Ken Hitchcock

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ken "Hitch" Hitchcock St. Louis Bluesin harjoitusleirillä.


Ken Hitchcock (s. 17. joulukuuta 1951 Edmonton, Alberta) on kanadalainen jääkiekkovalmentaja ja kykyjenetsijä.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hitchcock aloitti valmentajanuransa vuonna 1984. Hänestä tuli tuolloin WHL-sarjan Kamloops Blazersin valmentaja. Hitchcock valmensi Blazersiä kuusi kautta, ja joukkue voitti sarjan mestaruuden kahdesti, 1985–86 ja 1989–90, ja jälkimmäisen mestaruuden yhteydessä Hitchcock palkittiin koko CHL:n parhaana valmentajana.

Vuonna 1990 Hitchcock siirtyi Philadelphia Flyersin apulaisvalmentajaksi. Hän työskenteli kolme vuotta Flyersin organisaatiossa, kunnes siirtyi Dallas Starsin farmiseuran Kalamazoo Wingsin valmentajaksi IHL:ään vuonna kaudelle 1993–94. Myöhemmin joukkue sijoitettiin uuteen kaupunkiin ja nimettiin Michigan K-Wingsiksi. Hitchcockille tarjottiin kesken kauden 1995–96 Dallas Starsin päävalmentajan paikkaa, ja hän hyväyksyi tarjouksen.

Dallas Starsin valmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavalla kaudella Stars oli divisioonansa ensimmäinen joukkue, mutta putosi kuitenkin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Kaudella 1997–98 joukkue eteni jo konferenssin finaaleihin, ja Hitchcock nimettiin yhdeksi NHL:n tähdistöottelun kolmesta valmentajaksi. Neljännellä Hitchcockin valmennuskaudella Stars voitti viimein Stanley Cupin.

Stars eteni uudelleen Stanley Cup -finaaliin, muuta hävisi sen New Jersey Devilsille. Kaudella 2000–01 Stars putosi pudotuspelien toisella kierroksella ja kun seuraavalla kaudella alkoi Hitchcockilla alkoi ilmentyä erimielisyyksiä pelaajien kanssa, eikä joukkue tehnyt odotettavaa tulosta, sai Hitchcock potkut.

Philadelphia Flyersin valmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hitchcock sai pian uuden pestin päävalmentaja, kun Philadelphia Flyers erotti valmentajansa pudottuaan pudotuspeleistä. Hitchcock toi tarvittua kuria Flyersiin ja kausi 2002–03 oli seuran historian paras. Flyers eteni pudotuspeleihin kaikilla kolmella Hitchcockin valmentamalla kaudella. Lähimpänä Stanley Cup -finaalia joukkue oli 2003–04 -kaudella, jolloin se hävisi tulevalle Stanley Cup -voittajalla Tampa Bay Lightningille konferenssifinaaleissa otteluin 4–3.

Kausi 2006–07 alkoi katastrofaalisesti Flyersin saavuttaessa vain yhden voiton kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa. Flyers irtisanoi Hitchcockin sopimuksen.

Columbus Blue Jacketsin valmentajana[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jo samalla kaudella Columbus Blue Jackets palkkasi Hitchcockin päävalmentajakseen. Ensimmäisessä ottelussaan Blue Jacketsin valmentajana Hitchcock kohtasi Flyersin. Blue Jacket ei selvinnyt pudotuspeleihin kyseisellä kaudella.

Hitchcock valmensi Columbuksen ensimmäisen kerran seuran historian aikana pudotuspeleihin kaudella 2008–2009. Seuraavan kauden alussa, 11. marraskuuta, ottelu Detroit Red Wingsiä vastaan oli Hitchcockin päävalmentajauran 1000. NHL-peli. Hän saavutti rajapyykin 16. valmentajana.[1] Kausi 2009–2010 oli Columbukselle vaikea, ja seura erotti Hitchcockin helmikuun alussa, kun joukkue oli Läntisessä konferenssissa toiseksi viimeisenä.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. AP: Kronwall has 2 goals, assist in Red Wings’ rout Yahoo! Sports. 11.11.2009. Yahoo! Inc. Viitattu 4.2.2010. (englanniksi)
  2. Hitchcockille kenkää Columbuksesta Yle Urheilu. 4.2.2010. Helsinki: Yleisradio. Viitattu 4.2.2010.
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Ken Hitchcock