Jurassic Park (SNES)

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jurassic Park
Jpsnes.png
Kehittäjä Ocean Software
Julkaisija Ocean Software
JP Jaleco
Suunnittelija J.H. Beard
C. Kerry
Säveltäjä Jonathan Dunn
Pelisarja Jurassic Park
Julkaistu
  • NA marraskuu 1993
  • EU 29. joulukuuta 1993
  • JP 24. kesäkuuta 1994
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Super Nintendo Entertainment System
Jakelumuoto pelimoduuli
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla
Ensimmäisen persoonan näkymä Velociraptorista vierailijakeskuksen sisällä.

Jurassic Park on Ocean Softwaren kehittämä ja julkaisema Jurassic Park -elokuvaan ja Michael Crichtonin romaaniin perustuva toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin Super Nintendo Entertainment Systemille vuonna 1993.

Suurin osa pelistä pelataan ylhäältä päin muistuttaen Zelda-pelejä. Kun pelaaja menee rakennuksen sisään, kuvakulmaksi muuttuu ensimmäinen persoona. Peli yhdisti kaksi eri kuvakulmaa sekä 3D-pelaamisen neljännen sukupolven konsolille ja oli yksi ensimmäisiä pelejä jossa oli surround-ääni (Dolby Pro Logic).

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä pelaaja ohjaa Alan Grantia ja tarkoituksena on suorittaa tiettyjä tehtäviä ja paeta saarelta. Tehtäviä voivat olla Velociraptorien pesän tyhjentäminen munista tai bunkkerin generaattorin käynnistäminen, mikä mahdollistaa esimerkiksi porttien avaamisen ja sulkemisen. Ympäri saarta olevat hahmot voivat kommunikoidan pelaaja kanssa antamalla ohjeita, tosin jotkin neuvot ovat tahallisesti ilkeitä. Peli tukee SNES Mousea kun pelataan ensimmäisestä kuvakulmasta tai kun operoidaan tietokonepäätteitä. Pelin ääniraita koostuu erilaisista musiikeista, jotka vastaavat aluettä mitä pelaaja kulloinkin tutkii (paitsi kaksi Tyrannosaurus rexiä, joilla on oma tunnusmusiikki). Pelin läpäisy vie yleensä 2–3 tuntia, tosin jotkut tehtävät – kuten kaikkien 18 raptorin munan kerääminen - voivat hidastaa pelaajan etenemistä. Pelissä ei ole mahdollista tallentaa, mutta mahdollisuuksia jatkaa pelissä kuolemisen jälkeen on rajattomasti. Niinpä pelaaja joutuu pelaamaan pelin yhdeltä istumalta läpi.

Muita Jurassic Park -pelejä on tehty NES:lle, Game Boylle, Sega Mega Drivelle, Sega Game Gearille, DOS:lle ja Commodore Amigalle. Missään niistä ei ole samanlaista pelitapaa, vaikka ne sijoittuvat samaan tarinaan. Kaikki paitsi versiot Sega Genesikselle, Game Gearille and Sega CD:lle on kehittänyt ja julkaissut Ocean Software.

Pelissä esiintyvät dinosaurukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vastaanotto
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
Allgame 3.5/5 tähteä
Electronic Gaming Monthly 7.25/10
GamePro 5/5 tähteä

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]