James Bond 007: Nightfire

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
James Bond 007: Nightfire
007 - Nightfire Coverart.png
Kehittäjä Eurocom
Gearbox Software (Windows)
JV Games (Game Boy Advance)
TransGaming Inc. (OS X)
Julkaisija Electronic Arts
Aspyr (OS X)
Jakelija MGM Interactive
Pelisarja James Bond
Pelimoottori GoldSrc (Windows)
Proprietary Engine (konsolit)
Julkaistu GameCube, PS2, Xbox
  • NA 18. marraskuuta 2002
  • EU 29. marraskuuta 2002
Windows
  • NA 28. marraskuuta 2002
  • EU 6. joulukuuta 2002
Game Boy Advance
  • NA 17. maaliskuuta 2003
  • EU 28. maaliskuuta 2004
OS X
  • EU 21. kesäkuuta 2004
Lajityyppi ensimmäisen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: TVirheellinen ESRB-arvo
PEGI: 12
Alusta Game Boy Advance, Nintendo GameCube, OS X, PlayStation 2, Xbox, Microsoft Windows
Jakelumuoto CD-ROM
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

James Bond 007: Nightfire on Eurocomin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema James Bond -aiheinen ensimmäisen persoonan ammuntapeli. Peli julkaistiin vuonna 2002 PlayStation 2:lle, Xboxille, Nintendo GameCubelle, Microsoft Windowsille, Game Boy Advancelle ja OS X:lle

Peli ei perustu mihinkään elokuvaan tai kirjaan. Pelissä James Bond on mallinnettu Pierce Brosnanista, ja Bondia ääninäyttelee Maxwell Caulfield.

Pelin ideana on estää Phoenix Industries -yhtiön omistaja Raphael Draken aikeet laukaista ohjuksia kohti kaikkia maapallon ydinvoimaloita avaruudesta käsin. Peli sisältää sekä yksinpelin että moninpelin (1–4 pelaajaa), jossa voi taistella tietokoneen ohjaamia botteja (1–4 bottia) tai kaveria (1–3 kaveria) vastaan.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on kolme vaikeustasoa: Operative, Agent ja 00-Agent, joista viimeisin on vaikein, sillä se ei sisällä automaattitähtäystä. Mitä vaikeammalla vaikeustasolla pelaaja suorittaa tehtävän, sitä enemmän hän ansaitsee tehtävästä pisteitä, ja sitä paremman mitalin hän saa (pronssi, hopea, kulta ja platina). Kultamitalilla pelaaja saa aseen kehityksen. Pelissä on 12 tasoa, joihin sisältyy muun muassa räiskintää sekä ajamista moottorikelkalla ja Aston Martin V12 Vanquishilla. Pelin läpäisyn jälkeen esiintyy lyhyt video, jossa näytetään tietoa pelin kehityksestä.

Pelissä on laaja asevalikoima, joka sisältää aseita aina pistoolista kranaatinheittimeen. Pelissä voi myös muokata aseita esimerkiksi laittamalla äänenvaimentimen pistooliin. Pelissä on Mono-, Stereo- ja Dolby Surround -äänikanavat. Peliin saa widescreen-kuvasuhteen ajotehtäviin ja tekstityksen välianimaatioihin. Secret unlocks -valikkoon laitettavilla salasanoilla voi avata tehtäviä, moninpelimuotoja, hahmoja moninpeliin, aseiden kehityksiä sekä mitalit tehtäviin vaikkapa platinaksi. Pelin ikäraja Suomessa on 12+ eli peli ei ole niin väkivaltainen kuin Bond-elokuvat.

Moninpelimuodot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Quick Game (pikapeli), Arena (areenataistelu), Team Arena (areenataistelu joukkueilla), Capture the Flag (lipunryöstö), Uplink (satelliittien aktivoiminen), Top Agent (vihollisten elämien kuluttaminen), Demolition (hyökkäys), Protection (suojelu), Industrional Espionage (levynryöstö), Goldeneye Strike (Goldeneye-tarvikkeiden ryöstö ja vihollisjoukkueen eliminointi), Assassination (salamurhaamista), King of the Hill (kukkulan kuningas) ja Team King of the Hill (kukkulan kuningas joukkueilla).

Ääninäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Maxwell Caulfield  … James Bond  
 Samantha Eggar  … M  

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.