Gaia Online

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Gaia Online logo.svg

Gaia Online on WWW-keskustelualue, pelisivusto ja virtuaaliyhteisö. Sen pääasiallisena kohderyhmänä ovat nuoriso ja manga- ja animefanit, tosin sivustolla on paljon muitakin käyttäjiä. Alue on pääasiassa englanninkielinen, mutta sivustoon on perustettu yhteisöjä myös muilla kielillä.

Gaia Onlineen rekisteröidytään tekemällä hahmo ja valitsemalla sille ulkoasu; silmät, suu, hiukset, ihonväri ja aloitusvaatteet. Hahmolle keksitään käyttäjätunnus, ja rekisteröidyttäessä kerrotaan sähköpostiosoite aktivointiviestiä varten.

Tällä hetkellä (2006) se on käyttäjä- ja viestimäärältään verkon suurin keskustelualue.[1] Alueella on yli miljardi viestiä, rekisteröityneitä käyttäjiä on noin 6,8 miljoonaa, ja joka hetki keskustelualuetta seuraa vähintään noin 20 000 käyttäjää. Tällä hetkellä suurin käyttäjäpiikki oli 86 738 käyttäjää 4. tammikuuta 2007.[2]

Keskustelualueilla ei ole keskeistä teemaa, vaan siellä keskustellaan kaikista aiheista. Yleisiä alueita ovat General Discussion, jossa jutellaan kaikista aiheista kevyesti, ja Extended Discussion, jossa yleensä suositellaan kirjoittamaan syväluotaavammin. Lisäksi erilaisille populaarikulttuurin osa-alueille on omat aiheet, mm. musiikille, peleille, elokuville ja kirjoille. Anime ja manga ovat myös yleisiä aiheita. Lisäksi Gaia-maailman eri alueille on foorumit, joissa saa roolipelata ja antaa palautetta. Lisäksi on Chatterbox-alue, johon saa kirjoittaa lähes mitä tahansa mieleen juolahtaa.

Keskustelujen lisäksi Gaia Onlinen tärkeänä pointtina on itse pelimaailma. Toisin kuin monilla muilla keskustelualueilla, käyttäjät eivät voi itse tehdä avataria grafiikkaohjelmalla, vaan kullakin käyttäjällä on oma manga-tyylinen hahmo. Hahmon ulkonäköä voi vaihtaa, ja sille voi hankkia erilaisia varusteita ja vaatteita. Tarvikkeita hankitaan rahalla ("Gaia Gold"), jota saa kun tekee lähes mitä vain Gaia Onlinessa; esimerkiksi jo sivujen lukemisesta ja kyselyihin vastaamisesta saa hiukan rahaa. Tarvikkeita voi ostaa pelin kaupoista, tai vaihtaa käyttäjien välillä.

Lisäksi pelimaailmaan voi rakentaa oman talon. Yhtenä ominaisuutena on Flash-pohjainen Towns-peli, joka toimii chattina ja mahdollistaa pelimaailman tarkan tutkimisen. Pelimaailmassa on myös alueita, joita voi tutkia web-selaimen kautta.

Keskustelualueet pohjaavat vahvasti phpBB-ohjelmistoon. Muut peliosuudet on toteutettu PHP:llä ja Flashilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Big Boards big-boards.com. 2. marraskuuta 2006. Viitattu 2. marraskuuta 2006.
  2. Gaia Online: Gaia Onlinen foorumien pääsivu 9. huhtikuuta 2007. Gaia Online. Viitattu 9. huhtikuuta 2007.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.