Kari Kasanen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kari Kasanen
KasanenKari.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 27. elokuuta 1955 (ikä 63)
Helsinki
Kansalaisuus Suomen lippu Suomi
Puoliso Maiju Kasanen
Lapset Mika Kasanen
Antti Kasanen
Kasper Kasanen
Jesper Kasanen

Kari Kasanen (s. 27. elokuuta 1955 Helsinki)[1] on konsultoinnin ja valmennuksen asiantuntija, sarjayrittäjä ja useiden yritysten perustaja.

Liiketoiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kasasen liiketoiminta on alkanut vuonna 1975 korkeakouluun pyrkivien kurssien järjestämisellä.[1] KK Valmennuskeskus Oy on sittemmin kasvanut Suomen suurimmaksi korkeakoulujen pääsykokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien opiskelijoiden koulutusyhtiöksi sekä yhdeksi Suomen suurimmista työvoima- ja kotouttamiskouluttajista. Vuonna 1978 koulutusliiketoiminta laajeni yritysten henkilöstön kielikoulutukseen. Tästä esimerkkinä Valion ja OMP Rakennusyhtymän toteuttama suuri meijeriprojekti Libyaan Afrikkaan, jossa Kasasen ostama ILI Internetional Laboratoty Institute Oy valmensi 26 nuorta paikallista miestä puhumaan suomea ennen vuoden kestävää meijeriharjoittelua.

Vuosina 1982-88 Kasanen asui Sveitsissä ja johti omistamaansa BTC BrainTrain AG:ta, joka valmisti ja markkinoi tiedonhallintaan sekä tehokkaaseen lukemiseen liittyviä koulutuskonsepteja ja Euroopassa. Muutettuaan takaisin Suomeen vuonna 1988 Kasanen osti useita tunnettuja koulutusalan yrityksiä ja yhdisti ne Kasanen Koulutusyhtiöt Oy:ksi.[1] Ostettuja yrityksiä olivat muun muassa Amer-Instituutti, Linguaphone, Scheidegger Opisto, Tulosvalmennus, Toimihenkilövalmennus sekä TietoEnatorin koulutustoiminnot. Lisäksi Kasasen yhtiöillä oli osakkuuksia tietotekniikka kouluttaja Tieturi Oy ja kielikouluttaja AAC Global Oy yhtiöissä. Yhtiön palveluksessa oli vuonna 1997 80 henkeä, ja Kasanen Koulutusyhtiöt valittiin useana vuotena maan laadukkaimmaksi kouluttajaksi (Corporate Image ja Taloustutkimus). Kasanen Koulutusyhtiöt ja Valmennuskeskus valmensivat yli miljoona suomalaista tietotekniikka, kielikoulutus, henkilöstön kehittäminen, muutosvalmennus ja henklökohtaisten taitojen alueella. Yhtiön koulutuskeskus sijaitsi Lauttasaaressa Heikkiläntiellä.

Vuonna 1997 pohjoismainen IT-palveluyhtiö WM-data ( nykyisin CGI ) osti Kasanen Koulutusyhtiöt,[2] minkä jälkeen Kasanen oli kolme vuotta yksi WM-data-konsernin toimialueen toimitusjohtajista. Yhdessä lapsuudenystävänsä, johdon konsultti Jouko Hannuksen ja kolmen muun partnerin kanssa Kasanen osti WM-datan liikkeenjohdon konsultoinnin ja perusti Talent Partners Oy:n.

Talent Partners kasvoi kahdessa vuodessa 80 asiantuntijan konsultointiyhtiöksi. Kesäkuussa 2012 yhtiö ilmoitti yhdistyvänsä Vectia Oy:n kanssa Suomen suurimmaksi liikkeenjohdon konsultti- ja valmennusyritykseksi, jonka hallituksen puheenjohtajana Kasanen toimi 2012-2015. Yhdessä konsultointiyhtiöidensä kanssa Kasanen on toteuttanut useita merkittäviä muutos- ja strategiaprojekteja 2000-luvulla. Näitä ovat olleet muun muassa Työ- ja elinkeinoministeriön perustaminen[3], Helsingin joukkoliikenteen uudistaminen, useiden sairaanhoitopiirien strategia- ja rakenneprojektit, Työ- ja hyvinvoinnin laitoksen perustaminen, puolustusministeriön rakenneuudistus sekä Kansaneläkelaitoksen palvelu- ja rakenneuudistus. Yritysjohdon konsulttina laajoja projekteja ovat olleet A-katsastuksen muutosprosessi, Nokian koulutuskeskuksen uusi toimintamalli, S-ryhmän strategiaprosessi, Microsoftin johtoryhmän kehittäminen ja uudistamishankkeet, Osuuspankkiryhmän visio- ja arvoprosessi sekä yli 150 muuta kehittämisprojektia. Marraskuussa 2015 Kasanen myi osakkeensa ja omistuksensa Talent Vectia Oy:stä.

KK Valmennuskeskus Oy aloitti vuonna 2014 Ely-keskusten, TE-palveluiden ja kuntien kanssa työvoima-, kuntoutus- ja kotouttamiskoulutustoiminnan. Valmennuskeskus Public nimellä toimiva julkisen sektorin työvoima- ja kotouttamiskoulutus toiminta on kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista toimialan yrityksista 10 paikkakunnalla. Valmennuskeskus Public työllistää 120 vakituista työntekijää. Public koulutustoiminta ja työvoimapalvelu on kehittänyt useita uusia ratkaisuja työllistämisen ja syrjäytymisen koulutukseen ja neuvontaan mm. AI-tekoäly ja internet-ratkaisujen alueella. Valmennuskeskus Public liiketoiminnan johtajana toimii Kari Kasasen poika KTM Antti Kasanen.

Valmennuskeskus-konserniin kuuluu lisäksi Cognimed Oy puheteriapia asiantuntija- ja palveluyhtiö. Cognimed on Suomen toiseksi suurin puheteriapia-alan yritys, jolla on toimipisteet Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Yhtiön palveluksessa on 30 puheterapeuttia. Yhtiön toimitusjohtaja ja osakas on Petri Kaisamatti.

Vuonna 2018 Kari perusti School Day Helsinki Oy:n. , School Day on maailman johtavia opetusteknologia yrityksia hyvinvoinnin ( wellbeing ), kouluanalytiikan sekä AI-opetusteknologian alueella. Yhtiön osakkaita ovat Lifeline Ventures Oy, Sontek Oy, Atte Kekkonen, Mikael Fagerholm ja Valmennuskeskus. Yhtiön suurin osakas ja toimitusjohtaja on valtiotieteen maisteri, konsultti Mika Kasanen. School Day on valittu maailman koulutusinnovaatioiden finalistiksi GESS Dubai oeptuslan tapahtumassa 2019.

Kasasen yritysryhmään kuuluu lisäksi Reunamo Education Research Oy, ReunamoEdu, Suomen varhaiskasvatuksen tunnetuin asiantuntija yritys. Yhtiön Kehittävä palaute ( Progressive Feedback ) menetelmä on käytössä 40% Suomen päiväkoteja sekä kuudessa maassa Suomen ohella. ReunamoEdu tekee tutkimus- ja kehitystyötä johtavien kasvatustieteen yliopistojen kanssa Kiinassa, Taiwanissa, HongKongissa, Koreassa ja Turkissa.

KK Valmennuskeskus Oy omistaa myös Viope Education Oy verkko-oppimiseen ja ohjelmointikoulutukseen erikoistuneen koulutusyhtiön enemmistön sekä 5% osuuden xEdu Oy oeptus- ja koulutusalan kiihdyttämöstä.

Calliola[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuodesta 1997 lähtien Kari Kasanen ja hänen vaimonsa Maiju Kasanen ovat omistaneet Calliolan seminaarikeskuksen Tammisaaressa Raaseporin kaupungissa. Vanhaan saaristolaistilaan, oopperalaulaja Timo Mustakallion lomakeskukseen on saneerattu johdon ja yritysten ryhmien koulutus- ja kokouskeskus. Tila käsittää 11 hentaaria, 16 rakennusta ja viisi erilaista koulutustilaa. Calliola toimii 11 hengen voimin ympäri vuoden ja Calliolassa vierailee yli 4000 suomalaista ja kansainvälistä kokousvierasta vuosittain.

Calliolan ohella Kasanen on toiminut Suomen suurimman yksityisen ravintolayhtiön Royal Ravintolat Oy:n hallituksen jäsenenä sekä vaikuttaa edelleen Boardman Oy:n partnerina. Kasanen on Ensto Oy hallituksen jäsen sekä LJT Liikkeenjohdon tutkimusryhmän puheenjohtaja.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kari Kasanen syntynyt vuonna 1955. Hän kirjoitti ylippilaaksi vuonna 1974 Tapiolan lukiosta ja valmistui vuonna 1981 Helsingin teknillisen korkeakoulun tuotantotalouden laitokselta.[1] Kasanen on käynyt reserviupseerikoulun ja on sotilasarvoltaan aliluutnantti. Opintojaan hän jatkoi Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa 1970-luvulla.

Kari ja Maiju Kasasen perheessä on kaksi lasta – Kasper ja Jesper. Lisäksi Kasasella on kaksi lasta aikaisemmasta avioliitosta, Mika ja Antti. Kari Kasanen on voittanut Suomen mestaruuden ja useita kansainvälisiä palkintoja purjehduksessa sekä harrastaa aktiivisesti golfia, yogaa, musiikkia ja hiihtoa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c d Kähkönen, Virve: Konsultti varoittaa muutospuheista. Helsingin Sanomat, 26.8.2005. HS arkisto (maksullinen).
  2. Kasasen Koulutusyhtiöt ruotsalaiselle pörssiyhtiölle. Helsingin Sanomat, 23.4.1997. HS arkisto (maksullinen).
  3. Rajalahti, Hanna: Kasasen serkukset kasaavat huippu-Suomen Talouselämä. 14.6.2007. Viitattu 11.6.2009.