Kärtsy Hatakka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kärtsy Hatakka
Kärtsy Hatakka vuonna 2012.
Kärtsy Hatakka vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Kari Arvo Ilari Hatakka
Syntynyt17. joulukuuta 1967 (ikä 55)
Ammatti muusikko, säveltäjä
Muusikko
Taiteilijanimi Kärtsy Hatakka
Aktiivisena 1986–
Tyylilajit heavy metal, poprock,
Soittimet laulu, basso, kosketinsoittimet
Yhtyeet Waltari, Kärtsy
Aiheesta muualla
Kotisivut

Kärtsy Hatakka (oik. Kari Arvo Ilari Hatakka, s. 17. joulukuuta 1967) on suomalainen muusikko. Vuonna 1986 hän perusti Waltari-yhtyeen, jonka laulajana ja säveltäjänä hänet tunnetaan. Kärtsy sekä Waltari ovat olleet mukana toteuttamassa monia laajamittaisia projekteja: muun muassa Jorma Uotisen koreografiaan sävellettyä musiikkiteosta “Evankeliumi”, jota esitettiin yhdessä Kansallisbaletin ja Sibelius-lukion sinfoniaorkesterin sekä kuoron kanssa Kansallisoopperassa. Lisäksi hän on ollut tekemässä Helsingin Juhlaviikoille vuonna 1995 tilaustyönä Avanti! -sinfoniaorkesterin kanssa toteutettua sävelteosta “Yeah! Yeah! Die! Die! Death Metal Symphony In Deep C”. Hatakka on tuottanut musiikkia myös videopeleihin Max Payne ja Max Payne 2: The Fall of Max Payne. Jälkimmäisen osan teemamusiikki voitti Game Audio Network Guildin ”Best Original Instrumental Song” -palkinnon Yhdysvalloissa vuonna 2004.[1]

Hatakan yhtye Waltari on julkaissut vuodesta 1991 lähtien kolmetoista studioalbumia ja kolme kokoelmaa sekä tehnyt kuusitoista laajaa Euroopan kiertuetta. Yhtyeen kappaleet ovat keränneet listasijoituksia Suomen ja Euroopan lisäksi myös Japanissa. Soolobändinsä “Kärtsy” kanssa hän on Suomen lisäksi keikkaillut muun muassa Englannissa, Saksassa, Tšekissä, Ruotsissa, Kiinassa sekä Japanissa.

Hatakka julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa Duty Freedom syyskuussa 2010. Toinen sooloalbumi aWay julkaistiin vuonna 2014 sekä Maunula (Kärtsy plays Flatus) vuonna 2016.

Hatakan yhtye Head First julkaisi nimeään kantavan debyyttialbumin 27. toukokuuta 2022 saksalaisen Metalville-levy-yhtiön kautta.[2]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sooloalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. GDC 2004--The Audio Track gamasutra.com. Viitattu 3.1.2017.
  2. Suvi Seppänen: Kärtsy Hatakan Head First -yhtyeen debyyttialbumi julkaistaan 30 vuoden odotuksen jälkeen kaaoszine.fi. 13.4.2022. Viitattu 14.4.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.