In-N-Out Burger

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
In-N-Out Burger
InNOut.svg
Yritysmuoto Perheyritys
Perustettu 1948 Baldwin Park, Kalifornia
Toimitusjohtaja Lynsi Martinez
Kotipaikka Irvine, Kalifornia, Yhdysvallat
Toimiala pikaruoka
Tuotteet hampurilaiset, ranskalaiset perunat
Liikevaihto 465 miljoonaa USD (2010)
Kotisivu in-n-out.com

In-N-Out Burger on yhdysvaltalainen pikaruokaketju, jonka perustivat 1948 Harry ja Esther Snyder Baldwin Parkissa Kaliforniassa. Ketju on toiminut alusta saakka perheyrityksenä, eikä se harjoita franchising-ketjutoimintaa. Alun perin pelkästään Kaliforniassa toiminut yritys on sittemmin laajentunut myös Nevadaan, Arizonaan ja Utahiin, ja sillä on yli 240 pikaravintolaa.[1]

Ketjun ravintola Pinolessa

Yrityksen tunnuslause on ”Quality you can taste” (suom. Laatua, jonka voit maistaa). Laatukäsitettä korostetaan valmistamalla ranskalaisten perunoiden valmistaminen tuoreista perunoista siten, että ne kuoritaan, pilkotaan ja paistetaan asiakkaiden nähtävissä. Pihveissä käytettävää lihaa ei ole koskaan pakastettu. Ketju tarjoaa ainoastaan kolmea erilaista hampurilaista, mutta näiden lisäksi aterian sisältöön voi vaikuttaa Not-So-Secret Menun tilauskoodeilla, joiden merkitys on selitetty ainoastaan yrityksen verkkosivuilla.

Tämän lisäksi yksi pikaruokaketjun ominaispiirteistä on perustajan henkilökohtaisten näkemysten esilläolo. Juomamukeihin ja kääreisiin on painettu erinäisiä Raamatun jakeita, ja useiden ketjun ravintoloiden edustalle istutetut kaksi ristissä olevaa palmupuuta viittaavat Stanley Kramerin ohjaamaan Mieletön, mieletön maailma -elokuvaan, joka on perustaja Harry Snyderin suosikki. Elokuvassa aarre löytyy ristikkäin olevien palmupuiden alta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]