Jon Schaffer

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jon Schaffer

Jon Ryan Schaffer (s. 15. maaliskuuta 1968 Franklin, Indiana) on heavy metal -yhtye Iced Earthin kitaristi ja lauluntekijä. Hän on yhtyeen perustaja ja ainoa jäljellä oleva alkuperäinen jäsen.

Schaffer perusti vuonna 1985 power-thrash metal-yhtye Purgatoryn, jonka nimeksi vakiintui myöhemmin Iced Earth. Schaffer on yhtyeen ainoa alkuperäinen jäsen ja ainoa, joka soittaa sen kaikilla levyillä. Hän on tehnyt lähes kaikki yhtyeen kappaleet itse. Schafferilla on myös sivuprojekti Demons & Wizards Blind Guardian -yhtyeen vokalistin Hansi Kürschin kanssa.

Vuonna 2021 Schaffer nousi otsikoihin, sillä hän oli yksi Yhdysvaltain kongressitalon valtaukseen osallistuneista henkilöistä. Yhdysvaltain presidentinvaalit 2020 hävinneen presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat väkivalloin kongressirakennukseen 6. tammikuuta vaatien vaalituloksen hylkäystä ja Trumpille jatkokautta. Kongressiin tunkeutumisesta on mahdollista saada jopa 20 vuoden vankeustuomio. Schaffer oli pukeutunut valtauksen aikana äärioikeistolaisen Oath Keepers -liikkeen lippalakkiin.[1]

Schaffer sai vuonna vuonna 2005 vaimonsa Wendyn kanssa ensimmäisen lapsensa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.