Kalle Grundel

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kalle Grundel
Henkilötiedot
Syntynyt2. lokakuuta 1948 (ikä 75)
Kansalaisuus  Ruotsi
WRC-ura
Aktiivivuodet 1977 - 1988
Kartanlukija(t) Ruotsi Leif Lindberg
Saksa Peter Diekmann
Yhdistynyt kuningaskunta Terry Harryman
Ruotsi Benny Melander
Entiset tallit Volkswagen Motorsport
Peugeot Talbot Sport
Ford Motor Co Ltd
Mazda Rallysport Sweden
Kilpailuja 30
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 1
Erikoiskoevoittoja 14
MM-pisteitä 61
Ensimmäinen kilpailu Ruotsin ralli 1977
Viimeinen kilpailu RAC-ralli 1988
Sijoitus kaudella 1988 83. (1 p.)

Kalle Grundel (s. 2. lokakuuta 1948) on ruotsalainen aktiiviuransa päättänyt ralliautoilija. Aktiiviuransa aikana Grundel ei voittanut MM-osakilpailuja, mutta ajoi yhden palkintopallisijoituksen.

Grundel debytoi MM-tasolla vuoden 1977 Ruotsin rallissa ajokkinaan yksityinen Saab 99 EMS. Grundel kilpaili MM-sarjassa satunnaisesti 1 tai 2 kertaa kaudessa Saabilla aina vuoteen 1981 asti. Vuoden 1982 Ruotsin ralliin Grundel osallistui Volkswagen Golf GTI:lla ja sijoittui ensimmäisen kerran urallaan MM-pisteille. Seuraavana vuonna Grundel ajoi Ruotsin rallissa sikäläisen maahantuojan Golfilla ja kauden päättäneessä RAC-rallissa Volkwagen Motorsportin tehdastiimin Golfilla. Ruotsissa sijoitus oli hienosti viides ja Englannissa kahdeksas. Kaudelle 1984 Grundel sai Volkswagenin tehdastiimin ajattamana kahdeksan MM-rallin ohjelman. Tuloksena oli neljä keskeytystä ja kolme sijoitusta MM-pisteille. Kaikissa neljässä maaliin asti ajamassaan kisassa hän ajoi luokkavoittoon.

Kaudella 1985 Grundel ajoi kaksi kilpailua Peugeot Talbot Sportin tehdastallissa korvaten Argentiinan rallissa vakavasti loukkaantuneen Ari Vatasen. Suurajoista tuloksena oli yleiskilpailun viides sija ja RAC rallissa keskeytys ulosajon vuoksi.

Kaudelle 1986 Grundel siirtyi Fordin tehdastalliin jossa ajoi neljä MM-rallia. Fordin jättäessä Suurajot väliin, Grundel sai luvan osallistua ralliin Lancian kolmannella autolla Markku Alénin ja Mikael Ericssonin tallitoverina. Kaudelle 1987 siirryttiin B-ryhmästä heikompitehoisiin A-ryhmän autoihin ja Grundel jatkoi Fordin tehdaskuljettajana kolmen rallin ajan. Kauden päättäneessä RAC-rallissa hän ajoi etuvetoisella Peugeotilla.

Kaudella 1988 Grundel kilpaili vain kahdessa MM-rallissa. Kotikisassaan Ruotsissa alla oli Ruotsin maahantuojan ilmoittama Mazda 323 ja RAC-rallissa jälleen Peugeota. RAC-ralli jäi myös Grundelin viimeiseksi startiksi MM-tasolla. Kausilla 1988–1991 Grundelin pääasiallinen työnantaja oli Peugeotin Saksan maahantuoja, jonka nimissä hän osallistui Saksassa ajettuihin EM-sarjan osakilpailuihin.

Kausien 1991–1998 aikana Grundel ajoi satunnaisia ralleja satunnaisella kalustolla eri puolilla maailmaa. Vuodesta 2005 lähtien ohjelmassa on ollut lähinnä erinäisiä näytöskilpailuita Keski-Euroopassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]