vuorenpeikontiellä, asuiko hän todella siellä vai kävikö vain bänditreeneissä Vuorenpeikon koulun nuorisotilassa? Oliko kirjailija kirjoilla siellä missä näytti asustavan pitempiäkin jaksoja kerrallaan? Mielenkiintoinen oli tuo ilmestynyt tieto Esa-Pekka Salosesta. Mistähän se tieto on peräisin? Kun nimittäin olen joskus jollekin kertonut, että tuokin kaveri asui skidinä Roihiksessa, ja on silloin joskus leikitty kimpassa, niin aina on valehtelijaksi syytetty.Lahtiol 4. heinäkuuta 2008 kello 21.41 (UTC)

Lähteettömän tiedon voi surutta poistaa artikkelista. --Jaakonam 4. heinäkuuta 2008 kello 21.45 (UTC)
Tieto Salosesta on Helsingin sanomien kulttuuriosaston artikkelista 28. tai 29.6.2008 "50 vuotta täyttävä Esa-Pekka Salonen ei mahdu yhteen rooliin". Netissä oleva artikkeli on valitettavasti lyhennelmä ja siitä tieto puuttuu.--O-V Mikkelä 5. heinäkuuta 2008 kello 08.54 (UTC)

Moikka! Onko teillä tietoa kuka oli kyseinen Maria Hammarén tai Maria Johansson? Roihuvuoren Tuhkimontiellä on ainakin puisto, joka on nimetty hänen mukaansa. Teinkin artikkelin puistosta Maria Hammarénin mäki. Siellä on joku laatta olemassa kivessä, että olisikohan siinä lisätietoa tästä. --Aadesig 6. heinäkuuta 2008 kello 13.17 (UTC)

Viittaus Helsinki Alueittain -julkaisuun?[muokkaa wikitekstiä]

Helsingin kaupungin tietokeskus julkaisee säännöllisin väliajoin kaikki peruspiirit kattavaa Helsinki alueittain -nimistä julkaisua, jonka verkkoversio on http://www.hel2.fi/tietokeskus/julkaisut/pdf/06_01_20_AlueittainJulkaisu.pdf - siis tuorein eksemplaari. Tätä käytin päivittäessäni sivulla olleita vanhentuneita tilastolukuja. Jos sivulla olisi linkki tuonne, niin löytyisi muitakin alueellisia tietoja näppärästi. Lahtiol 24. huhtikuuta 2006 kello 14.33 (UTC)

Nimityksistä[muokkaa wikitekstiä]

Meillä päin Kontulassa Roihuvuori tunnetaan kyllä nimellä Roihikka eikä Roihika. Vai onko tuolla kauheasti väliä loppupeleissä? 88.114.50.200 8. huhtikuuta 2007 kello 15.41 (UTC)

Linnuista[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko havaintoja tänne lisätä, siltä osin vain, että mitä on tavattu Roihuvuoressa (jos myös Porolahti lasketaan Roihuvuoreen).? Itse olen havainnut vuonna 2008: Silkkiuikku, Varis, Kyhmyjoutsen, Sinisorsa, Telkkä, Nokikana, Valkoposkihanhi, Kalatiira, Västäräkki, Räkättirastas, Varpunen, Sinitiainen, Harakka, Talitiainen, Naakka, Kurki, Sepelkyyhky, Kottarainen, Fasaani, Harmaalokki, Merilokki, Haapana, Meriharakka, Isokoskelo, Naurulokki ja Selkälokki. --Aadesig 21. kesäkuuta 2008 kello 06.11 (UTC)

No lisään nyt, ja poistakaa sitten, jos ei ole oleellista alueen tietojen kannalta.--Aadesig 21. kesäkuuta 2008 kello 06.14 (UTC)

Ilmastosta[muokkaa wikitekstiä]

Tossa kuun alkupuolella rupesin arkistoimaan tilastoja tästä Roihuvuoren ilmastosta, olisikohan tästä tulevaisuudessa hyötyä tähän artikkeliin tilastojen muodossa? Vai luokitellaanko tämä Uutta tutkimusta -maininnan alaisuuteen? URL: http://20.fi/1333 --Aadesig 17. elokuuta 2008 kello 13.03 (EEST)

Olisiko aluksi pelkkä linkki tietoa Roihuvuoren säästä (lämpötilat, sademäärät jne. x.8.2008 alkaen). Sitten kun on vuosi mennyt niin voisi laajentaa eli oma otsikko ja verrata siellä esim. sademääriä Kaisaniemen ja Helsinki-Vantaan lentokentän vastaaviin tuloksiin. Onko sääasemasi muuten automaattinen?--O-V Mikkelä 17. elokuuta 2008 kello 14.41 (EEST)
Siis tulokset pitää kirjata ylös siitä, että ei ole sellaista automaatiota tässä, jossa saisi suoraan tulokset Internettiin. Joo samoilla linjoilla olen tuossa kanssasi, että vasta tulevaisuudessa voisi hyödyntää tätä sitten, kiitos. --Aadesig 18. elokuuta 2008 kello 18.28 (EEST)
Roihuvuorella on korkeintaan oma mikroilmasto. Mielestäni omiin mittauksiin perustuvat havainnot eivät oikein kuulu Wikipediaan koska se on nimenomaan tutkimusta ja uutta sellaista koska tietoja ei ole julkaistu missään luotettavassa lähteessä. Jos haluat tarjota itse "hankittuja" tietoja Roihuvuoren säästä niin joku muu sivusto on varmasti siihen parempi. --Harriv 18. elokuuta 2008 kello 18.30 (EEST)
Mikroilmasto on varmaan enemmän puutarhureille suunnattu. Itse luokittelen mittaukseni yleiseksi alueen säähavainnoksi, joka on n. 30 m kork./AMSL mittaus ilman tuuli-, sade- ja valoesteitä. Toisaalta "luotettavuutta" lähteeseen tuo tilastoon liitetty ennuste mikä on myös Internetissä norjalaisten taholta. yr.no Weather forecasts on yr.no are based on data provided by Norwegian Meteorological Institute and its international partner institutions such as European Centre for Medium-Range Weather Forecasts (ECMWF) and European Organisation for the Exploitation of Meteorological Satellites (EUMETSAT). Toisaalta sään ilmoittaminen on aina "uutta", eikä sitä mielestäni voida aina joka asiaan wikipediassa soveltaa. Mielestäni, yhtälailla maaperä, vesistö ja ilmasto ovat merkittäviä alueen maantieteellisten tietojen kannalta. Toinen asia olisi, jos tähän jotain yleistä Suomen säätä oltaisiin liittämässä. --Aadesig 22. elokuuta 2008 kello 20.47 (EEST)
Ylipäätään, mitä Suomessa on kertomisen arvoista löytyy luonnosta ja juuri sitä Roihuvuoressa on.--Aadesig 22. elokuuta 2008 kello 22.12 (EEST)
Käsittääkseni Roihuvuori ei kuitenkaan muodosta mitään ympäristöstään (=Suomi) poikkeavaa saareketta ilmaston tai luonnon puolesta. --Harriv 23. elokuuta 2008 kello 12.40 (EEST)
Ympäristö ja luonto olisi näinollen täsmällisemmin tuotu esille - miten vaan. Onhan muutkin tilastot juuri Roihuvuorta koskien tuotu esille artikkelissa. --Aadesig 29. elokuuta 2008 kello 12.41 (EEST)
Ehkä tulevaisuudessa voisi tehdä otsikon Luonto alle: Maaperä, vesistö, puut ja kasvit, ilmasto, eläimet, suojelu... -osioita mahdollisesti? --Aadesig 29. elokuuta 2008 kello 12.45 (EEST)