Langennut (sarjakuvahahmo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Langennut
Langennut, Galactuksen ensimmäinen apulainen
Langennut, Galactuksen ensimmäinen apulainen
Luoja(t) Keith Giffen
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen Thanos #11 (2004)
Henkilötiedot
Oikea nimi Ei tiedossa
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset Thanos
Edelliset ryhmäsidokset Galactus
Voimat Pimeän aineen hallinta, yli-inhimilliset fyysiset voimat, lentonopeus ja kestävyys. Kyky matkustaa avaruudessa ilman apua.

Langennut on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä sarjakuvahahmo, joka tunnetaan Galactuksen ensimmäisenä apulaisena. Nykyään Langennut on siirtynyt palvelemaan synkkää Thanosta. Hahmon loi Keith Giffen. Langennut esiintyi ensimmäisen kerran Thanos -lehden numerossa 11 (2004).

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Langenneen todellinen syntyperä on hämärän peitossa. Ikuisuuksia sitten, maailmojen tuhoaja Galactus soi Langenneelle suuret voimat yrityksessään luoda itselleen apulainen syötäväksi sopivien maailmojen löytämiseksi. Toisin kuin myöhemmät apurit jotka käyttävät kosmista voimaa, Langenneelle annettiin kyky hallita pimeää ainetta. Langennut vaikuttaisi kuitenkin olevan peräisin humanoidimaisesta rodusta. Hänen ihonsa tosin on mustan tai tummansinisen värinen.

Galactus kuitenkin väsyi Langenneen julmuuksiin ja hulluuteen. Lopulta Galactus vangitsi ensimmäisen apulaisensa, joka kuitenkin pakeni vankilastaan ja iski Galactusta vastaan. Galactuksella ei kuitenkaan ollut vaikeuksia jälleen voittaa Langennutta ja niin tämä joutui jälleen vangiksi.

Koska pimeää ainetta kuitenkin on lopullisesti, Langennut keräsi lopulta tarpeeksi energiaa paetakseen jälleen vankilastaan. Vihaisena hän etsi jälleen kostoa, mutta loputtomien tappioiden jälkeen Tähtilordi Peter Quill voitti tämän valtavien tappioiden kera ja vangitsi Langenneen Kylniin (Marvel-universumin supervankila, joka sijaitsee universumin laidalla).

Hullu titaani Thanos kuitenkin hyökkäsi myöhemmin Kylniin ja seuranneessa hävityksessä Langennut vapautui. Tämä lähti jälleen etsimään Galactusta, kun Thanos iski mielipuolisen olennon kimppuun voittaen tämän. Käyttäen valtavia voimiaan Thanos aivopesi ja lobotomisoi Langenneen tehden tästä oman kuuliaisen apulaisensa.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Langennut matkalla entisen herransa Galactuksen luo.

Langennut hallitsee pimeää ainetta ja käyttää sitä voimanlähteenään samalla tavoin mitä Galactuksen muut apurit käyttävät kosmista voimaansa. Koska universumi koostuu suurimmaksi osaksi pimeästä aineesta, on Langenneelle loppumaton voimavarasto käytettävissään. Langennut selviää ilman apua avaruuden tyhjiössä vailla ruokaa tai juomaa. Hän voi lentää yli valonnopeutta (ja/tai voi siirtyä hyperavaruuteen). Langenneella on valtavat fyysiset voimat (hän nostaa noin 75 tonnia) ja kestävyys. Langennut on ampunut voimaiskuja, jotka ovat romuttaneet valtavia avaruuslaivoja.

Langennut on luonteeltaan psykoottinen eikä hänellä ole minkäänlaista moraalia. Juuri tästä syystä Galactus karkotti hänet luotaan. Kummallista kuitenkin on, että Galactuksen "erottaessa" muita apulaisiaan, hän on yleensä poistanut kosmisen voiman hallinnan näiltä. Langennut on kuitenkin saanut säilyttää voimansa vaikka on usein yrittänyt riistää Galactuksen hengen. Thanos spekuloi Langenneen säilyneen voimatason olevan osoitus Galactuksen syyllisyydestä.