Köchelin luettelo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Köchelin luettelo (saks. Köchelverzeichnis) on Ludwig von Köchelin laatima kronologinen luettelo Wolfgang Amadeus Mozartin teoksista. Köchelin luettelomerkintä koostuu kirjaimista KV ja juoksevasta numerosta. Köchel luetteloi Mozartilta kaikkiaan 626 teosta, joten Mozartin viimeisen teoksen Requiem d-molli tunnus Köchelin luettelossa on KV 626.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mozartin kuolemaa seuranneina vuosikymmeninä oli useita yrityksiä luetteloida hänen teoksensa, mutta vasta 1862 Ludwig von Köchel onnistui tehtävässä. Hänen 551-sivuisen kirjansa oli otsikoitu Chronologisch-thematisches Verzeichnis sämtlicher Tonwerke Wolfgang Amadé Mozarts nebst Angabe der verlorengegangenen, von fremder Hand bearbeiteten, zweifelhaften und unterschobenen Kompositionen ("Kronologis-temaattinen luettelo kaikista Wolfgang Amadé Mozartin sävelteoksista ynnä erittely kadonneista, muiden työstämistä, aitoudeltaan epävarmoista ja Mozartin nimiin ujutetuista sävellyksistä"). Luettelo sisältää myös alkutahdit jokaisesta teoksesta (ns. incipit).

Köchel yritti järjestää teokset kronologiseen järjestykseen, mutta useiden ennen vuotta 1784 sävellettyjen kappaleiden ajoitus oli arvailujen varassa. Köchelin jälkeen on löydetty monia aiemmin tuntemattomia teoksia ja uudelleenajoitettu vanhastaan tunnettuja teoksia, ja käsitykset eräiden teosten tekijöistä ovat muuttuneet. Eräät luettelon uudemmat laitokset, kuten Alfred Einsteinin kolmas laitos (1937) ja Franz Gieglingin, Gerd Sieversin ja Alexander Weinmannin kuudes laitos (1964), sisältävät useita korjauksia.

Teoksen Köchel-numeron perusteella voi silti päätellä karkeasti milloin Mozart kirjoitti jonkin teoksen: Kun n > 100, saadaan laskutoimituksella Kn ÷ 25 + 10 arvio Mozartin iästä sävellyshetkenä, ja lisäämällä tulokseen Mozartin synnyinvuosi 1756 saadaan arvio sävellysajankohdasta.

Luetteloa uudistettaessa on säilytetty mahdollisimman paljon Köchelin alkuperäistä numerointia lisäämällä uusiin numeroihin kirjaimia tarkenteiksi. Seuraavassa luettelossa on Köchelin alkuperäinen numerointi (KV1) ja kuudes laitos (KV6).

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KV1 KV6 Teos Aika Paikka
  1a Andante C-duuri pianolle 1761 alku Salzburg
  1b Allegro C-duuri pianolle
  1c Allegro F-duuri pianolle 11. joulukuuta 1761
  1d Menuetti F-duuri pianolle 16. joulukuuta 1761
1 1e Menuetti G-duuri pianolle joulukuu 1761 – tammikuu 1762
1 1f Menuetti C-duuri pianolle
6 6 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle 1762–1764 Salzburg tai Pariisi
7 7 Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle
2 2 Menuetti F-duuri pianolle tammikuu 1762 Salzburg
3 3 Allegro B-duuri pianolle 4. maaliskuuta 1762
4 4 Menuetti F-duuri pianolle 11. toukokuuta 1762
5 5 Menuetti F-duuri pianolle 5. heinäkuuta 1762
  5a Allegro C-duuri pianolle kesä 1763  
8 8 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1763–1764 Pariisi
9 9 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle
10 10 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1764 Lontoo
11 11 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle
12 12 Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle
13 13 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle
14 14 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle
15 15 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle
16 16 Sinfonia Es-duuri, nro 1
19 19 Sinfonia D-duuri, nro 4 1765
223 19a Sinfonia F-duuri noin 1765 Lontoo?
21 19c Aaria tenorille, "Va, dal furor portata" 1765 Lontoo
  15a - 15ss 44 nimetöntä teosta, "Lontoon luonnoskirja"
  19d Sonaatti C-duuri pianolle nelikätisesti toukokuu 1765
20 20 Motetti g-molli, "God is Our Refuge" heinäkuu 1765
23 23 Aaria sopraanolle "Conservati fedele" lokakuu 1765 Haag
22 22 Sinfonia B-duuri, nro 5 joulukuu 1765
Anh. 220 16a Sinfonia a-molli, "Odense" 1760-luvun loppu Salzburg?
78 73b Aaria sopraanolle, "Per pieta, bell' idol mio" noin 1766  
79 73d Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "O temerario Arbace"  
24 24 8 muunnelmaa G-duuri "Laat ons Juichen" tammikuu 1766 Haag
Anh. 221 45a Sinfonia G-duuri, "Lambach" 1765 loppu – 1766 alku
25 25 7 muunnelmaa D-duuri "Willem van Nassau" helmikuu 1766 Amsterdam
26 26 Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle Haag
27 27 Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle
28 28 Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle
29 29 Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle
30 30 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle
31 31 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle
32 32 Gallimathias Musicum (Quodlibet) maaliskuu 1766
33 33 Kyrie F-duuri 12. kesäkuuta 1766 Pariisi
  33B Kappale F-duuri pianolle lokakuu 1766 Zürich
36 33i Resitatiivi ja aaria tenorille, "Or che il dover" joulukuu 1766 Salzburg
70 61c Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "A Berenice" noin joulukuu 1766
76 42a Sinfonia F-duuri, "nro 43" noin 1767 Wien
43 43 Sinfonia F-duuri, nro 6 1767
62 62 Marssi D-duuri Salzburg
34 34 Offertorium C-duuri, "Scandi coeli limina" 1767 alku  
35 35 Die Schuldigkeit des ersten Gebots Salzburg
42 35a Grabmusik 1767
37 37 Konsertto F-duuri pianolle, nro 1 huhtikuu 1767
38 38 Apollo et Hyacinthus 13. toukokuuta 1767
39 39 Konsertto B-duuri pianolle, nro 2 kesäkuu 1767
40 40 Konsertto D-duuri pianolle, nro 3 heinäkuu 1767
41 41 Konsertto G-duuri pianolle, nro 4
Anh. 214 45b Sinfonia B-duuri, "nro 55" noin 1768 Wien?
45 45 Sinfonia D-duuri, nro 7 16. tammikuuta 1768 Wien
47 47 Veni Sancte Spiritus C-duuri syksy 1768
139 47a Missa solemnis c-molli, "Waisenhaus"
53 47e Laulu, An die Freude
  46d Sonaatti C-duuri viululle 1. syyskuuta 1768
  46e Sonaatti F-duuri viululle
50 46b Bastien und Bastienne syys–lokakuu 1768
49 47b Missa brevis G-duuri loka–marraskuu 1768
48 48 Sinfonia D-duuri, nro 8 13. joulukuuta 1768
100 62a Kassaatio D-duuri 1769 Salzburg
63 63 Kassaatio G-duuri
99 63a Kassaatio B-duuri
117 66a Offertorium C-duuri, "Benedictus sit Deus"
Anh. 215 66c Sinfonia D-duuri noin 1769 Salzburg?
Anh. 217 66d Sinfonia B-duuri
Anh. 218 66e Sinfonia B-duuri
94 73h Menuetti D-duuri 1769 Salzburg
65 61a Missa brevis d-molli 14. tammikuuta 1769
  61b 7 menuettia 26. tammikuuta 1769
51 46a La finta semplice 1. toukokuuta 1769 Wien
66 66 Missa C-duuri, "Dominicus" lokakuu 1769 Salzburg
141 66b Te Deum C-duuri 1769 loppu
84 73q Sinfonia D-duuri, nro 11 1770 Milano tai Bologna
74 74 Sinfonia G-duuri, nro 10 Milano
  61g 2 menuettia 1770 alku Salzburg
88 73c Aaria sopraanolle, "Fra cento affanni" helmi–maaliskuu 1770 Milano
77 73e Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Misero me" maaliskuu 1770
80 73f Kvartetto G-duuri jousille 15. maaliskuuta 1770 Lodi
81 73 Sinfonia D-duuri, "nro 44" huhtikuu 1770 Rooma
97 73m Sinfonia D-duuri, "nro 47"
95 73n Sinfonia D-duuri, "nro 45"
123 73g Contredanse B-duuri 13.–14. huhtikuuta 1770
82 73o Aaria sopraanolle, "Se ardire, e speranza" 25. huhtikuuta 1770
83 73p Aaria sopraanolle, "Se tutti i mali miei" huhti–toukokuu 1770
85 73s Miserere a-molli heinä–elokuu 1770 Bologna
122 73t Menuetti Es-duuri noin elokuu 1770
86 73v Antifoni d-molli, "Quaerite primum regnum Dei" 9. lokakuuta 1770
87 74a Mitridate, re di Ponto 26. joulukuuta 1770 Bologna ja Milano
104 61e 6 menuettia 1770 loppu – 1771 alku Salzburg
  74b Aaria sopraanolle, "Non curo l'affetto" 1771 alku Milano tai Pavia
75 75 Sinfonia F-duuri, "nro 42" 1771 Salzburg
108 74d Regina Coeli C-duuri toukokuu 1771
109 74e Litaniae Lauretanae BVM B-duuri
72 74f Offertorium G-duuri, "Inter natos mulierum" touko-kesäkuu 1771
118 74c La Betulia liberata maalis-heinäkuu 1771 Italia ja Salzburg
110 75b Sinfonia G-duuri, nro 12 heinäkuu 1771 Salzburg
96 111b Sinfonia C-duuri, nro 46 lokakuu – marraskuu 1771 Milano
111 111 Ascanio in Alba 17. lokakuuta 1771
120 111a Sinfonia D-duuri, finaali ("Ascanio in Alba") loka–marraskuu 1771
113 113 Divertimento Es-duuri marraskuu 1771
112 112 Sinfonia F-duuri, nro 13 2. marraskuuta 1771
114 114 Sinfonia A-duuri, nro 14 30. joulukuuta 1771 Salzburg
  73i Kaanon A-duuri viidelle äänelle 1772  
89 73k Kyrie G-duuri viidelle äänelle Rooma?
  73r Vier Rätselkanons  
  73x 14 Kanonische Studien  
107 107 3 konserttoa pianolle J.C. Bachin mukaan Salzburg
67 41h Kirkkosonaatti Es-duuri
68 41i Kirkkosonaatti B-duuri
69 41k Kirkkosonaatti D-duuri
136 125a Divertimento D-duuri 1772 alku
137 125b Divertimento B-duuri
138 125c Divertimento F-duuri
124 124 Sinfonia G-duuri, nro 15 21. helmikuuta 1772
125 125 Litaniae de venerabili altaris sacramento B-duuri maaliskuu 1772
103 61d 19 menuettia kevät–kesä 1772
126 126 Il sogno di Scipione toukokuu 1772
127 127 Regina coeli B-duuri
128 128 Sinfonia C-duuri, nro 16
129 129 Sinfonia G-duuri, nro 17
130 130 Sinfonia F-duuri, nro 18
73 73 Sinfonia C-duuri, nro 9 alkukesä 1772
381 123a Sonaatti D-duuri pianolle nelikätisesti 1772 puoliväli
164 130a 6 menuettia kesäkuu 1772
131 131 Divertimento D-duuri
290 167AB Marssi D-duuri kesä 1772
132 132 Sinfonia Es-duuri, nro 19 heinäkuu 1772
133 133 Sinfonia D-duuri, nro 20
134 134 Sinfonia A-duuri, nro 21 elokuu 1772
155 134a Kvartetto (Divertimento) D-duuri jousille lokakuu–marraskuu 1772 Bozen - Bolzano ja Verona
156 134b Kvartetto G-duuri jousille 1772 loppu Milano
135 135 Lucio Silla 26. joulukuuta 1772 Salzburg ja Milano
140 Anh. C1.12 Missa brevis G-duuri noin 1773 Salzburg?
205 167a Divertimento D-duuri Salzburg
157 157 Kvartetto C-duuri jousille 1772 loppu – 1773 alku Milano
158 158 Kvartetto (Divertimento) F-duuri jousille
165 158a Motetti F-duuri sopraanolle, "Exsultate, jubilate" tammikuu 1773
159 159 Kvartetto (Divertimento) B-duuri jousille 1773 alku
160 159a Kvartetto Es-duuri jousille
186 159a Divertimento B-duuri maaliskuu 1773
166 159d Divertimento Es-duuri 24. maaliskuuta 1773 Salzburg
184 161a Sinfonia Es-duuri, nro 26 30. maaliskuuta 1773
199 161b Sinfonia G-duuri, nro 27 10. huhtikuuta 1773
162 162 Sinfonia C-duuri, nro 22 19. huhtikuuta 1773
181 162b Sinfonia D-duuri, nro 23 19. toukokuuta 1773
167 167 Missa C-duuri, "Trinitatis" kesäkuu 1773
188 240b Divertimento C-duuri 1773 keskivaiheilla
185 167a Serenaadi D-duuri, "Andretter" heinä–elokuu 1773 Wien
189 167b Marssi D-duuri
168 168 Kvartetto F-duuri jousille elokuu 1773
169 169 Kvartetto A-duuri jousille
170 170 Kvartetto C-duuri jousille
171 171 Kvartetto Es-duuri jousille
172 172 Kvartetto B-duuri jousille noin syyskuu 1773
173 173 Kvartetto d-molli jousille syyskuu 1773
180 173c 6 muunnelmaa G-duuri "Mio caro Adone" syksy 1773
182 173dA Sinfonia B-duuri, nro 24 3. lokakuuta 1773 Salzburg
183 173dB Sinfonia g-molli, nro 25 5. lokakuuta 1773
143 73a Motetti sopraanolle G-duuri, "Ergo interest" 1773 loppu
174 174 Quintet B-duuri jousille joulukuu 1773
175 175 Konsertto D-duuri pianolle, nro 5
176 176 16 menuettia joulukuu 1773
  315g 8 menuettia 1773 loppu
144 124a Kirkkosonaatti D-duuri 1774
145 124b Kirkkosonaatti F-duuri
161/163 141a Sinfonia D-duuri, "nro 50" 1773–1774
258 186c Sonaatti B-duuri pianolle nelikätisesti 1773 loppu – 1774 alku
201 186a Sinfonia A-duuri, nro 29 6. huhtikuuta 1774
195 186d Litaniae Lauretanae BVM D-duuri toukokuu 1774
202 186b Sinfonia D-duuri, nro 30 5. toukokuuta 1774
190 186E Konserttone C-duuri 31. toukokuuta 1774
179 189a 12 muunnelmaa C-duuri Fischerin menuetista kesä 1774
191 186e Konsertto B-duuri fagotille 4. kesäkuuta 1774
192 186f Missa brevis F-duuri 24. kesäkuuta 1774
193 186g Dixit Dominus, Magnificat C-duuri heinäkuu 1774
203 189b Serenaadi D-duuri, "Colloredo" elokuu 1774
237 189c Marssi D-duuri
194 186h Missa brevis D-duuri 8. elokuuta 1774
200 189k Sinfonia C-duuri, nro 28 17. marraskuuta (tai 12.) 1774 (tai 1773)
121 207a Sinfonian finaali ("La finta giardiniera") 1774 loppu – 1775 alku
220 196b Missa brevis C-duuri, "Spatzen"' 1775–1776  
279 189d Sonaatti C-duuri pianolle 1775 alku München
280 189e Sonaatti F-duuri pianolle
281 189f Sonaatti B-duuri pianolle
282 189g Sonaatti Es-duuri pianolle
283 189h Sonaatti G-duuri pianolle
292 196c Duo B-duuri fagotille ja sellolle
222 205a Offertorium d-molli, "Misericordias Domini"
196 196 La finta giardiniera 13. tammikuuta 1775 Salzburg
284 205b Sonaatti D-duuri pianolle, "Durnitz" helmi–maaliskuu 1775 München
207 207 Konsertto B-duuri viululle 14. huhtikuuta 1775 Salzburg
208 208 Il rè pastore 23. huhtikuuta 1775
210 210 Aaria tenorille, "Con ossequio, con rispetto" toukokuu 1775
209 209 Aaria tenorille, "Si mostra la sorte" 19. toukokuuta 1775
262 246a Missa longa C-duuri kesäkuu tai heinäkuu 1775
211 211 Konsertto D-duuri viululle 14. kesäkuuta 1775
212 212 Kirkkosonaatti B-duuri heinäkuu 1775
213 213 Divertimento F-duuri
215 213b Marssi D-duuri elokuu 1775
102 213c Sinfonian finaali C-duuri ("Il rè pastore") huhtikuu ja elokuu 1775
204 213a Serenaadi D-duuri 5. elokuuta 1775
214 214 Marssi C-duuri 20. elokuuta 1775
216 216 Konsertto G-duuri viululle, "Strassburg" 12. syyskuuta 1775
218 218 Konsertto viululle D-duuri lokakuu 1775
217 217 Aaria sopraanolle, "Voi avete un cor fedele" 26. lokakuuta 1775
258 258 Missa brevis C-duuri, "Spaur" joulukuu 1775
259 259 Missa brevis C-duuri, "Urkusoolo" joulukuu 1775 tai 1776
219 219 Konsertto viululle A-duuri, "Turkkilainen" 20. joulukuuta 1775
147 125g Laulu, "Wie unglucklich bin ich nit" noin 1775–1776
148 125h Laulu, Lobegesang auf die feierliche Johannisloge
261 261 Adagio E-duuri viululle 1776
269 261a Rondo B-duuri viululle
238 238 Konsertto B-duuri pianolle, nro 6 tammikuu 1776
239 239 Serenata notturna D-duuri
240 240 Divertimento B-duuri
252 240a Divertimento Es-duuri 1776 alku
241 241 Kirkkosonaatti G-duuri tammikuu 1776
101 250a 4 kontratanssia, "Serenaadi" noin 1776 alku
  269b 4 kontratanssia
242 242 Konsertto F-duuri kolmelle pianolle, nro 7, "Lodron" helmikuu 1776
243 243 Litaniae de venerabili altaris sacramento Es-duuri maaliskuu 1776
244 244 Kirkkosonaatti F-duuri huhtikuu 1776
245 245 Kirkkosonaatti D-duuri
246 246 Konsertto C-duuri pianolle, nro 8, "Lutzow"
247 247 Divertimento F-duuri, "Lodron" kesäkuu 1776
248 248 Marssi F-duuri
260 248a Offertorium D-duuri, "Venite populi" 1776 puoliväli
250 248b Serenadi D-duuri, "Haffner" kesäkuu 1776
251 251 Divertimento D-duuri heinäkuu 1776
249 249 Marssi D-duuri, "Haffner" 20. heinäkuuta 1776
253 253 Divertimento F-duuri elokuu 1776
254 254 Divertimento (Trio) B-duuri
255 255 Resitatiivi ja aaria altolle, "Ombra felice" syyskuu 1776
256 256 Aaria tenorille, "Clarice cara mia sposa"
257 257 Messu C-duuri, "Credo" marraskuu 1776
263 263 Kirkkosonaatti C-duuri joulukuu 1776
274 271d Kirkkosonaatti G-duuri 1777
289 271g Divertimento Es-duuri noin 1777 Salzburg?
277 272a Offertorium F-duuri, "Alma Dei creatoris" 1777 Salzburg
286 269a Notturno D-duuri neljälle orkesterille joulukuu 1776 – tammikuu 1777
270 270 Divertimento B-duuri tammikuu 1777
271 271 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 9, "Jeunehomme"
267 271c 4 kontratanssia 1777 alku
266 271f Trio B-duuri
278 271e Kirkkosonaatti C-duuri maalis-huhtikuu 1777
287 271H Divertimento B-duuri, "Lodron" kesäkuu 1777
272 272 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Ah, lo previdi" elokuu 1777
273 273 Graduaali F-duuri, "Sancta Maria, mater Dei" 9. syyskuuta 1777
275 272b Missa brevis B-duuri 1777 loppu
395 300g Capriccio C-duuri pianolle lokakuu 1777 München
309 284b Sonaatti C-duuri pianolle loka-marraskuu 1777 Mannheim
311 284c Sonaatti D-duuri pianolle marraskuu 1777
285 285 Kvartetto D-duuri huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle 25. joulukuuta 1777
307 284d Arietta C-duuri, "Oiseaux, si tous les ans" talvi 1777–1778
313 285c Konsertto G-duuri huilulle 1778 alku
314 285d Konsertto D-duuri huilulle (oboelle?)
301 293a Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle
302 293b Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle
303 293c Sonaatti C-duuri viululle ja pianolle
305 293d Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle
308 295b Arietta, "Dans un bois solitaire" talvi 1777–1778
  285a Kvartetto G-duuri for huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle tammi-helmikuu 1778
294 294 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Alcandro, lo confesso" 24. helmikuuta 1778
295 295 Aaria tenorille, "Se al labbro mio non credi" 27. helmikuuta 1778
  295a Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Basta, vincesti"
296 296 Sonaatti viululle ja pianolle C-duuri 11. maaliskuuta 1778
354 299a 12 muunnelmaa pianolle "Je suis Lindor" 1778 alku Pariisi
300 300 Gavotte noin 1778 alku
299 297c Konsertto huilulle ja harpulle C-duuri huhtikuu 1778
Anh. 10 299b Baletti, Les petits riens touko-kesäkuu 1778
297 300a Sinfonia D-duuri, nro 31, "Pariisilainen" kesäkuu 1778
304 300c Sonaatti e-molli viululle ja pianolle alkukesä 1778
310 300d Sonaatti a-molli pianolle kesä 1778
306 300l Sonaatti D-duuri viululle ja pianolle
316 300b Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Popoli di Tessaglia" heinäkuu 1778
264 315d 9 muunnelmaa C-duuri "Lison dormait" loppukesä 1778
365 316a Konsertto Es-duuri kahdelle pianolle, nro 10 1779 Salzburg
364 320d Sinfonia Concertante Es-duuri viululle ja alttoviululle
321 321 Vesperae de Dominica C-duuri
276 321b Regina Coeli C-duuri noin 1779 Salzburg?
345 336a Musiikkia kuorolle ja kamariorkesterille näytelmään Thamos: König in Aegypten 1779 Salzburg
378 317d Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle 1779 tai 1781 alku Salzburg tai Wien
329 317a Kirkkosonaatti C-duuri noin maaliskuu 1779 Salzburg
328 317c Kirkkosonaatti C-duuri noin 1779 alku
317 317 Messu C-duuri, "Kruunajaismessu" 23. maaliskuuta 1779
146 317b Aaria sopraanolle B-duuri, "Kommet her, ihr frechen Sünder" noin maalis-huhtikuu 1779
318 318 Sinfonia G-duuri, nro 32 26. huhtikuuta 1779
319 319 Sinfonia B-duuri, nro 33 9. heinäkuuta 1779
335 320a Kaksi marssia D-duuri elokuu 1779
320 320 Serenaadi D-duuri, "Postitorvi" 3. elokuuta 1779
315 285e Andante C-duuri huilulle noin 1779–1780 Salzburg?
334 320b Divertimento D-duuri 1779–1780 Salzburg
344 336b Zaide
339 339 Vesperae solennes de confessore C-duuri 1780
368 368 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Ma che vi fece" 1779–1780
224 241a Kirkkosonaatti F-duuri 1780 alku
225 241b Kirkkosonaatti A-duuri
336 336d Kirkkosonaatti C-duuri maaliskuu 1780
337 337 Missa solemnis C-duuri
445 320c Marssi D-duuri kesä 1780
338 338 Sinfonia C-duuri, nro 34 29. elokuuta 1780
349 367a Laulu, Die Zufriedenheit talvi 1780–1781 München
351 367b Laulu, "Komm, liebe Zither"
  562a Kaanon B-duuri for 4 voices in 1 1780-luku Wien?
Anh. 191 562c Kaanon C-duuri for 4 voices in 1 noin 1780-luku
330 300h Sonaatti C-duuri pianolle 1781–1783 München tai Wien
331 300i Sonaatti A-duuri pianolle
332 300k Sonaatti F-duuri pianolle
361 370a Serenaadi B-duuri puhaltimille, "Gran Partita" vain 1781, tai 1784 asti Wien
366 366 Idomeneo, rè di Creta 29. tammikuuta 1781 Salzburg ja München
367 367 Baletti Idomeneoon
341 368a Kyrie d-molli noin marraskuu 1780 - maaliskuu 1781 München?
370 368b Kvartetto F-duuri oboelle, viululle, alttoviululle ja sellolle 1781 alku München
369 369 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "Misera, dove son!" 8. maaliskuuta 1781
371 371 Rondo Es-duuri käyrätorvelle maaliskuu 1781
372 372 Allegro B-duuri viululle ja pianolle 24. maaliskuuta 1781 Wien
379 373a Sonaatti G-duuri viululle ja pianolle huhtikuu 1781
374 374 Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "A questo seno deh vieni"
373 373 Rondo C-duuri viululle 2. huhtikuuta 1781
359 374a 12 muunnelmaa G-duuri "La Bergere Celimene" kesäkuu 1781
360 374b 6 muunnelmaa G-duuri "Helas, j'ai perdu"
352 374c 8 muunnelmaa F-duuri "Dieu d'amour"
376 374d Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle kesä 1781
377 374e Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle
380 374f Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle
375 375 Serenaadi Es-duuri puhaltimille lokakuu 1781
448 375a Sonaatti D-duuri kahdelle pianolle marraskuu 1781
Anh. 171 285b Kvartetto C-duuri huilulle 1781–1782 Wien?
265 300e 12 muunnelmaa C-duuri "Ah vous dirai - je" Wien
353 300f 12 muunnelmaa Es-duuri "La belle Francoise"
392 340a Laulu, "Verdankt sei es dem Glanz"
391 340b Laulu, An die Einsamkeit
390 340c Laulu, An die Hoffnung
363 363 3 menuettia noin 1782 - 1783 Wien?
386 386 Rondo pianolle A-duuri 1782–1783 Wien
413 387a Konsertto F-duuri pianolle, nro 11
415 387b Konsertto C-duuri pianolle, nro 13
229 382a Kaanon c-molli 3 äänelle noin 1782 Wien?
230 382b Kaanon c-molli kahdelle äänelle
231 382c Kaanon B-duuri kuudelle äänelle, "Leck mich im Arsch"
233 382d Kaanon B-duuri kolmelle äänelle, "Leck mir den Arsch"
234 384e Kaanon G-duuri kolmelle äänelle, "Bei der Hitz' em Sommer ess ich"
347 382f Kaanon D-duuri kuudelle äänelle
348 382g Kaanon G-duuri 12 äänelle, "V'amo di core teneramente"
119 382h Aaria sopraanolle, "Der Liebe himmlisches Gefühl"
408a 383e Marssi C-duuri 1782 Wien
408c 383f Marssi C-duuri
408b 385a Marssi D-duuri
414 385p Konsertto pianolle A-duuri, nro 12
  404a Sovitukset kuudesta J.S. ja W.F. Bachin preludista ja fuugasta
405 405 Sovitukset viidestä J.S. Bachin fuugasta
394 383a Preludi ja fuuga C-duuri pianolle 1782 alku
382 382 Rondo D-duuri pianolle maaliskuu 1782
383 383 Aaria sopraanolle, "Nehmt meinen Dank, ihr holden Gönner!" 10. huhtikuuta 1782
409 383f Sinfoninen menuetti C-duuri toukokuu? 1782 Wien?
388 384a Serenaadi c-molli puhaltimille heinäkuu? 1782 tai 1783 loppu Wien
385a 385a Sinfonia D-duuri, nro 35, "Haffner" heinäkuu 1782
384 384 Die Entführung aus dem Serail 16. heinäkuuta 1782
393 385b Solfeesit lauluäänelle noin elokuu 1782
407 386c Kvintetto käyrätorvelle ja jousille Es-duuri 1782 loppu
387 387 Kvartetto G-duuri jousille 31. joulukuuta 1782
435 416b Aaria tenorille, "Mußt' ich auch durch tausend Drachen" noin 1783 Wien?
432 421a Resitatiivi ja aaria for Bass, "Così dunque tradisci"
333 315c Sonaatti B-duuri pianolle, "Linz" 1783–1784 Linz ja Wien
436 436 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Ecco quel fiero" noin 1783–1786 Wien?
437 437 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Mi lagnero"
438 438 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Se lontan"
439 439 Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Due pupille"
346 439a Notturno kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Luci care, luci belle"
  439b 5 Divertimentoa B-duuri noin 1783 tai myöhemmin Wien
441 441 Trio sopraanolle, tenorille ja bassolle, "Liebes Mandel, wo is's Bandel?" noin 1783
416 416 Scena ja Rondo sopraanolle, "Mia speranza adorata" 8. tammikuuta 1783
398 416e 6 muunnelmaa "Salve tu, Domine" maaliskuu 1783
417 417 Konsertto Es-duuri käyrätorvelle 27. toukokuuta 1783
421 417b Kvartetto d-molli jousille kesäkuu 1783
178 417e Aaria sopraanolle, "Ah, spiegarti, oh Dio" noin kesäkuu 1783 Wien?
419 419 Aaria sopraanolle, "No, no, che non sei capace" kesäkuu 1783 Wien
423 423 Duo G-duuri viululle ja alttoviululle noin kesä 1783 Salzburg?
424 424 Duo B-duuri viululle ja alttoviululle
418 418 Aaria sopraanolle, "Vorrei spiegarvi, oh Dio" 20. kesäkuuta 1783 Wien
420 420 Aaria tenorille, "Per pietà, non ricercate" 21. kesäkuuta 1783
428 421b Kvartetto Es-duuri jousille kesä–heinäkuu 1783
427 417a Missa c-molli heinäkuu 1782 - lokakuu 1783
422 422 L'oca del Cairo 1783 loppu Salzburg ja Wien
430 424a Lo sposo deluso
425 425 Sinfonia C-duuri, nro 36, "Linziläinen" loka-marraskuu 1783 Linz
431 425b Resitatiivi ja aaria tenorille, "Misero! O sogno!" joulukuu 1783 Wien?
426 426 Fuuga c-molli kahdelle pianolle 29. joulukuuta 1783 Wien
444 425a Johdanto Michael Haydnin sinfoniaan 1783 loppu tai 1784
447 447 Konsertto käyrätorvelle Es-duuri noin 1784–1787
  453a Hautajaismarssi c-molli pianolle 1784
461 448a 6 menuettia 1784 alku
462 448b 6 kontratanssia tammikuu 1784
463 448c 2 menuettia 1784 alku
449 449 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 14 9. helmikuuta 1784
450 450 Konsertto B-duuri pianolle, nro 15 15. maaliskuuta 1784
451 451 Konsertto D-duuri pianolle, nro 16 22. maaliskuuta 1784
452 452 Kvintetto Es-duuri pianolle ja puhaltimille 30. maaliskuuta 1784
453 453 Konsertto G-duuri pianolle, nro 17 12. huhtikuuta 1784
  453b Harjoituskirja Barbara Ployerille    
454 454 Sonaatti B-duuri viululle ja pianolle, "Strinasacchi" 21. huhtikuuta 1784 Wien
460 454a 8 muunnelmaa on "Come un agnello" noin kesäkuu 1784
455 455 10 muunnelmaa G-duuri on "Unser dummer Pöbel meint" 25. elokuuta 1784
456 456 Konsertto B-duuri pianolle, nro 18, "Paratiisi" 30. syyskuuta 1784
457 457 Sonaatti c-molli pianolle 14. lokakuuta 1784
458 458 Kvartetto B-duuri jousille, "Metsästys" 9. marraskuuta 1784
459 459 Konsertto F-duuri pianolle, nro 19 11. joulukuuta 1784
410 484d Adagio F-duuri kahdelle basettitorvelle ja fagotille noin 1785 loppu Wien?
  506a Harjoitusvihko Thomas Attwoodille 1785–1786 Wien
464 464 Kvartetto A-duuri jousille 10. tammikuuta 1785
465 465 Kvartetto C-duuri jousille 14. tammikuuta 1785
466 466 Konsertto d-molli pianolle, nro 20 10. helmikuuta 1785
469 469 Davidde penitente maaliskuu 1785
467 467 Konsertto C-duuri pianolle, nro 21 9. maaliskuuta 1785
468 468 Laulu, Lied zur Gesellenreise 26. maaliskuuta 1785
  470a Trumpetti- ja patarumpuosuuksia G.B. Viottin viulukonerttoon nro 16 huhtikuu 1785
471 471 Kantaatti, Die Mauererfreude 20. huhtikuuta 1785
472 472 Laulu, Der Zauberer 7. toukokuuta 1785
473 473 Laulu, Die Zufriedenheit
474 474 Laulu, Die betrogene Welt
475 475 Fantasia pianolle c-molli 20. toukokuuta 1785
476 476 Laulu, Das Veilchen 8. kesäkuuta 1785
478 478 Kvartetto g-molli pianolle ja jousille 16. lokakuuta 1785
477 479a Maurerische Trauermusik marraskuu 1785
479 479 Kvartetto sopraanolle, tenorille ja kahdelle bassolle, "Dite almeno" 5. marraskuuta 1785
480 480 Trio sopraanolle, tenorille ja bassolle, "Mandina amabile" 21. marraskuuta 1785
483 483 Laulu mieskuorolle ja uruille, "Zerfließet heut" 1785 loppu
484 484 Laulu mieskuorolle ja uruille, "Ihr unsre neuen Leiter" End 1785
411 484a Adagio B-duuri kahdelle klarinetille ja kolmelle basettitorvelle 1785 loppu Wien?
506 506 Laulu, Lied der Freiheit Wien
481 481 Sonaatti Es-duuri viululle ja pianolle 12. joulukuuta 1785
482 482 Konsertto Es-duuri pianolle, nro 22 16. joulukuuta 1785
355 576b Menuetti D-duuri pianolle noin 1786–1787
485 485 Rondo D-duuri pianolle 10. tammikuuta 1786
486 486 Der Schauspieldirektor 7. helmikuuta 1786
488 488 Konsertto A-duuri pianolle, nro 23 2. maaliskuuta 1786
489 489 Duetto sopraanolle ja tenorille, "Spiegarti no poss' io" 10. maaliskuuta 1786
490 490 Scène ja rondo sopraanolle, "Non più, tutto ascoltai"
491 491 Konsertto c-molli pianolle, nro 24 24. maaliskuuta 1786
492 492 Figaron häät 1. toukokuuta 1786
493 493 Kvartetto pianolle ja jousille Es-duuri 3. kesäkuuta 1786
507 507 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle 3. kesäkuuta 1786 jälkeen
508 508 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle
  508A Kaanon C-duuri for kolmelle äänelle
  508a 2 kaanonia F-duuri kolmelle äänelle, 14 kaanonia F-duuri kahdelle äänelle 3. kesäkuuta 1786
494 494 Rondo F-duuri pianolle 10. kesäkuuta 1786
495 495 Konsertto Es-duuri käyrätorvelle 26. kesäkuuta 1786
496 496 Trio G-duuri pianolle, viululle ja sellolle 8. heinäkuuta 1786
487 496a 12 duoa basettitorville 27. heinäkuuta 1786
497 497 Sonaatti F-duuri pianolle nelikätisesti 1. elokuuta 1786
498 498 Trio Es-duuri pianolle, klarinetille ja alttoviululle, "Kegelstatt" 5. elokuuta 1786
499 499 Kvartetto D-duuri jousille, "Hoffmeister" 19. elokuuta 1786
500 500 12 muunnelmaa B-duuri 12. syyskuuta 1786
501 501 5 muunnelmaa G-duuri 4. marraskuuta 1786
502 502 Trio B-duuri pianolle, viululle ja sellolle 18. marraskuuta 1786
503 503 Konsertto C-duuri pianolle, nro 25 4. joulukuuta 1786
504 504 Sinfonia D-duuri, nro 38, "Prahalainen" 6. joulukuuta 1786
505 505 Scène ja Rondo sopraanolle, "Ch'io mi scordi di te?" 26. joulukuuta 1786
298 298 Kvartetto huilulle, viululle, alttoviululle ja sellolle A-duuri 1786–1787
  516f Musikalisches Würfelspiel C-duuri 1787
343 336c Zwei deutsche Kirchenlieder 1787 alku Praha tai Wien
509 509 6 saksalaista tanssia 6. helmikuuta 1787 Praha
511 511 Rondo pianolle a-molli 11. maaliskuuta 1787 Wien
512 512 Resitatiivi ja aaria bassolle, "Alcandro, lo confesso" 19. maaliskuuta 1787
513 513 Aaria bassolle, "Mentre ti lascio" 23. maaliskuuta 1787
515 515 Kvintetto C-duuri jousille 19. huhtikuuta 1787
228 515b Kaksoiskaanon F-duuri neljälle äänelle 24. huhtikuuta 1787
516 516 Kvintetto jousille g-molli 16. toukokuuta 1787
517 517 Laulu, Die Alte 18. toukokuuta 1787
518 518 Laulu, Die Verschweigung 20. toukokuuta 1787
519 519 Laulu, Das Lied der Trennung 23. toukokuuta 1787
520 520 Laulu, Als Luise die Briefe 25. toukokuuta 1787
521 521 Sonaatti C-duuri pianolle nelikätisesti 29. toukokuuta 1787
522 522 Ein musikalischer Spaß 14. kesäkuuta 1787
523 523 Laulu, Abendempfindung 24. kesäkuuta 1787
524 524 Laulu, An Chloe 24. kesäkuuta 1787
232 509a Kaanon G-duuri neljälle äänelle, "Lieber Freistadtler, lieber Gaulimauli" 4. heinäkuuta 1787 jälkeen
525 525 Eine kleine Nachtmusik 10. elokuuta 1787
526 526 Sonaatti A-duuri viululle ja pianolle 24. elokuuta 1787
527 527 Don Giovanni 29. elokuuta 1787 Praha
528 528 Scène sopraanolle, "Bella mia fiamma" 3. marraskuuta 1787
529 529 Laulu, Des kleinen Friedrichs Geburtstag 6. marraskuuta 1787
530 530 Laulu, Das Traumbild
531 531 Laulu, Die kleine Spinnerin 11. joulukuuta 1787 Wien
406 516b Kvintetto c-molli jousille 1788
  535a 3 kontratanssia noin 1788 alku
533 533 Allegro ja Andante F-duuri pianolle 3. tammikuuta 1788
534 534 Kontratanssi, "Das Donnerwetter" 14. tammikuuta 1788
535 535 Kontratanssi, "La Bataille" 23. tammikuuta 1788
536 536 6 saksalaista tanssia 27. tammikuuta 1788
  537d Sovitus Carl Philipp Emanuel Bachin tenoriaariasta helmikuu 1788
537 537 Konsertto D-duuri pianolle, nro 26 24. helmikuuta 1788
538 538 Aaria sopraanolle, "Ah se in ciel" 4. maaliskuuta 1788
539 539 Laulu, Ein deutsches Kriegslied 5. maaliskuuta 1788
540 540 Adagio h-molli pianolle 19. maaliskuuta 1788
  540a Aaria tenorille, "Dalla sua pace" 24. huhtikuuta 1788
  540b Duetto sopraanolle ja bassolle, "Per queste tue manine" 28. huhtikuuta 1788
  540c Resitatiivi ja aaria sopraanolle, "In quali eccesi" 30. huhtikuuta 1788
541 541 Arietta bassolle, "Un bacio di mano" toukokuu 1788
Anh. 135 547a Sonaatti F-duuri pianolle noin kesä 1788 Wien?
545 545 Sonaatti pianolle C-duuri, "Aloittelijoille" 16. kesäkuuta 1788 Wien
542 542 Trio E-duuri pianolle, viululle ja sellolle 22. kesäkuuta 1788
543 543 Sinfonia Es-duuri, nro 39 26. kesäkuuta 1788
546 546 Adagio ja fuuga jousille c-molli 26. kesäkuuta 1788
54 547b 5 (6?) muunnelmaa F-duuri pianolle heinäkuu 1788
547 547 Sonaatti F-duuri viululle ja pianolle 10. heinäkuuta 1788
548 548 Trio C-duuri pianolle, viululle ja sellolle 14. heinäkuuta 1788
549 549 Canzonetta kahdelle sopraanolle ja bassolle, "Piu non si trovano" 16. heinäkuuta 1788 Wien?
550 550 Sinfonia g-molli, nro 40 25. heinäkuuta 1788 Wien
551 551 Sinfonia C-duuri, nro 41, "Jupiter" 10. elokuuta 1788
552 552 Laulu, Beim Auszug in das Feld 11. elokuuta 1788
553 553 Kaanon C-duuri kolmelle äänelle, "Alleluia" 2. syyskuuta 1788
554 554 Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "Ave Maria"
555 555 Kaanon a-molli neljälle äänelle, "Lacrimoso"
556 556 Kaanon G-duuri neljälle äänelle, "G'rechtelt's enk"
557 557 Kaanon f-molli neljälle äänelle, "Nascoso e il mio sol"
558 558 Kaanon B-duuri neljälle äänelle, "Gehen wir im Prater"
559 559 Kaanon F-duuri kolmelle äänelle, "Difficile lectu mihi Mars"
560a 559a Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "O du eselhafter Peierl"
560b 560 Kaanon F-duuri neljälle äänelle, "O du eselhafter Martin"
561 561 Kaanon A-duuri neljälle äänelle, "Bona nox, bist a rechta Ox"
562 562 Kaanon A-duuri kolmelle äänelle, "Caro bell'idol mio"
563 563 Divertimento Es-duuri 27. syyskuuta 1788
564 564 Trio pianolle, viululle ja sellolle G-duuri 27. lokakuuta 1788
566 566 Sovitus Händelin teoksesta Acis und Galathea marraskuu 1788
567 567 6 saksalaista tanssia 6. joulukuuta 1788
568 568 12 menuettia 24. joulukuuta 1788
Anh. 5 571a Kvartetto sopraanolle, kahdelle tenorille ja bassolle, "Caro mio Druck und Schluck" noin 1789 Wien?
570 570 Sonaatti B-duuri pianolle helmikuu 1789 Wien
571 571 6 saksalaista tanssia orkesterille 21. helmikuuta 1789
572 572 Sovitus Händelin Messiaasta maaliskuu 1789
573 573 9 muunnelmaa D-duuri 29. huhtikuuta 1789 Potsdam
574 574 Kleine Gigue G-duuri pianolle 16. toukokuuta 1789 Leipzig
575 575 Kvartetto D-duuri jousille, "Preussilainen" kesäkuu 1789 Wien
576 576 Sonaatti D-duuri pianolle heinäkuu 1789
577 577 Rondo sopraanolle, "Al desio, di chi t'adora"
578 578 Aaria sopraanolle, "Alma grande e nobil core" elokuu 1789
579 579 Aaria sopraanolle, "Un moto di gioia mi sento"
580 580 Aaria sopraanolle, "Schon lacht der holde Frühling" 17. syyskuuta 1789
581 581 Kvintetto klarinetille ja jousille A-duuri 29. syyskuuta 1789
582 582 Aaria sopraanolle, "Chi sà, chi sà, qual sia" lokakuu 1789
583 583 Aaria sopraanolle, "Vado, ma dove? -- oh Dei!"
584 584 Aaria bassolle, "Rivolgete a lui lo sguardo" joulukuu 1789
585 585 12 menuettia
586 586 12 saksalaista tanssia
587 587 Kontratanssi C-duuri, "Der Sieg vom Helden Koburg"
236 588b Andantino Es-duuri pianolle noin 1790
106 588a Alkusoitto ja 3 kontratanssia tammikuu 1790
588 588 Così fan tutte 26. tammikuuta 1790
589 589 Kvartetto B-duuri jousille, "Preussilainen" toukokuu 1790
590 590 Kvartetto F-duuri jousille, "Preussilainen" kesäkuu 1790
591 591 Sovitus Händelin teoksesta Alexander's Feast heinäkuu 1790
592 592 Sovitus Händelin teoksesta Ode to Saint Cæcelia
625 592a Koominen duetto sopraanolle ja bassolle, "Nun, liebes Weibchen" elokuu 1790  
593 593 Kvintetto D-duuri jousille joulukuu 1790 Wien
594 594 Adagio ja allegro f-molli mekaanisille uruille loka–joulukuu 1790 Wien ja ?
412/514 386b Konsertto käyrätorvelle D-duuri 1791 Wien
609 609 5 kontratanssia
595 595 Konsertto B-duuri pianolle, nro 27 noin 1788 – 5. tammikuuta 1791
596 596 Laulu, Sehnsucht nach dem Frühling 14. tammikuuta 1791
597 597 Laulu, Im Frülingsanfang
598 598 Laulu, Das Kinderspiel
599 599 6 menuettia 23. tammikuuta 1791
600 600 6 saksalaista tanssia 29. tammikuuta 1791
601 601 4 menuettia 5. helmikuuta 1791
602 602 4 saksalaista tanssia
603 603 2 kontratanssia
604 604 2 menuettia 12. helmikuuta 1791
605 605 3 saksalaista tanssia
607 605a Kontratanssi, "Il Triofo delle Donne" 28. helmikuuta 1791
606 606 6 Ländleriä
613 613 8 muunnelmaa F-duuri "Ein Weib ist das herrlichste Ding" maaliskuu 1791
608 608 Fantasia f-molli mekaanisille uruille 3. maaliskuuta 1791
610 610 Kontratanssi, "Les filles malicieuses" 6. maaliskuuta 1791
611 611 Saksalainen tanssi
612 612 Aaria bassolle, "Per questa bella mano" 8. maaliskuuta 1791
614 614 Kvintetto Es-duuri jousille 12. huhtikuuta 1791
616 616 Andante F-duuri pienille mekaanisille uruille 4. toukokuuta 1791
617 617 Adagio ja rondo lasiharmonikalle, huilulle, oboelle, alttoviululle ja sellolle 23. toukokuuta 1791
356 617a Adagio C-duuri lasiharmonikalle 1791
618 618 Motetti D-duuri, "Ave verum corpus" 17. kesäkuuta 1791 Baden
619 619 Kantaatti, "Die ihr des unermeßlichen Weltalls" heinäkuu 1791 Wien
Anh. 78 620b Kontrapunktiharjoitus noin syyskuu 1791
Anh. 245 621a Aaria bassolle, "Io ti lascio, o cara, addio" noin syyskuu 1791 Praha?
620 620 Taikahuilu 30. syyskuuta 1791 Wien
621 621 La clemenza di Tito 6. lokakuuta 1791 Praha
622 622 Konsertto A-duuri klarinetille lokakuu 1791 Wien
623 623 Freimaurerkantate 15. marraskuuta 1791
624 626a Kadensseja ja katkelmia pianokonsertoista    
626 626 Requiem d-molli 1791 loppu Wien

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]