Kerry Dixon

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kerry Michael Dixon (s. 24. heinäkuuta 1961) on entinen englantilainen jalkapalloilija, joka pelasi muun muassa Chelseassa ja Englannin maajoukkueessa.

Seurajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alku[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkä ja atleettinen hyökkääjä, jolla oli vauhtia, hyvä pelipää ja kummankin jalan hallinta, Dixon aloitti uransa Tottenham Hotspurissa, mutta vapautettiin jo ennen kuin hän pääsi itse joukkueeseen mukaan.

Reading[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Chesham United ja Dunstable sopimuksien jälkeen Dixon sai ensimmäisen kokemuksensa liigajalkapallosta Readingissä, joka osti hänet 20 000 punnalla vuonna 1980. Hän teki 51 maalia 116:ssa ottelussa sen ajan kolmannen divisioonan joukkueelle.

Chelsea[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Readingin jälkeen Dixon siirtyi Chelseaan elokuussa 1983. Aluksi Chelsean puheenjohtaja Ken Bates epäröi 175 000 punnan ostoa, mutta siirto vietiin loppuun asti. Dixonin vaikutus Chelseaan alkoi heti: hän teki kaksi maalia hänen ensimmäisessä ottelussaan Derby Countya vastaan ja koko kaudella hän teki 32 maalia yhteensä, joka auttoi Chelsean nousua toiseen divisioonaan. Chelsean voitti Leeds Unitedin 5–0, jossa Dixon teki hattutempun ja nousi liigaan. Hänen vaikutuksensa ensimmäisen divisioonan nousuun oli yhtä huikea. Dixon viimein saavutti parhaan maalintekijän palkinnon (yhdessä Gary Linekerin kanssa) 24 maalilla. Dixonin Chelsean aikana hän teki yhteensä 193 maalia ja oli kaikkien aikojen parhaiden maalintekijöiden listalla toisena.

Southampton[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixon jätti Chelsean vuonna 1992 ja siirtyi Southamptoniin 575 000 punnalla. Tällä kertaa hänet nähtiin kentällä vain 9 kertaa ja teki vain kaksi maalia.

Luton Town[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän siirtyi Southamptonista Luton Towniin helmikuussa 1993 ilmaiseksi. Luton Townin uran kohokohta oli FA Cupin semifinaalit vuonna 1994, jossa hän kohtasi vanhan seuransa Chelsean ja hävisi 2–0. Hän teki 20 maalia ja hänet nähtiin 88 kertaa kentällä Lutonissa.

Milwall and Watford[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maaliskuussa 1995 Dixon siirtyi Millwalliin 5000 punnalla. 31 esiintymisen ja 9 maalin jälkeen, hänet myytiin Watfordiin 25 000 punnalla tammikuussa 1996. Dixon pelasi 11 peliä Watfordille.

Doncaster Rovers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viimeinen liigajoukkue, jolle Dixon pelasi, oli Doncaster Rovers vuosina 1996–97. Hänet nähtiin 16 pelissä ja hän teki kolme maalia.

Basildon United[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1997–98 Dixon pelasi Basildon Unitedissa lyhyen ajan mutta loukkaantui.

Maajoukkueura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen maalintekotaitonsa toivat hänelle Englannin maajoukkuepaikan; hänen ensiesiintymisensä oli Meksikoa vastaan vuonna 1985.

1986 MM-kilpailut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dixonin loukkaantumisen jälkeen vuonna 1985 hänet valittiin Englannin joukkueeseen vuoden 1986 MM-kisoihin, mutta Linekerin ja Peter Beardsleyn mukanaolo rajoitti Dixonin peliajan vaihtopelaajaksi. Hän pelasi Englannille vain kaksi kertaa ja lopetti kansainvälisen uransa siihen.

Valmennusura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Doncaster Rovers[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun Dixonin pelaajaura oli ohi, hänestä tuli Doncasterin pelaajamanageri, mutta sai potkut elokuussa 1997. Tämän jälkeen Dixon pelasi Basildonille, mutta loukkaantui.

Boreham Wood, Letchworth and Hitchin Town[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sen jälkeen Dixon on valmentanut liigan ulkopuolisia joukkueita Boreham Wood, Letchworth ja Hitchin Town.

Jalkapallon jälkeen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nykyään hän työskentelee Chelsea TV:lle. Hän on selostanut Chelsean pelejä Gary Taphousen kanssa vuodesta 2002. Hän myös tekee stadionopastuksia Stamford Bridgella ja vetää jalkapallokoulua Dunstablessa sekä valmentaa alle 14-vuotiaiden joukkuetta nimeltä Icknield.