Hämähäkkimies (animaatiosarja) (1. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hämähäkkimiehen 1. tuotantokausi
Sarjan aloitusruutu
Sarjan aloitusruutu
Maa  Yhdysvallat
Ikäluokitus Kuvaohjelman ikäraja 7
Esittäminen
Verkko Yhdysvallat Fox Kids
Suomi Nelonen
MTV3
Jaksojen määrä 13
Kaudet
Seuraava →
2. tuotantokausi

Hämähäkkimies-animaatiosarjan 1. tuotantokausi käynnistyi Yhdysvalloissa 19. marraskuuta 1994 ja päättyi 11. kesäkuuta 1995 Fox Kidsillä. Sarja kertoo 19-vuotiaasta Empire State Universityn yliopistolla opiskelevasta Peter Parkerista, joka toimii supersankari Hämähäkkimiehenä. Sarjan alku poikkeaa jossain määrin hahmon alkuperäisestä sarjakuvasovituksesta, sillä sarjan alkaessa Peter on jo saanut yliluonnolliset voimansa käyttöönsä ja rikoksien pysäyttäminen Hämähäkkimiehenä on hänelle jo arkipäivää.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Liskojen yö (Night of the Lizard)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Liskojen yö”
Spidermanep1.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 1
Käsikirjoittaja(t) Gerry Conway
Stan Berkowitz
John Semper
Esitetty 19. marraskuuta 1994
Tuotantokoodi 101

Jakso alkaa, kun kaksi New Yorkin viemärityöntekijää törmää metrossa Liskoon. Miehet yrittävät paeta nousemalla tikkaita pitkin takaisin kadulle ja autoonsa, mutta Lisko saa vietyä toisen miehistä mukanaan viemäreihin. Autolla pois kaasuttava mies aiheuttaa kaupungin liikenteessä kaaoksen, mutta Hämähäkkimies saa pysäytettyä hätääntyneen kuskin. Myöhemmin Daily Buglen konttorilla J. Jonah Jameson kertoo Eddie Brockille ja Hämähäkkimiehen siviiliminä Peter Parkerille, että se joka saa otettua valokuvan tästä ylikokoisesta hirviöstä, palkitaan tuhannen dollarin rahasummalla.

Viemäreihin suuntaava Hämähäkkimies saa otettua kuvan liskon jalanjäljestä, ja päättää viedä kuvan tohtori Curt Connorsin analysoitavaksi yhdessä Debra Whitmanin kanssa. Heidän Connorsin toimistolle saapuessaan tulee kuitenkin sähkökatkos. He menevät tutkimaan hänen toimistoaan, kunnes kuulevat Connorsin käskevän heitä poistumaan. Debra huomaa kauhistuneena Connorsin muuttuneen liskoksi, joka pakenee ikkunasta. Saadaan selville, että toisen kätensä menettänyt Connors on geenimanipulaation avulla kasvattanut itselleen uuden käden, mutta muuttunut samalla itse hirviöksi. Eddie Brock joutuu Liskon hyökkäyksen kohteeksi yrittäessään kuvata tätä, mutta pääsee piiloutumaan Hämähäkkimiehen ja Liskon taistellessa. Lisko kaappaa vaimonsa mukaansa viemäreihin, ja Hämähäkkimiehen on pelastettava tämä. Viemäristä hän löytää myös sittenkin eloon jääneen kadonneen viemärityöntekijän, jonka Lisko on vanginnut. Hämähäkkimies saa selville, että Lisko on vanginnut vaimonsa, koska tarvitsee apua kehittäessään laitetta joka parantaa kaikki haavat ja vammat, mutta muuttaa käyttäjänsä samanlaisiksi liskoiksi. Hämähäkkimies kuitenkin ehtii käyttää laitetta ja muuttaa Liskon takaisin ihmiseksi.

Eddie Brock yrittää jääräpäisesti todistaa Connorsin olevan Lisko, mutta Jameson ei usko tämän väitteisiin. Brock vie Jamesonin poliisien kera Connorsin talolle, jossa hän vannoo syövänsä päivän lehden, mikäli Connors ei ole Lisko. Oven avaakin tuiki tavallinen Connorsin perhe, ja Brock joutuu pitämään sanansa. Peterin täti May Parkerilla on laskuja rästissä, ja hän on menossa vararikkoon. Peter on saanut tuhannen dollarin palkkion myytyään kuvat Hämähäkkimiehen ja Liskon kamppailusta Daily Buglelle, ja hän antaa palkintorahat tädilleen.

Skorpionin myrkky (The Sting of the Scorpion)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Skorpionin myrkky”
Spidermanep2.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 2
Käsikirjoittaja(t) Marty Isenbereg
Robert N. Skir
John Semper
Esitetty 11. maaliskuuta 1995
Tuotantokoodi 102

J. Jonah Jameson palkkaa Tri Stillwellin muuttamaan mitättömän konnan supersankariksi neogeenisen rekombinaattorin avulla taistelemaan Hämähäkkimiestä vastaan. Mutta jokin menee vikaan ja konna (nyt Skorpioni) kääntyy luojaansa vastaan ja Hämähäkkimiehen täytyy pelastaa päivä ennen kuin Skorpioni räjäyttää kaupungin OsCorpilla.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: Skorpioni, Tri Farley Stillwell ja Felicia Hardy

Tappajarobotti (The Spider Slayer)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Tappajarobotti”
Spidermanep3.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 3
Käsikirjoittaja(t) Stan Berkowitz
Esitetty 11. helmikuuta 1995
Tuotantokoodi 103

Maksaakseen velkansa rikollispomolle, joka tunnetaan nimellä Kingpin, Norman Osborn palkkaa Spencer Smythen rakentamaan vahvan robotin nimeltään Tappajarobotti nappaamaan ja tuhoamaan Hämähäkkimiehen. Myöhemmin, kun Hämähäkkimies on saanut robotin pysäytettyä, Kingpin palkkaa Alistair Smythen, Spencerin pojan rakentamaan lisää Tappajarobotteja.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: Spence Smythe, Alistair Smythe, Norman Osborn, Harry Osborn, Flash Thompson, Kingpin (Wilson Fisk), Mary-Jane Watson (mainitaan)

Tappajarobottien paluu (Return of the Spider Slayers)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Tappajarobottien paluu”
Spidermanep4.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 4
Käsikirjoittaja(t) Mark Hoffmeier
Esitetty 18. helmikuuta 1995
Tuotantokoodi 104

Alistair Smythe, Spencer Smythen (jota luullaan nyt kuolleeksi) poika rakentaa useita robotteja tuhoamaan Hämähäkkimiehen ja kaikki, jotka ovat vastuussa hänen isänsä "kuolemasta".

  • Jaksossa ensiesiintymisen sarjassa tekee: Mary-Jane Watson

Vaarallisia harhakuvia (The Menace of Mysterio)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Vaarallisia harhakuvia”
Spidermanep5.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 5
Käsikirjoittaja(t) John Semper
Marv Wolfman
Stan Berkowitz
Esitetty 25. helmikuuta 1995
Tuotantokoodi 105

Mysterio naamioituu Hämähäkkimieheksi rikoksia varten huijatakseen Hämähäkkimiestä menettämään maineensa.

  • Mysterio, Terri Lee ja Ben Parker (muisteluissa) tekevät ensiesiintymisensä tässä sarjassa

Tohtori Mustakala - Tuhon lähettiläs (Dr. Octopus: Armed and Dangerous)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Tohtori Mustakala - Tuhon lähettiläs”
Spidermanep6.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 6
Käsikirjoittaja(t) Brooks Wachtel
Cynthia Harrison
Esitetty 11. maaliskuuta 1995
Tuotantokoodi 106

Hämähäkkimies taistelee Tohtori Mustekalaa vastaan, joka on kidnapannut Peterin silloisen tyttöystävän Felicia Hardyn ja J. Jonah Jamesonin luonnaita vastaan.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: Tohtori Mustekala ja Anastasia Hardy

Avaruuden asukas 1/3 (The Alien Costume, Part One)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Avaruuden asukas 1/3”
Spidermanep7.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 7
Käsikirjoittaja(t) Stan Berkowitz
Len Wein
Meg McLaughlin
John Semper
Esitetty 1. huhtikuuta 1995
Tuotantokoodi 107

Astronautit John Jameson ja Paul Stevens löytävät avaruuslennollaan asteroidista kiven, joka on ainetta nimeltä "Prometheum X". Asteroidin pinnalla on myös mustaa eloperäistä mönjää, joka seuraa seuraa vaivihkaa astronautteja heidän avaruusalukseensa. Aluksessa mönjä yrittää kietoutua John Jamesonin ympärille. Hän menee paniikkiin ja avaruusalus ajautuu kurssiltaan tehden pakkolaskun Washingtonin sillalle, joka evakuoidaan siviileistä. Kingpin seuraa avaruuslentoa televisoista ja lähettää Rhinon varastamaan Prometheum X:n. Hämähäkkimies on menossa pelastamaan astronautteja pakkolaskun tehneestä aluksesta, mutta kohtaa aluksessa varkaissa olleen Rhinon. He käyvät taistelua, kunnes Kingpin kutsuu Rhinon pois virkavallan silmistä. Hämähäkkimies onnistuu kiinnittämään jäljityslaitteen Rhinon jalkaan. Sillalla on myös Eddie Brock, joka on paikalla tarkoituksenaan ottaa valokuvia tilanteesta saadakseen takaisin työnsä Jamesonilla. Brock nappaa kuvia Prometheum X:n kanssa pakenevasta Rhinosta sekä Hämähäkkimiehestä, joka pelastaa astronautit viime hetkellä ennen kuin avaruusalus putoaa sillalta veteen. Hämähäkkimies putoaa jokeen ja luulee saaneensa liejua ylleen, vaikka tosiasiassa se on avaruudesta tullutta mönjää.

Samalla, Eddie Brock valehtelee Hämähäkkimiehen varastaneen Prometheum X:n, vaikka varas oli tosiasiassa Rhino. Nyt Daily Bugle on luvannut miljoonan dollarin kiinniottopalkkion Hämähäkkimiehestä. Kingpin saa Rhinolta Prometheum X:n, jonka sanotaan olevan plutoniumia voimakkaampaa ainetta. Unessaan Hämähäkkimies näkee pukunsa taistelevan mönjää vastaan, ja uni päättyy siihen, kun ihmismäisen muodon ottanut mönjää nielaisee Peter Parkerin. Hämähäkkimies herää keskeltä Manhattania mustassa puvussa tietämättään, miten on sinne päätynyt. Uusi puku tekee Hämähäkkimiehestä nopeamman, vahvemman ja kestävämmän. Hän myös pystyy muuttamaan asuaan ihan miksi tahansa. Jokin kuitenkin muuttuu myös Hämähäkkimiehen luonteessa. Hänen käytös toisia kohtaan on röyhkeää. Tämän saavat kokea muun muassa Peterin kilpakosija Flash Thompson sekä May-täti.

Alistair Smythe haluaa tutkia Prometheum X:ää rauhassa, mutta siihen tarvitaan lisää tutkimuslaitteita, jotka ovat vain hallituksen laboratoriossa. Rhino saa Kingpiniltä uuden keikan. Hämähäkkimies haluaa puhdistaa maineensa, ja Rhinoon asennettu jäljityslaite johdattaa Hämähäkkimiehen tämän jäljille laboratorion luo. Uusien voimiensa ansiosta Hämähäkkimies pystyy leikiten heittelemään Rhinoa pitkin seiniä, tivaten tältä tämän työnantajan nimeä. Rhino ei halua kuitenkaan vasikoida Kingpiniä, vaan sanoo mieluummin menevänsä vankilaan. Hämähäkkimies ei aio olla niin armollinen, vaan on aikeissa tappaa Rhinon, kunnes tajuaa, että hänen käytöksensä ei ole normaalia. Hän antaa Rhinon olla ja poistuu paikalta. Hämähäkkimies on ihmeissään. Hän katsoo itseään kerrostalon ikkunan heijastuksesta, ja näkee välähdyksen liskomaisesta olennosta...

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: John Jameson ja Rhino

Avaruuden asukas 2/3 (The Alien Costume, Part Two)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Avaruuden asukas 2/3”
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 8
Käsikirjoittaja(t) Brynne Chandler Reaves
Esitetty 29. huhtikuuta 1995
Tuotantokoodi 108

Kun Hämähäkkimiehen mustan puvun todetaan olevan elossa, sankari silti käyttää sitä saadakseen Prometheum X:n. Samalla, J. Jonah Jameson saa selville Eddie Brockin valehdelleen, että Hämähäkkimies varasti Prometheum X:n, antaen hänelle potkut ja peruuttaen miljoonan dollarin palkkion. Kingpin on huolissaan, että Brock olisi saanut selville hänen olevan rikollispomo, joten Smythe palkkaa Tärisyttäjän tappamaan Brockin. Myöhemmin Hämähäkkimies pääsee eroon "puvusta", mutta pian se löytää uuden omistajan.

  • Jaksossa ensiesiintyminsensä sarjassa tekevät: Tärisyttäjä ja Venom (varjoissa)

Avaruuden asukas 3/3 (The Alien Costume, Part Three)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Avaruuden asukas 3/3”
Spidermanep9.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 9
Käsikirjoittaja(t) Mark Hoffmeier
Esitetty 6. toukokuuta 1995
Tuotantokoodi 109

Eddie Brockin saadessa symbiootin, heistä tulee yhdessä Venom, joka saa kaikki symbiootin aikaisemmat tiedot. Brockin mielestä Hämähäkkimies on syyllinen hänen työpaikkansa, asuntonsa ja terveytensä menettämiseen, ja hän haluaa Hämähäkkimiehen kuolevan...

Kraven Saalistaja (Kraven the Hunter)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Kraven Saalistaja”
Spidermanep10.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 10
Käsikirjoittaja(t) John Semper
Jan Strnad
Esitetty 13. toukokuuta 1995
Tuotantokoodi 110

Hämähäkkimies löytää itsensä keskeltä ongelmia, kun tohtori, nimeltä Mariah Crawfold pakenee vainoojansa Afrikasta Amerikkaan ja tämä vainooja on Kraven Saalistaja.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: Mariah Crawfold ja Kraven Saalistaja

Menninkäinen 1/2 (The Hobgoblin, Part One)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Menninkäinen 1/2”
Spidermanep11.jpg
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 11
Käsikirjoittaja(t) John Semper (Teleplay ja käsikirjoitus)
Larry Brody (Teleplay)
Esitetty 20. toukokuuta 1995
Tuotantokoodi 111

Hämähäkkimies päätyy keskelle Norman Osbornin, Wilson Fiskin ja Menninkäisen juonikuvioita.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekee Mörkö (suomennettu Menninkäiseksi)

Menninkäinen 2/2 (The Hobgoblin, Part Two)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Menninkäinen 2/2”
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 12
Käsikirjoittaja(t) Stan Berkowitz
Esitetty 27. toukokuuta 1995
Tuotantokoodi 112

Hämähäkkimies haluaa voittaa Menninkäisen tämän hyökätessä May-tädin ja Harry Osbornin kimppuun, vaikka se tarkoittaisi yhteistyötä Norman Osbornin ja Wilson Fiskin kanssa.

Kameleontti (Day of the Chameleon)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”Kameleontti”
Sarja Hämähäkkimies (animaatiosarja)
Jakson nro. Kausi 1
Jakso 13
Käsikirjoittaja(t) John Semper
Esitetty 11. kesäkuuta 1995
Tuotantokoodi 113

Hämähäkkimiehen täytyy pysäyttää terroristi Kameleontti tapattamasta kahta tärkeää diplomaatikkoa.

  • Jaksossa ensiesiintymisensä sarjassa tekevät: Kameleontti, Gloria Grant, Nick Fury ja SHIELD
Spiderman-cartoon-series-1994-title.jpg Edeltäjä:
-
Hämähäkkimies (animaatiosarja)
1. tuotantokausi
Seuraaja:
2. tuotantokausi