John Bolton

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
John R. Bolton

John Robert Bolton (20. marraskuuta 1948) on yhdysvaltalainen diplomaatti, joka toimi Yhdysvaltain edustajana Yhdistyneissä kansakunnissa elokuusta 2005 joulukuuhun 2006. Hän toimii useissa konservatiivisissa tutkimusinstituuteissa, mukaan lukien American Enterprise Institutessa[1] ja Project for the New American Century -ajatushautomossa.

Ronald Reaganin ja George H. W. Bush hallinnoissa Boltonilla on ollut useita virkoja ulkoministeriössä, oikeusministeriössä ja liitovaltion kehitysapuvirastossa. Presidentti George W. Bushin hallinnossa hän on toiminut kansainvälisestä turvallisuudesta vastaavana apulaisulkoministerinä 2001–2005 ja Yhdysvaltain YK-edustajana. Hänet tunnetaan voimakkaana YK:n kriitikkona.

Koulutus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bolton on opiskellut Yalen yliopistossa, josta hän valmistui oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1970 ja tohtoriksi 1974.

Bushin hallinnossa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Bolton nimitettiin kansainvälisestä turvallisuudesta vastaavaksi apulaisulkoministeriksi presidentti George W. Bushin hallintoon 11. toukokuuta 2001, jossa virassa hänen tehtäviinsä joukkotuhoaseiden leviämisen estäminen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. John R Bolton AEI. Viitattu 7.3.2013.
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta John Bolton.
Tämä poliitikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.