Galactuksen apulaiset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Galactus (keskellä) ja hänen apulaisiaan (vasemmalta oikealla) Tähtitomu, Terrax, Tulilordi ja Hopeasurffari.

Galactuksen apulaiseksi kutsutaan Marvel-kustantamon sarjakuvauniversumissa seikkailevia olentoja, joille maailmojen syöjä Galactus on antanut minimaalisen osan omaa kosmista energiaansa. Apulaisten tehtävänä on ollut etsiä syötäviä planeettoja Galactukselle. Kautta aikojen Galactuksella on ollut kerrallaan vain yksi apuri ja kuuluisin näistä on eittämättä Hopeasurffari.

Apulaisen tehtävä on etsiä sopiva planeetta Galactuksen nälän tyydyttämiseksi, varoittaa sen mahdollisia asukkaita ja antaa näille hetki aikaa evakuoitua sekä auttaa isäntäänsä pystyttämään laitteet, joita Galactus tarvitsee planeetan energian keräämiseksi.

Apulaisen synty[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apurien syntyhistoriat ovat erilaisia. Nova esimerkiksi suostui apulaiseksi pelastaakseen maapallon Galactuksen nälältä. Morg ja Terrax taas olivat voiman- ja vallanhaluisia despootteja sekä murhamiehiä, jotka janosivat kosmisen voiman mukanaan tuomaa valtaa.

Apulaisten voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jokainen apulainen saa hitusen Galactuksen mittaamatonta kosmista voimaa. Näin apulaisista tulee yli-inhimillisen voimakkaita, miltei haavoittumattomia kaikenlaisille iskuille, he saavat kyvyn manipuloida materiaa ja energiaa ja nopeuden kattaa suuriakin etäisyyksiä avaruudessa.

Koska apurit ovat välillisesti vastuussa miljardeista kuolonuhreista ja kansanmurhista, Galactus on yleensä poistanut syyllisyyden tunteet sanansaattajien emootioista. Tästä huolimatta useat Galactuksen apulaiset ovat kapinoineet herraansa vastaan.

Luettelo apulaisista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkään luultiin Hopeasurffarin olevan Galactuksen ensimmäinen apuri. Nyttemmin amerikkalaisissa lehdissä on kuitenkin todettu olennon nimeltään Langennut olleen Galactuksen ensimmäinen apulainen. Seuraava listaus kattaa kaikki Galactuksen apurit, mutta niille jotka eivät vielä ole esiintyneet Suomessa on englanninkielinen nimi lisätty mahdollisen suomennoksen perään.

On myös epäilty Shi'arien Keisarillisen Kaartin preettorin Gladiaattorin olleen jossain vaiheessa elämäänsä Galactuksen apulainen. Tämä tieto on tosin vahvistamatta.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]