Keskustelu:Nainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voi mama, mikä määritelmä "...toinen sukupuolista" ja "naiset ovat keskimääärin miehiä pienikokoisempia..."...

Keskimäärin myös... - isommat rinnat - vähemmän karvoja - synnyttäneet miehiä useammin - painavat vähemmän - kauniimmat silmät - saavat vähemmän palkkaa - pukeutuvat hameeseen

..jne...

Tästä saa oikein hauskan artikkelin... ;)

Tehtävä jotakin!

--PV 13. maaliskuuta 2005 kello 23:59:46 (UTC)

Sukupuolen määrittelystä[muokkaa wikitekstiä]

Kyllä nykyisin on laajasti lääketieteen ja psykologian kentällä hyvkäsytty ajatus, että ihmisen sukupuoli-identiteetti koostuu monista eri osatekijöistä, joista yksi on biologinen sukupuoli (mikä sekään ei aina ole selvä, koska lapsia syntyy hermafrodiitteina). Muita sukupuoli-identiteetin osatekijöitä ovat mm. sosiaaliset ja kulttuurilliset tekijät ja subjektiivinen kokemus. Tämän takia lääketieteessä tehdään nimen omaan sukupuolen korjaus-leikkauksia, ei muutosleikkauksia. --Joonas 20. lokakuuta 2005 kello 22:55:16 (UTC)


Kuva ei realistinen[muokkaa wikitekstiä]

Kuvan naiselta puuttuu luonnollinen karvoitus. Naisesta pitäisi antaa realistinen kuva!

Hmm, Nasan avaruuteen lähettämän luotaimenkaan mukana ei lähtenyt kovin realistista kuvaa naisesta ufomiesten ihmeteltäväksi. Mitenkäs tuo karvoitus liittyy realismiin? Asia on kulttuuri- ja tapasidonnainen. Argus

matriarkaatin historiallisuus[muokkaa wikitekstiä]

Matriarkaattisten alkuiihmisyhteisöjen olettaminen saattaa olla myytti. Tämä väite kaipaisi ainakin lähdeviitteitä. Voisi myös erottaa matrilineaarisuuden ja matriarkaatin käsitteet toisistaan. MarjaO

Miesten ja naisten määrällinen ero.[muokkaa wikitekstiä]

Muokkailin hieman artikkelin alkua, jossa suoraan väitettiin naisia olevan enemmän kuin miehiä. Tilannehan ei pidä paikkaansa. Suomessa toki asia on, kuten väitettiin, mutta..

No en kuitenkaan osannut liittää tekstiini lähteitä, joten jos joku viitsisi lisätä tämän lähteisiin: https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/xx.html#People

Laitoin viitteen.--Teveten 22. helmikuuta 2007 kello 15.55 (UTC)

Minusta kuva on typerä.

Virhe?[muokkaa wikitekstiä]

"Japanissa ja Yhdysvalloissa on huomattu, että poikia ei elintason noustua synny enempää kuin poikia. Tämän muutoksen syytä ei toistaiseksi tiedetä."

Poikia ei enemmän kuin poikia? Mitäs tämä meinaa? Kumpien kuuluisi olla poikia ja kumpien tyttöjä?

Minä sen aikoinani kirjoitin. Piti olla:

"Japanissa ja Yhdysvalloissa on huomattu, että poikia ei elintason noustua synny enempää kuin tyttöjä. Tämän muutoksen syytä ei toistaiseksi tiedetä."

Toivoisin, että joku lisäisi artikkeliin tiedon, miksi Suomessa syntyvien sukupuolijakauma on epätasaisempi kuin kaikkialla maailmassa syntyvien. Jaalei (keskustelu) 14. heinäkuuta 2015 kello 08.07 (EEST)

Titanicin pelastusveneet[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa lukee: "Esimerkiksi Titanicin upotessa pelastusveneisiin, joita oli liian vähän, otettavat ihmiset valikoitiin myös sukupuolen perusteella: pelastusveneisiin otettiin vain naisia, tyttöjä ja alle 12-vuotiaita poikia." Tästä kyllä herää kysymys, että kun naiset ja lapset ovat pienempiä ja kevyempiä, eikö tämä ole vain tapa pelastaa enemmän ihmisiä? 80-100 kiloisia ja pitkiä ja leveitä miehiä olisi veneisiin mahtunut selvästikin lukumääräisesti vähemmän. --Hartz (keskustelu) 28. maaliskuuta 2018 kello 02.16 (EEST)