Katen salaisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Katen salaisuus
Kate's Secret
Ohjaaja Arthur Allan Seidelman
Käsikirjoittaja Denise Degarmo
Susan Seeger
Tuottaja Stephanie Austin
Säveltäjä J. Peter Robinson
Kuvaaja Dennis Dalzell
Leikkaaja Millie Moore
Pääosat Meredith Baxter
Ben Masters
Georgann Johnson
Tracy Nelson
Shari Belafonte
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö NBC
Ensi-ilta Yhdysvallat 17. marraskuuta 1986
Suomi 12. maaliskuuta 1987
Kesto 100 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Katen salaisuus (Kate's Secret) on Arthur Allan Seidelmanin ohjaama ja vuonna 1986 valmistunut tv-elokuva. Elokuvan pääosissa näyttelee Katea Meredith Baxter ja hänen aviomiestään Ben Masters. Elokuva ei perustu tositapahtumiin vaan syömishäiriön järkevään kuvaukseen.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Kotiäiti Kate Stark (Baxter) sairastaa bulimiaa, mistä kenelläkään muulla hänen elämässään ei ole aavistustakaan. Pinnalta katsoen Katen elämä vaikuttaa täydelliseltä — hänen aviomiehensä Jack on menestyvä asianajaja ja tyttärensä partiotyttö, joka ihailee äitiään. Vaikka Kate noudattaa näennäisen tiukkaa ruokavaliota, kieltää tytärtään syömästä sokeria ja harjoittelee sinnikkäästi parhaan ystävänsä ja kuntosaliohjaajan Gailin kanssa, hän usein ahmii roskaruokaa ja sen seurauksena pakottaa itsensä oksentamaan.

Tällaisia bulimiakohtauksia voi aiheuttaa esimerkiksi stressi. Katen elämässä on kolme eri stressinlähdettä: Jack saa pian ylennyksen töissä; Monica, toinen asianajaja ja Jackin työtoveri, iskee Jackia ja Katen määräilevä äiti on vasta saapunut pidennetylle vierailulle. Katen syömishäiriö alkaa karata käsistä, ja eräänä päivänä ravinnon puutteen ja liiallisen liikunnan vuoksi heikkokuntoinen Kate pyörtyy ajomatkan aikana ja törmää autolla puhelinpylvääseen; hän ja hänen tyttärensä melkein kuolevat. Sairaalassa syömishäiriöasiantuntija tohtori Resnick paljastaa Katen salaisuuden tämän miehelle ja äidille, ja Katen on täten päästävä klinikalle toipumaan muiden bulimikkojen ja anorektikkojen seurassa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.