Hansi Kürsch

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hansi Kürsch
Hansi Kürsch esiintymässä Wackenissa 2016.
Hansi Kürsch esiintymässä Wackenissa 2016.
Henkilötiedot
Syntynyt10. elokuuta 1966 (ikä 57)
Lank-Latum, Saksa
Muusikko
Aktiivisena 1984–
Tyylilajit power metal
speed metal
heavy metal
Soittimet laulu
bassokitara
Yhtyeet Blind Guardian
Demons & Wizards
Levy-yhtiöt No Remorse Records
Virgin Records
Century Media
Nuclear Blast
Steamhammer

Hans Jürgen ”Hansi” Kürsch (s. 10. elokuuta 1966 Lank-Latum[1]) on saksalainen muusikko, joka on toiminut Blind Guardian -yhtyeen laulajana vuodesta 1985 lähtien. Hän soitti yhtyeessä myös bassokitaraa vuoteen 1998 asti. Samana vuonna julkaistulla albumilla Nightfall in Middle-Earth hän on ensimmäistä kertaa ainoastaan laulajana, bassoa soittaa vierailijana Oliver Holzwarth. Kitaristi André Olbrichin ohella Kürsch on yhtyeen useimpien kappaleiden säveltäjä ja sanoittaja. Etunimi Hansi, jolla hänet parhaiten tunnetaan, on Hans Jürgenin hellittelymuoto. Hän on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi.

Studioalbumeilla Kürsch laulaa usein lukuisilla päällekäisillä ääniraidoilla luoden omalla äänellään monimutkaisia ja limittyviä kuvioita niin, että laulu kuulostaa valmiina levytyksenä suuren kuoron tuottamalta. Tämänkaltaista tekniikkaa käytti myös Kürschin arvostaman Queenin laulaja Freddie Mercury.

Kürsch on levyttänyt Blind Guardianin lisäksi kaksi albumia Iced Earthin Jon Schafferin kanssa Demons & Wizards -nimen alla. Lisäksi hän on esiintynyt vierailevana laulajana Gamma Rayn, Grave Diggerin, Nepalin, Iron Saviorin, Edguyn, Therionin, Ragen, Angran, Van Canton, The Arrow’n ja Ljósálfarin kappaleilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hansi Kürsch Blind Guardian Official Website. Viitattu 25.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.